anneolmakzoramagulusuyeter_ niye öyle diyorsunuz ben Sezeryan oldum ve gayet iyiydim kişi bedeni ile alakalı bir şey. Sorulan soruya kendi adınıza cevap verip geçebilirsiniz. Bence dili yansın vs gibi kelimeler kullanmak yanlış. Bir daha olsa bir daha Sezeryan olurdum üstelik 10 saat suni sancı üstüne sezeryana döndü doğumum buna rağmen Sezeryan olmaktan pişman değilim bedenle dayanıklılıkla alakalı bir şey
Sezaryen Mi Normal Mi?
Badem16 sizin isteginize bagli olmayacakki dogumunuz😊 bebegin gidisatina gore cati muanesi yapilir acilmaya bakilir ona gore karar verilir. Ben normal istiyordum ne yaptiysam acilmam olmadi 1 cm tek oldu.41 haftada dogurdum, kordon dolanmisti birde bebegime ! doktor sezeryan dedi.cok sukur 16 aylik olduk ve 18 haftalik yine gebeyim Rabbim saglikla versin kucaginiza
Badem16 Benim de ilk gebeliğim şu anlık normal ıstiyorum ve düşünüyorum ama tabi bebeğimin durumu ne olur doğum nereye ilerler bilemem herkesin bünyesi farklı dıştan gelen yorumlara kafanı takma rabbim hayırlısı neyse onu nasip etsin
merveliyyy bende 37+1 im gebelik şekerim var Dr bebek iri dedi normal doğumdan da sezeryandan da aşırı kokruyorum ama iri bebek olduğu için sezeryan daha mantıklı geliyor yarına sezeryana gün alıcam Allah yardım etsin
Badem16 Vücut yapınız normal doğuma elverişli ise normal doğum ben zorunlu sezaryen olan biriyim.
Z_e_y_a_gul bazilari çatı muayenesinde hastaneyi ayaga kaldırdım, yok bayıldım falan diyorlar sonra da doktor sen normal yapamazsin diyormus. Cati muayenesi bu kadar kotu birseyse dogumu düşünemiyorum diyorlar. Ama yazdığınız moral oldu 😊
Badem16 geçen gün detayliya girdim özelde 35 yıllik bir doktor ilgilendi umut hastanesinde baya bu zamanda konustuk eskiden sezeryan kolay kolay yapilmazmis çünku dünya ya en saglikli bebek normal dogumla geliyormus ama bu zaman daki insanlarimiz cehalet icinde kalmis sırf canlari acimasin zorluk cekmesin diye kendilerini kesip biciyorlar ama cok yanlis normal dogum halbuku kendi icin ve bebegi için en saglikli dogum dedi ama insanlarimiz anlamiyor yani siz bilirsiniz ben genel.olarak normal tercihim di ama gecen doktorum konjstuklarindan sonra tam.eminim.artik siz bilirsinjz ama bence normal dogum en sagliklisi hem erken toparliyorsunhz
Badem16 yani onu birazda bebek belirliyor. Benim bebeğim 2 hafta geriden geldiği için ve çok zayıf olduğu için doktorum sezaryen önerdi. Normal doğumda çok yorulabilir dedi. Ki doktorum normal doğumu destekleyen bir doktordu. Sezaryen günü almıştık ama bebeğim bekleyemedi 6 gün önce kendi geldi açıklığım ve sancım vardı. Ama ben bir daha hamile kalsam sezaryen seçerdim :) maksimum 1 hafta zorluğu oluyor
Badem16 sancılarınız gelene kadar bekleyin ve normali deneyin baktınız olmuyor o zaman sezaryen olun bence
Yazmelegi_ genel oldum doğum hıkayemı postumda paylaştım bakmak ıstersenız
Her ikiside zor. Çünkü kişiden kişiye değişir. Normalde yırtılma fazla olabilir. Sezeryanda benim gibi çok ağrıda çekebilirsin. Bence doktorunun düşüncesini sor ve ilerle
Bende yarın 39 haftalık olacağım. Geçen kontrole gittiğimde doktor çatı muayenesinde kafasına dokunduğunu söylemişti ama sancı açılma vs hiçbir şey yoktu bugün tekrar muayne oldum bebeğin kanala yerleşmediğini açılma olmadığını söyledi nst de de hiçbir şey çıkmıyor bende de sancı vs olmuyor sezeryana alalım içeride sıkılmış artık zaten beslenmesini de tamamlamış dedi doktorum normal doğum zor dedi ne yapmalıyım bilmiyorum doktoruma güvenmekten başka seçeneğim yok gibi çok da beklersem normal olsun diye bu sefer içeride suyu vs az olduğu için bir sıkıntı yaşarmıyız onuda bilmiyorum biraz korkuyorum