Normal mi, Sezaryen mi?
Ayse0606 normal çok istedim, 13 saat de sancı çektim mücadele ettim ama olmadı sezaryen ile dünyaya getirdim kızımı. Emin olun hiçbir önemi yok en önemlisi sağlık her ikisinin de kendine göre zorlukları var tabii fakat eğer bünyeniz ve şartlar el veriyorsa doğalı varken sezaryen tercihiniz olmamalı 🌸 bu benim düşüncem yine karar sizin 🙃
Ayse0606 İlk doğumum mecburi sezaryen oldu şimdiki doğumumda sezaryen olacak ama normal olma şansı varsa öncelik bence normal doğum olmalı
Dunyevi 29 günlük olduk biz. Dikişlerin tamamen iyileşmesi 10 günü buldu. Hiç dikiş atılmamış gibi oldu 10 gün sonra. Bende çatı ağrısı oluyordu hamileliğimde. 2 gündür aynı çatı ağrısı başladı. Doktorumla görüştüm Magnezyum ve ağrı kesici kullanacağım. Onun dışında hiçbir problem yok 🙈
Premsesssprenss bana yine sezaryan dedi doktorum 2.5 yıl önce sezaryan doğurmuştum kızımı ne güEl şanslısınız
Sanathanim ya anlatılmaz yani regl ağrısı gibi diyorlar ama bence alakası yok şimdiden sen hiç bunları düşünme bebişine odaklan her türlü çekiliyor ve bitiyor öyle düşün bir şekilde dünyaya gelecek 🤍🤲🏻
Ayse0606 sezeryan gerçekten akıl işi değil kesinlikle normal doğum
Ya ben bu başlıkları anlayamıyorum ben hamileliğimin başından beri normal istiyorum diye hep söylüyordum istiyordum ama 41. haftaya kadar ne su ne sancım nede açılmam oldu sezaryen oldum mecburen biz karar vermiyoruz gerçekten nasıl geliceğine bebek karar veriyor
Babyakca2891 bnmde 2.bnde travma olmuş hamileliğim başından beri normal dogurmam diye ısrar ediyorum da bakalim asla ama asla gözüm normal doğumu kesmiyor herşey olsun bitan sonra acı çekmeye razıyım ki zaten normalin öncesi de çok acılı geçiyor diri diri yanmakla eşdeğer bir aciymis daha ne olsun ki
Gkcngkc ilki 2.ye göre çok çok güzel geçti ilkinde hemen ayaklandı hastanede eve geldiğimde bile her işimi kendim gördüm ama 2. De öyle olmadı doğumum çok zordu saatler sürdü catalda doğurma sürem o anlar çok kötü travma oluşturdu galiba ki hemen toparlanamadm çok çektim dikiş ağrısı falan 40 im bitti nerdeyse hala rahat oturamiyordum
Sacmalamabihterbizzenginiz boşuna kendinizi yormayın turkiyede sezeryan sevici ve övücü bi grup var maalesef. Bende sizinle aynı fikirdeyim yurt dışındayım ve anormal Bi durumda sezeryan akla getiriliyor sadece. Maalesef bilinçsizlik ve kültür bir araya geldiğinde insanlar kendini korkuları yüzünden sezeryana mahkum bırakıyor.
SinemAkyldz_ şu doğum acısının tarifini verseniz nasıl bi ağrı
Sacmalamabihterbizzenginiz sabahtr goruyorm yorumlarinizi ama saglikli die tutturmussunuz zaten herkes bunun farkinda anlamiyosunuz galiba insanlarn rahatsizligi olabiliyor keyfi sezaryen yapipta bebegini kimse tehlikeye atmak istemez anne olmak zaten kolay degil normal die tutturmaniz bosuna.
Bupeeet Allahım yarabbim cidden sizde mi ya iyi misiniz siz acaabaaa her kadın saglikli her insan her bebek saglikli mi bu dunyada tercih degil bu mecburi kalano kadar insan var ki anlamak mi istemiyosunuz
Ayse0606 altta kesıden cok krktugum ıcın sezaryen ıstıyordm fakar suan 24 haftamdayım normalıde dusunuyorm bebek nasıl gelmek ıstrse kararı ona bıraktım her turlu acı yasıcam nasılsa onemlı olan bebegımjn saglıgı
Nur123aa bende aynı şekilde dün sancılarım başladı 16 saat sancı çektim ama ne açılma vardı ne çatım genişti kadın normal doğum çok zor olurdu dedi bide oğluşum çok yukardaydı kordonu kısa dediler meğerse kordon dolanmış boynuna 🥺
Binlerce kez şükürler olsun iyi ki sezaryen olmuşum iyi ki evladıma sağlıkla kabuşmuşum her doğumun insana verdiği etki farklıdır ben normali kaldıramazdım gibime geliyor alttan muayeneye bile dayanamadım ama şu an dikişli olmama rağmen annemle eşim uyurken kalktım etrafımı toparladım oğluşumu yatırdım dayanıklıymışım bu konuda onu anladım
Ayse0606 30+1 haftalık gebeyim normal istiyorum doktorum da destekliyor ama akışına bıraktım sağlık problemi vs olursa sezaryende olabilirim ne kadar korksam bile Allah korusun bilemeyiz tabii bebeğim nasıl gelmek isterse öyle olsun dedim. Hayırlısını istiyorum Rabbimden 🤲🏻🌸
Hacerozcn biz gayet iyiyiz hanımefendi bence sizde biraz iyi olun. Ben size demiyorum ki ölün bitin yeter ki normal doğum yapın. Kimin neye kostugu beni de hic ilgilendirmez😀 Sadece şunu savunuyorum ben kendi adıma sezeryan bir seçenek değildir mecburiyettir. Ne ben sizin gibi düşünmek zorundayim ne de siz benim gibi bunu da bi kabul edin bence. Bilimselligi dogrulanmis verileri de hala kabul etmiyorsaniz bu benim problemim degil ayrıca. Kusura bakmayın da neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kilolusun yada zayıfsın sen normal doğuramazsin diyen doktoru bile duyduk. Sanki normal doğum için 36-40 beden aralığında olmak zorundaymisiz gibi mesela.