Bupeeet Allahım yarabbim cidden sizde mi ya iyi misiniz siz acaabaaa her kadın saglikli her insan her bebek saglikli mi bu dunyada tercih degil bu mecburi kalano kadar insan var ki anlamak mi istemiyosunuz
Normal mi, Sezaryen mi?
Ayse0606 altta kesıden cok krktugum ıcın sezaryen ıstıyordm fakar suan 24 haftamdayım normalıde dusunuyorm bebek nasıl gelmek ıstrse kararı ona bıraktım her turlu acı yasıcam nasılsa onemlı olan bebegımjn saglıgı
Nur123aa bende aynı şekilde dün sancılarım başladı 16 saat sancı çektim ama ne açılma vardı ne çatım genişti kadın normal doğum çok zor olurdu dedi bide oğluşum çok yukardaydı kordonu kısa dediler meğerse kordon dolanmış boynuna 🥺
Binlerce kez şükürler olsun iyi ki sezaryen olmuşum iyi ki evladıma sağlıkla kabuşmuşum her doğumun insana verdiği etki farklıdır ben normali kaldıramazdım gibime geliyor alttan muayeneye bile dayanamadım ama şu an dikişli olmama rağmen annemle eşim uyurken kalktım etrafımı toparladım oğluşumu yatırdım dayanıklıymışım bu konuda onu anladım
Ayse0606 30+1 haftalık gebeyim normal istiyorum doktorum da destekliyor ama akışına bıraktım sağlık problemi vs olursa sezaryende olabilirim ne kadar korksam bile Allah korusun bilemeyiz tabii bebeğim nasıl gelmek isterse öyle olsun dedim. Hayırlısını istiyorum Rabbimden 🤲🏻🌸
Hacerozcn biz gayet iyiyiz hanımefendi bence sizde biraz iyi olun. Ben size demiyorum ki ölün bitin yeter ki normal doğum yapın. Kimin neye kostugu beni de hic ilgilendirmez😀 Sadece şunu savunuyorum ben kendi adıma sezeryan bir seçenek değildir mecburiyettir. Ne ben sizin gibi düşünmek zorundayim ne de siz benim gibi bunu da bi kabul edin bence. Bilimselligi dogrulanmis verileri de hala kabul etmiyorsaniz bu benim problemim degil ayrıca. Kusura bakmayın da neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kilolusun yada zayıfsın sen normal doğuramazsin diyen doktoru bile duyduk. Sanki normal doğum için 36-40 beden aralığında olmak zorundaymisiz gibi mesela.
Benvebebegim Kuşadası egemed Gülsüm kaya yaptı Şuan bir iz yok 16. Günüm ben çok memnunum karnıma bastırma olayı olmadı olsaydıda kabul etmezdim çünkü doktorum sonradan ilaç verdi rahmim temizlensin diye
Leylagyk ssvd yaptıran doktor çok az malesef😐 ben de 3 yıl arayla doğum yaptım. Doktorum destekledi sağ olsun hatta ben korkup doğumdan önceki muayenelerde sezeryan mi olsa acaba falan dedim yok normal deneyelim olmadı yine sezeryan olur falan dedi🤲 Allah tüm hamilelerin yardımcısı olsun inşallah sağlıkla gelsin bebisiniz de🤲
Smysmysmy1 benim niye 19 gün oldu aynı ya🤣
Sacmalamabihterbizzenginiz tabikide normal dogum tercih değil olması gereken ama bahsettiğiniz yonteme asla katılmıyorum bebek ters duruyorsa masajla onu dondürmeye calısmak riskli bununla ilgili bircok makalede var. Basit ve en anlaşılır olanı paylaşayım .
“İşlemin başarılı olma şansı %50 civarındadır. Bazı doktorlar bebeklerin %70’ini döndürdüklerini iddia etmektedirler.Bu bilgiler gerçekte teorik ve tarihsel öneme sahip bilgilerdir. Ekternal sefalik versiyon makat gelen bebeklerin %80’inin vajinal yolla doğurtulduğu 1960 ve 70’li yıllarda çokça uygulalan bir işlemken çok fazla bebeğin kaybedilmesi nedeniyle zaman içerisinde terk edilmiş bir uygulamadır. 1980’lerden sonra özelikle Amerika Birleşik Devletlerinde yeniden gündeme gelmiş ancak eski popülaritesine asla kavuşamamıştır.”
Zorunlu olmadıkca sezaryen bnm de tercihim değil ama saglıksız kötü demek zorunlu sekilde sezaryen olacak annelri üzebilir, Tüm süreci belirleyen bebek nasıl gelmek istiyorsa oyle geliyorlar ,herkese hayırlı saglıklı ve kolay dogumlar :)
tugcezengin23 gerçekten kafa karıştırıcı söylemler çok dolanıyor etrafta :/
Bupeeet bedenle hicbir alakasi yok zaten normal diye tutturmaniz garip yani ki sezaryen zaten mecburi oldugu icin olunuyor keyfi degil
Melodimm valla ilki iyiydi de ikinci çok zordu 4_5 saat sürdü ama ömrümden bı o kadar yıl almış gibiydi bu defa o kadar dayanacak gücüm yok gözüm kesmiyor hala o anları unutmuş değilim sezeryan da da sonrasında çekeceğim evet ama tek başıma daha çok katlanabilir im bebek içindeyken o kadar acı çekmek bana hiç cazip gelmiyor bu defa