Soncul Bunun sebebi doktorlar değil. Devlet hastanesinde doktor ve hasta muayenesini sistem düzenliyor. Doktorlar kendisi demiyor ben randevuyu kapatayım almayım diye. Randevu yok çünkü o doktor 10 dakikada bir hasta kabul etmiş. Yatmıyor çalışıyor. Yani bir doktora daha ihtiyaç var demek. Böyle isyan edeceğinize tepki göstermemiz gereken yerde gösterin,seçimlerde mesela? Yine de lanet okuduğunuz doktora hemşireye hastaneye muhtaç kalmayın,kalsanız yine kucak açacaklar çünkü

Deletedmom70006

Ahsenmom

@Celiktss

Benim postumda konuyu saptırdınız farklı yerlere çektiniz. Yarattığınız kaos yüzünden başlık kilitlendi. Ben yapılan grevle ilgili yapılsın veya yapılmasın gibi bir yorumda bulunmadım. Yenidoğan bir bebeğin topuk kanı için götürüldüğü yerde maalesef kan almıyoruz grev var denerek yüzüstü bırakılmasına kızgınım. Üst üste kayıplarımdan sonra kan vermem gerektiği için gittiğimde ensemden soğuk terler akarken hemşirelerin yüzüme bakmadan grev var kan almıyoruz demesine kızgınım. Şimdi haklarını elde etmek için bu kadar insanın hakkına girmek adalet mi? Alın adaletiniz sizin olsun madem böyle tüyü bitmemiş sabilerin günahına girecek kadar gözünüz kararmış… Ben kime nasıl hakkımı helal edeyim ki? Ben bunun hesabını burda sormuyorum ama öteki tarafta sorucam. Sebep olana da vesile olana da başrol oynayana da…

MinnieMouse askerle polisle kıyaslama yaparak bir başlık acmissiniz. Bu sizce konuyu saptırmak olmuyor mu peki? Kaos yarattıgimizi dusunuyorsunuz ama bakın bu posta taşıyan sizsiniz. Düşüncelerinizi başka meslek gruplarına saldırmadan ifade edebilirsiniz.

Deletedmom70006 kıyaslamayı ben yapmadım sapla samanı karıştırmamak lazım diyenler yaptı. Ne sapı ne samanı, onlar da emekçi onların da şartları kendilerine göre zor. Ben örnek verdim bu kıyaslamak değil. Bu ülkede kendine yer bulamayan her meslek grubu için geçerli aynı şeyler. Ama hayati önem taşıyan meslek gruplarının başında sağlık ve kolluk kuvvetleri gelir. İkisinin yokluğu demek bu ülkede halkın rezillik çekmesi demek.

MinnieMouse kaos yaratmak için açılmış bir post bu açıkça belli. Şimdi suçu bize yüklemeyin sen fikrini belirttin ben belirttim. Bu benim fikrim deyip de niye bizim fikirlerimiz size kaos gibi geliyor? Lütfen ya siz benim ben sizin fikrinizi değiştiremem iyi günler dilerim size

Ben devlete gidiyorum
            2 doktor vardı 1i izne çıkmış diğeri sürekli ameliyatta 2 aydır randevu alamadık sabah gittik bir umut sekreter diyo randevumuzlar var kusura bakmayın diye hiç bisey yapamadik

Ahsenmom seni anlarım, o cümle sana ait olduğu için bu kadar tepkili konuştun. Ama konu o değildi. Sadece komik geldiği için postta bahsetmek istedim. Sağlıkçıların insanların iyiliği için grev yaptığına kim inanır? Herkes kendi derdinde bu ülkede. Orda bir öğretmen arkadaş yazmıştı. Ne şartlarda mesleğe devam ettiğini konuşmaya bile tenezzül etmiyor, çünkü mesleğini para kazanmak veya saygınlık görmek için yapmıyor. Mesleğini çocuklar için yapıyor, insanlar için yapıyor. Arada uçurum var. Sen tutup da doktorun benim için grev yaptığını savunursan ben buna gülerim tabi ki. Genelleme yapmak tabi ki doğru olmaz ama ben bizzat egolarının arkasında kalmış yüzünü göremediğim doktorlara denk geldim. Şimdi o doktorun halk için çabaladığına beni hiçbir kuvvet inandıramaz. Belki sen sağlıkçı olarak halkı düşünüyorsundur ona bişey diyemem. O senin vicdanınla alakalı. Ama burda göz göre göre insanı mağdur eden herkesin önünde durmak da vicdan meselesi.

MinnieMouse ya açıkçası yazdığınız postta hem kıyaslama var hem de buradaki postta yazılanlara dem vuran şeyler vardı. Buradaki şeyleri yeni bir post açarak oraya taşıdınız şimdi de oradakileri buraya. Yine de dediğiniz gibi olsun 🙏 ayrica insanlar mesleklerini para için icra ederler. İnanmıyorsanız googledan “meslek” tanımına girip bakabilirsiniz. Vicdan etik boyutu o kadar fazla ki bu sektorde emin olun tahmin edemezsiniz. Bir insanı hayatta tutmak için verdiğimiz mücadele köy okuluna taksi tutup gitmeye benzemiyor inanın. Öyle hastalar oluyor ki kaybettigimizde -etik ve doğru olmamasına rağmen- arkalarından ağlıyoruz. Yogun bakimda çalışan hemşire arkadaşlarım ne demek istediğimi çok iyi anlar. Günlerce yoğun bakımdaki hastasini düşünen doktorlar biliyorum. Şu anda duran birimler yalnızca poliklinikler. Onun dışında hastanenin her birimi çalışıyor. Buradaki bazı insanlar biraz daha zorlasa doktorları adam öldürmekle itham edecek. Benim tepkim buna. Insanlar artık bunaldı, tükendi, yogun çalışma şartları, darp hatta ölüm. Greve gelene kadar da emin olun gerekli her türlü yasal yollara başvurdular seslerini duyuramadilar. Son çare grev oldu. Daha bilmediğiniz pek çok şey var. Bu sektörde değilseniz lütfen meslek kiyaslayarak yorum yapmayın.

MinnieMouse topuk kanı için max süre var 1 günde geç kalmış sayılmazsnz canınızı sıkmayın

• [silindi]

Deletedmom70006 sizin sabrınıza hayran kaldım 😁 lise mezununun bile yaptığı polislikle askerlikle hekimliği karşılaştıranlara deliriyorum. İnsanlar tüm riskleri kabul ederek parası tatlı gelerek bu işleri seçiyorlar. Hekimler dövülelim öldürelim diye seçmiyorlar yani. Sapla samanı böyle böyle karıştırıyorsunuz. Daha önce yine bu grev postları yüzünden çok kişiyle tartıştım hala aynı kafa. Benim vergilerimle de askere polise maaş veriliyor onlar ülkemin hekimlerini daha iyi korusunlar ben de bunu istiyorum.

• [silindi]

Annecikk34 iste o yuzden bir grup doktor ses cikariyor diye problwm ediyorlar ve sinirleniyorum

Soncul doğursanız doktor bulursunuz, aciller hiç bir şekilde greve katılmıyor poliklinikler katılıyor muhtemelen onlar da bir şekilde haklarını savunmak zorundalar. Keşke her şey çok düzenli olsa da kimse madur olmasa ancak maalesef 🤷🏻‍♀️Kimse hakkını alamadığı için maddi manevi herkese kendini hakkını savunmak düşüyor üzücü de olsa..

Soncul Sizler bu şekilde kim öfke dolu olduğunuz için o insanlara grevdeler yalnız inanın ne yaptıkları mesleği aşklarıyla yapmalarına fırsat var ne de haklarını alıp haklarını savunabiliyolar sadece bu şekilde dikkat çekebiliyolar evet zor durumda kalıyoruz ama bunun suçlusu bizleriz bi yerde her anlamda ben yapmadım demeyin. Grevleri batsın derken sizde yaptınız çünkü 🙏🏽

Soncul
                  Sana değil direk lafım ama daha Urfa’da yeni olan olaylardan sonra yapsınlar tabi grev sonuna kadar hakları bu iyi günlerimiz zaten bulmak zordu ama yakında devlet hastanesinden hiçbir şekilde randevu bulamayacağız

MinnieMouse çok güldüm ahahaha diye başlık açıp sonra burda yaşadığınız üzücü olayı araya katmanız… sıfır samimiyet.. ayrıca demin de dediğim gibi sıkıntıdan saracak yer aradığınız belli… böyle devam😀

Celiktss ayrıca işsiz derken haklıymışım ya.. yememiş içmemiş bizi tag leyerek başka postlarda dolaşıyosun. Kötülediğin doktorların eline kalıyosun onu da hatırla.. çok kul hakkı vs takıyodan git sağlık bakanlığından şikayetçi ol. Bi doktora neden bi hasta için 5 dakika süre veriyosun de, Suriyeliler neden ücretsiz her hizmetten yararlanıyo da ben sgkdan tonlarca para ödüyorum de, insanlara hakkı olan maaşı verin ne biz ne onlae mağdur olsun de.. çok güldüm ahahha diye post açıp burda milete saldırdın da noldu acaba?