Doğum yapacak annelere hitaben! ( önlem alın)
Nisann26 tabii anne sütü önemli ama gelmeyince nolcak benimde ilk çocuğumun sariligi 3 aylik olduğunda geçti. onyuzden ben çantama zaten termos koydum mamada doğuma giderken eczaneden almayı düsunuyorum. Sutum azsa makineyle sagicam hemen siringayla vericem.Yoksa sutum gerçekten aynı şekilde mamayi serinyayla vermeyi düsunuyorum.
charlottececi Herkesin düşüncesi farklı aslında. Mesele burada hazırlıklı olmak aslında. Benim yanlış yaptığım nokta burasıydı. Ola ki sütüm gelmezse…. Diye hiç düşünmedim. O noktada kendime çok kızıyorum. Hastanelerin yaptığı yanlışı değil elbette anne sütünü desteklemeleri güzel fakat her insanın bünyesi bir değil, kiminin hemen geliyor kiminin geç geliyor. Bunca şeyi insan hamileyken düşünemiyor. Ben kendi adıma söyleyeyim hiç düşünmedim. Hastanede aklıma mama almak dahi gelmedi tecrübem olmadığı için. O sebeple bu postu açmak istedim 🙏
Nisann26 sizi çok iyi anlıyorum oğlumda yaşadım.hani diyolar ya 2 saatte emzirin diye aslında öyle bişey yok bebek zaten çok küçük olduğu için çekiyor gelmiyor tam gelmiş oluyor yoruluyor uyuyor.2 saat önce verdim diyorsun bekliyorsun ilk zamanlar sürekli vermek lazım ilk doğumda gögüs ucu olmuyor sert oluyor.bebek zorlanıyor mama vereceksiniz eğer şırıngayla verin ben oğluma biberonla verdim.malesef emmedi bide kilolu doğdu kolayına geldi beni bıraktı.Şimdi 2.bebeğime hamileyim bunları araştırıyorum emzirme danışmanları var.detayları var size de öneririm instagramda araştırmanızı
Happybsrn devlet hastanesi mi acaba benim doğum yaptığım zamanda ilk gün sütüm gekmedi hemşireye gittim söledim göğsümüe baktı sıktı süt gelmiyor mama hazırladı verdi bende içirdim oğluma yani ne saçma tamam anne sütü önemli evet de yoksa o anda mama alacak hastameyi.şikayet edin vermeli ya da size gidin mama alın demelilerdi resmen kendi hataları le sarışık etmişler bebeği
EsengulC evt anne sütü önemli ama gelmeyince napalım , çok ilginç bir yöntem , gelip bı kontrol etselermis bari anneyi
Nisann26 Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda atlatırsınız. Bana da geçen ablam söyledi daha çok erken ama şimdiden aklında bulunsun hastane çantasına bir kutu mama koy lütfen benim sezeryandan sonra sütüm gelmedi ve çocuk sarılık oldu diye. Ben doğumdan sonra seninle kalicam ve sütun gelmezse sen istemesen bile mama vericem, çünkü sen de benim yaşadığımi yaşama dedi. Bu yüzden ben doğum sonrası süt gelmezse mama vermeye sıcak bakıyorum.
Nisann26 ben hazırlıklı gittim hemşireler benim göğüs ucum olmadığı için emzirmeyi denemediler bile asla, mama yapıldı verildi devamlı eve geldikten sonra emzirmeye çalıştım zar zor 4 ay emmedi bile biberonla mamaya alıştığı için emmedi. Mama verdiğim halde sarılıkta oldu bir ay seninkine benzer süreçler yaşadık. Sarılık her çocukta olan bi süreç bence tamamen hastanede 2 gün verilmeyen mamadan olacağını düşünmüyorum çok. Olacağı varsa oluyor tabiki annede süt yoksa bebeği aç bırakmakta normal değil yani orda yanlış yapmışlar
Nisann26 cok cok tesekkurler… cok rahatlattin beni 🥰🥰🥰 son dakika sitresiyle, iyi seyler duyabilmek cok guzel🥰🥰🥰
Kan uyusmazligiyla ilgili tum takiplerim yapiliyor… cok sukur gebeligim bu hususta sorunsuz gecti…
Dogunca da kizim insaAllah tum tetkitler yapilacak…
Benim bebegim bir tik hassas gelebilir sarilik husunda, bu da Allahin izniyle tedavi edilebilir elbette…
Rizik Allahtan dedigin gibi, her ihtimal de insaAllah cozumsiz olmaz🥰
Tekrar tekrarAllah bagislasin yavrunu… insaAllah saglicakla bebegini buyutursun😘 Allah acisini yasatmasin😘
Nisann26 canim kendine kizma doktorun hatasi senin sucin yok ben devletde yapdim doktor liste verdi bunlari yaninda bulundur diye mama kahve birde tut suyu sut yapar sutun bol olsun dedi senin sucun yok yani doktor bilgilenditmeli allahim hastanelere dusurmesi hep bebek guzel seyer icin gidelim butun anne adaylarimizda karsisina iyi doktotla ciksin insallah
Nisann26 Aynı şeyleri yaşamışız 😔 biberon verme alışır dediler, kaşıkla şekerli su verdiler, o az bir damlayla bile doyar aç kalmaz dediler. Ben de kızımı tam 5”4 gün aç bırakmışım farketmeden. 3 gün fototerapi aldık hastanede kaldık .
Mrv135 Aslında şöyle diyeyim mama yanınızda bulunsun. Sütünüz ola ki gelmedi. önce memeyi tutturamaya ve emzirmeye çalışın misal. 15 20 dakika denemeler yapın bebek memeyi tutuyorsa bırakın ne kadar emiyorsa emsin. Fakat hem memeyi tutamıyor hem de sütünüz hemen gelmiyorsa o zaman belirli aralıklarla mamayi zaten verirsiniz.
En azından aralıklı olarak memeyi tutturmaya çalışırsınız 🙏💜