• Doğum Hikayeleri
  • Pozitif Normal Doğum Hikayem🌸 Epiduralli, suni sancılı, epizyotomili

Merhaba arkadaşlar. Burda o kadar çok doğum hikayesi okudum zaman geçirdim ki. Bazı tavsiyeler o kadar işe yaradı bazıları da gereksizdi ve abartılıydı. Bende hikayemi anlatayım. İlk doğumum. En baştan beri normal doğum istiyordum çok şükür Allah’ıma gerçekleşti. Pazar günü 40+3 olmustuk. Artık yorulmuştum ümidimi kesmiştim. Yürüyüştür hurmadır ahudu çayı pilates topu temizlik yer silme merdiven çıkma. Herşeyi yaptım ama yok. Pazar sabahı uyandım pembe akıntı gelmiş. İçime kurt düştü. Hemen vücut temızlıgımı yaptım. Akşam yine yürüyüşüme çıktım 5000 adım atıyordum. Karnım nasıl sertleşiyor ama dedım heralde yürüyüştendir. Eve döndüm tuvalete girdim bır baktım nişan gelmiş ama kanla karışık böyle korktum bebek zaten son 1 gündür durgunlaşmıştı. Panik olduk eşimle doktora haber verdık hastaneye gıdın nstye bağlasınlar seni dedı. Pazar gece 11 gibi nst ye bağlandım. Alttan muayene yaptılar 1 cm açıklık ve sancılarım o kdr artmış ki yatış yapmamız lazım dedıler. Ben başladım ağlamaya hazır değilmişim meğer 😀 Hocaya haber verdıler bende konuştum hocam eve gıdeyım son kez hazırlığımı yapıp geleyım dedım. O da izin verdi ama artınca dayanamayınca gel dedı. Ama bende karın kasılması hariç bişi yok canımı yakmıyordu. Eve gittik karın agrısı seklınde başladı. Yarım saatte bir geldi gece boyu. Pazartesi akşama kadar evde dayandım sancılara 7 dakıkada bire düşünce dayanamayıp gıttık hastaneye yatış yaptık akşam 7 gibi. Ebe çok ilgiliydi Allah herkesi işini iyi yapan ınsanlarla karşılaştırsın. Ömür boyu o ebeye dua edıcem 😀 Dedı sancını bıraz daha cek epidural yapalım dedı. Sancı sıklaşmadan epidural girişini taktılar belden. Ama ilacı vermedı hemen. Açıklık 3 cm olduğunda Nst ye bağladı beni yatınca dayanamam diye epiduralı de verdi. Suni sancı da verdi aynı anda. Ama nasıl rahatladım göklerde uçtum resmen. Epiduralı bulandan Allah razı olsun. 1 saat ıcınde 3 cm den 7 cm e çıktı açıklığım. Ebe suyumu patlatacakken benım ufaklık suyunu kendı patlatıverdi yatağa. Hala nst deyım bu arada. Hocaya haber verdi o gelene kadar 10 cm olmustuk. Çocuğun kafası dayandı hissediyordum resmen. Hemen dogumhaneye gectık. 5 kere ıkındım. Ebe karnımdan bassırdı. Kafası çıksa bılıyorum doğum bitecekti. Kafası çıktı tamam dedım resmen vücudunun çıktığını hıssettım. Acı en zirve yaparken rahatlamada aynı anda geliyor. Yırtılmış bıraz çıkarken. 5 tane dikişim var. Bebeği koydular karnıma eşimde doğumdaydı. Çok mutlu oldum ağlamadım ama o rahatlama hıssıyle hıcbısı dusunemıyordum çünkü. Götürüp temızledıler bebişi bana dıkıs atılırken. Normal doğumdan korkmayın arkadaşlar zorunda olmadıktan sonra sezeryan bence olunmamalı. Çünkü gerçekten güzel bir duygu. Doğru insanlar işini iyi bilen ınsanlar olduğunda hersey çok kolaylaşıyor ben bunu farkettım.
Sormak istediğiniz bişi varsa vaktim olduğunca cevap yazarım. Herkese hayırlı doğumlar dilerim.
Bu Arada Depend candır 😀

mammaaa33 doğuma yakın tekrar epidural verdi. Ilk doz geçmeye başlar dıye çünkü. Epidural varken sancıyı hissetmiyorsunuz çok güzel bişi ya 😀

Yesim bu tartışmayı sabitledi.

Hznpla hiç korkmayın ya uyuşuk oluyorsunuz zaten. O rahatlamayla bişi hissetmiyorsunuz dikerken azcık hissediliyor ama öyle dayanılmayacak bişi degıl.