• DoğumÖneri
  • Doğum yapacak annelere hitaben! ( önlem alın)

EsengulC evt anne sütü önemli ama gelmeyince napalım , çok ilginç bir yöntem , gelip bı kontrol etselermis bari anneyi

Nisann26 Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda atlatırsınız. Bana da geçen ablam söyledi daha çok erken ama şimdiden aklında bulunsun hastane çantasına bir kutu mama koy lütfen benim sezeryandan sonra sütüm gelmedi ve çocuk sarılık oldu diye. Ben doğumdan sonra seninle kalicam ve sütun gelmezse sen istemesen bile mama vericem, çünkü sen de benim yaşadığımi yaşama dedi. Bu yüzden ben doğum sonrası süt gelmezse mama vermeye sıcak bakıyorum.

Nisann26 ben hazırlıklı gittim hemşireler benim göğüs ucum olmadığı için emzirmeyi denemediler bile asla, mama yapıldı verildi devamlı eve geldikten sonra emzirmeye çalıştım zar zor 4 ay emmedi bile biberonla mamaya alıştığı için emmedi. Mama verdiğim halde sarılıkta oldu bir ay seninkine benzer süreçler yaşadık. Sarılık her çocukta olan bi süreç bence tamamen hastanede 2 gün verilmeyen mamadan olacağını düşünmüyorum çok. Olacağı varsa oluyor tabiki annede süt yoksa bebeği aç bırakmakta normal değil yani orda yanlış yapmışlar

Nisann26 tabiki benim ilk çocuğum 17 gün kuvezde kaldı bu nedenle, çok üzülmüştüm herkes geliyordu beni ziyarete ama bebeğim yoktu çok zor bir durum

Nisann26 cok cok tesekkurler… cok rahatlattin beni 🥰🥰🥰 son dakika sitresiyle, iyi seyler duyabilmek cok guzel🥰🥰🥰

Kan uyusmazligiyla ilgili tum takiplerim yapiliyor… cok sukur gebeligim bu hususta sorunsuz gecti…
      Dogunca da kizim insaAllah tum tetkitler yapilacak…
      Benim bebegim bir tik hassas gelebilir sarilik husunda, bu da Allahin izniyle tedavi edilebilir elbette…
      Rizik Allahtan dedigin gibi, her ihtimal de insaAllah cozumsiz olmaz🥰

Tekrar tekrarAllah bagislasin yavrunu… insaAllah saglicakla bebegini buyutursun😘 Allah acisini yasatmasin😘

Nisann26 canim kendine kizma doktorun hatasi senin sucin yok ben devletde yapdim doktor liste verdi bunlari yaninda bulundur diye mama kahve birde tut suyu sut yapar sutun bol olsun dedi senin sucun yok yani doktor bilgilenditmeli allahim hastanelere dusurmesi hep bebek guzel seyer icin gidelim butun anne adaylarimizda karsisina iyi doktotla ciksin insallah

Nisann26 Aynı şeyleri yaşamışız 😔 biberon verme alışır dediler, kaşıkla şekerli su verdiler, o az bir damlayla bile doyar aç kalmaz dediler. Ben de kızımı tam 5”4 gün aç bırakmışım farketmeden. 3 gün fototerapi aldık hastanede kaldık .

Tk3418 Evet haklısınız. Ben de benzer şeyler yaşadım o sebeple rehber olmak adına post açtım. Mama kötü birşey değil. Anne sütü gelene kadar kullanılabilir.

Mrv135 Aslında şöyle diyeyim mama yanınızda bulunsun. Sütünüz ola ki gelmedi. önce memeyi tutturamaya ve emzirmeye çalışın misal. 15 20 dakika denemeler yapın bebek memeyi tutuyorsa bırakın ne kadar emiyorsa emsin. Fakat hem memeyi tutamıyor hem de sütünüz hemen gelmiyorsa o zaman belirli aralıklarla mamayi zaten verirsiniz.
              En azından aralıklı olarak memeyi tutturmaya çalışırsınız 🙏💜

Tiredmother Direkt mamaya yönlendirmek de iyi değil, anne sütü diye baskı yapmak da iyi deği kanımca. İkisinin ortasını bulup o anki durumu güzel idare etmek önemli. Evet annenin sütü yoktur ama ara ara meme verilir, aç kalmasın diye mama takviyesi yapılır gibi gibi… Keşke bu alanda uzman kişiler hastanelerde anneye destek olsa

Nisann26 Ben dogduktan sonra kizimla odaya gelir gelmez emzirdim iki kere baktim doymuyor hemen mamaya basladim yarim saatte bir emziriyordum iki saatte bir mama veriyordum asla ac kalmiyordu ona ragmen kizim sarilik oldu degeri 15 cikti ve bir gun kuvozde kaldı ışık tedavisi gordu hemen hemen her bebekte sarilik gorulur hemsirelerin ilgisizligimi desem yoksa is bilmemezliklerimi bilemedim. Oyuzden hamileyken herseyi aratirmamiz gerekiyor

Mimik Rabb’im hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin İnşaAllah 🙏💜

Aysu123cicek Amin canım çok haklısın. İnşaAllah Rabb’im evlatlarımıza sağlık sıhhat versin 🙏💜

Myssrblgn keşke bu alanda uzman kişiler hastanelerde anneye destek verse, gerçekten enteresan şeyler duyuyoruz
                    Allah yardımcımız olsun, tecrübe edindik diyelim ne yapalım 😣😣

PrensesAnnesi4 Evet haklısınız her bebek sarılık olabilir bu normal kabul edilir birşey, fakat bazen ihmal ya da bilgisizlikten de kaynaklanıyor. Benden iki hafta sonra doğum yapan kuzenim vardı ona anlattım yaşadığım herşeyi, O nun da sütü gelmedi ve kısa süreliğine sütü gelene kadar mama takviyesi yaptı. Bebeği sarılık olmadı. Ya da bi tanıdığım mesela bebeği sarılık olmasın diye saat başı emziriyordu, sütü hemen gelmişti.
                    Böyle farklı olaylar var. Tecrübe kazanmış olduk, yapacak birşey yok 💁‍♀️

Nisann26 Şöyleki normal dogum ile 35inci haftada geldi kızım. Küçüktü ve emme refleksi gelismemisti . Memeki tutamadigi icin sariligi önlemek adina sağım yapip vermeye yetmediği yerde ise mama takviyesi yaptim . Bu şu demek olmuyorki her bebek illa emecek . Ona ragmen sınırda sarılık ile 1 gece tedavi altindaydik düşünün 2 gün aç birakmak ne demek . Sonuç evet malesef meme reddi yasadim 3 ay hep sagim ve mama takviyesiyle gitti . Suan 8 aylik ve mama arti ek gida gidiyor . Keske emseydi , keske anne sütü alsaydı hangi anne istemez bebeyini emzirmek ama maalesef olmayinca olmayabiliyor suan 4 aylık hamileyim ve daha tecrubeliyim inşallah ki hersey daha yolunda gider ve bu evladim emer ama emmese bile dünyanın sonu degil Allah’ım sağlık sıhhat versin herşey hal olur 🤲 emzirememek ve ya sütünün gelmemesi annenin kabahati değil ne yazikki nasıl bı süreçten gecicez hic bilmiyoruz . Cok geçmiş olsun inşallah sizde sarılığı en kisa zamanda atlatirsiniz 🤲

Feyzaveannesi Yanlız geçmeyen uzun süren sarılıklar beyinde hasar bırakabiliyor bizim bi tanıdığın bebeği öyle oldu eğer uzun süreli farkedilmezse sıkıntı doğurabiliyo

Prnss__24 Uzun süreli farkedilmemesi mümkün değil. Eğer bilinçli bir anne iseniz zaten çocuk doktorunun şu tarihte bebeği kontrole getir uyarısına uyarsanız. Bebeğin gerekli tüm tahlileri yapılıyor. Topuk kanından işitme testine sarılığına kadar. Sarılık varsa gün aşırı testler yapılıyor. Eğer değerler olması gereken sınırın üstündeyse zaten doktor direk yatış veriyor. Zor bir süreç değil ama takip edilmesi gereken bir süreç. Sizin akrabanız takip etmemiş yüksek ihtimalle

Nisann26 cok gecmis olsun. Aynisini bende yasadim. Dogum yaptigim gün oglum sürekli uyuyordu, ne emmek istedi ne birsey. Hemsirelere diyorum bu cocuk hic emmek istemiyor aglamiyor normal mi diye. Evet normal yorgun daha alismaya calisiyor diyorlar. Emzirmeye calisiyorum cocugun mecali yok. Zaten sütümde yok. Sütüm yok benim diyorum. Normal ücüncü gün anca gelir diyorlar. E bu cocuk üc gün ne icecek?
                          Öyle böyle derken hemsireleri oglumun durumunun normal olmadigina ikna ettim. Kan sekerine bakildi, düsmüs. Mama verdiler icmis yavrum biraz. Sonra tekrar bakildi kan sekerine yükselmisti.
                          Kan sekeri düsmesin diye mama ver dediler sonunda. Veriyordum ama onuda fazla icmiyordu, sürekli uyuyordu. Iki saate bir en az beslemek lazimmis. Kimse birsey demiyorki e ilk cocuk bende bilmiyorum. Acikinca aglayacak diye bekliyorum yok. 6-7 saat uyuduktan sonra artik normal degil herhalde diyip uyandirmaya calismistim. Taburcu olacagimiz gün bi hemsire „bu cocuk hep böyle sarimiydi“ dedi. Bilmiyorum yani farketmedim.. Önceki gün alinan kan degerlerine bakti, normal tamam gidebilirsiniz dedi.
                          Taburcu olduk eve geldik. Cocugu gören sarilikmi var diye soruyor. E yok dediler? Kan degerleri normal dediler.
                          Ertesi gün eve ebe geldiginde ögrendik sarilik oldugunu. Normal endiselenme, iki saate bir uyandir karnini doyur dedi. Ama cocuk uyanmiyor. Eviriyorum ceviriyorum uyanmiyor. Memede emmeyede hali yok. Uyanmiyor bu cocuk diye defalarca oturup agladigimi biliyorum.
                          Cocuk doktorumuzda, ebemizde cok normal oldugunu anlatmaya calissada, dogumdan bir hafta sonra psikolojim alt üst olmus bir sekilde aldim cocugu hastaneye gittim sarilik degerine baktirmaya. 17 (!) cikti degeri. Önceki günler kacti Allah bilir.
                          Fototerapiye gerek yoktu henüz, iki gün sonra tekrar gittik kontrole 14e düsmüstü.

Ama sende üzülme, takma kafana cünkü gececek emin ol 🙏🏻 Ben cok üzülüyordum hic gecmicek saniyordum birde üzerine lohusalik psikolojisi eklenince hic kolay olmadi ama cok sükür 7 haftalik olduk bile sarilik marilik kalmadi. Ha simdide korona oldu yavrum o ayri…. 🤦🏻‍♀️

Nisann26 ama bu gibi durumda hastaneden zaten mama vermeleri gerekiyor sizi biraz ısrarlarıyla bunaltmışlar galiba ama onlarda aslında sizin ve bebeğin iyiliği için istiyorlardır onu. Tabi siz annesi olduğunuz için bebeğinizin bir ınga demesiyle dünyalar başınıza yıkılıyor buda çok normal. Sakin olun bu stresiniz devam etmesin bebeğiniz yanınızdaysa şükredin tadını ve keyfini çıkarın 😍