Doğum yapacak annelere hitaben! ( önlem alın)
elfmoom Benim yaşadığım durum açlıktan dolayı oluşan sarılık güzel anne. Siz sanırım postumu tam anlamadınız 😊 Benim kızdığım nokta 4 saatin fazla olması ve sütümün damla dahi gelmemesi, geldi fakat bunun gelmesi bi kaç günü buldu ve meme ucum yoktu bebeğim tutamıyordu, dolayısıyla da ememiyordu. Hadi emme olayı olsa hak veririm size fakat emme ile alakalı hiçbir şey yoktu. Ben silikon meme ucu takarak yaklaşık bir kaç gün sonra meme ucumu çıkarabildim. Ve kızdığım nokta yalnızca hastane değil, keşke önlem alarak gitseydim demek istedim.
Nisann26 geçmiş olsun aynısı başıma geldi sütüm yoktu mama vermeyi beceremedim oğlum aç kaldı 1 gece fototerapi aldı değeri aynı 18 di o geceki korktuğum kadar başka hiç korkmadım Rabbım bidaha yaşatmasın inşallah şimdi 2. Bebeğime hamileyim 29 haftaligim ve hastaneye giderken çantama kesinlikle mama alacağım asla mamasiz gitmem
Aysu123cicek özel hastane canım. Hemşireler hastane vs. çok güler yüzlüydüler fakat ben anne sütünde bu kadar baskı yapılmasına tepki verdim. Çünkü benim sütüm bir kaç gün sonra geldi ve meme ucum yoktu, bebeğim hiçbir şekilde tutamadı, hazırlıklı olmamışım maalesef. Kendime çok kızdım
Feyzaveannesi Haklısınız. Ben zaten kendime de kızıyorum çünkü hazırlıklı gitseydim en azından sütüm yoksa da pskilojik olarak bebeğim aç kalmayacak düşüncesi ile pozitif düşünür stres olmazdım. Herşey tecrübesizlik ile ilgili diyelim.
elfmoom Bu düşünce göreceli birşey bence güzel anne.
Ben de şöyle düşünüyorum. Keşke çantama mama koysaydım da, sütüm gelmediği için ve meme ucum olmadığı için bebeğim bir kaç gün memeyi tutamadı. En azından mama var aç kalmaz diye pozitif düşünür stres olmazdım. Bilirsiniz herşeyin başı stres. O sebeple doktorunuzun söylediği şey göreceli diye düşünüyorum…
Happybsrn hastanelerin bu konuda politikaları aldigi kararlar oluyor. Hatta duvarda asili kararlari görebiliyorsunuz anne sutuyle ilgili. Ben doktora gittigimde nst odasinin karsisinda hep denk geliyorum.
@Nisann26 hayirli olsun bebeğiniz 🙏🏻☺️ Ebeler kendinizi sartlamayın mama/biberon cantaya koymayin diyo ama ben de size katiliyorum. Dogum cantamda mutlaka mama goturecegim ☺️ Şırınga bir de :)
Mimik Öncelikle güzel anne, tüm bebekler sarılık olabilir. Bunu stres yapma. Benim bu postu açmamin nedeni ola ki sütünüz gelmedi ve size baskı yapan birileri olabilir. Stres olmayın, yanınızda bulunsun. Sütüm elhamdülillah sonrasında tabiii ki de geldi…
Zaten kiminde bir gün sonra kiminde 3 4 gün sonra gelebiliyor. Böyle birşeyi stres yapma. Kan uyuşmazlığı da olabilir, sanırım kan takviyesi tarzında birşey yapılıyor yani aslında herşeyin çözümü var. Siz öncesinde zaten bildirin… Zaten doktorunuz ve hemşireler haberdardır. Gülerek girin, gülerek çıkın, asla olumsuz düşünmeyin. Göğsüm dolu gibi acaba süt var mi yok mu demeyin. Bırakın vücudunuz zaten istediği zaman sütü verecek, yeter ki pozitif olun.. Hiç sütü gelmeyen anneler var bi şekilde oluyor herşey yolunu buluyor ❤️
Nisann26 tabii anne sütü önemli ama gelmeyince nolcak benimde ilk çocuğumun sariligi 3 aylik olduğunda geçti. onyuzden ben çantama zaten termos koydum mamada doğuma giderken eczaneden almayı düsunuyorum. Sutum azsa makineyle sagicam hemen siringayla vericem.Yoksa sutum gerçekten aynı şekilde mamayi serinyayla vermeyi düsunuyorum.
charlottececi Herkesin düşüncesi farklı aslında. Mesele burada hazırlıklı olmak aslında. Benim yanlış yaptığım nokta burasıydı. Ola ki sütüm gelmezse…. Diye hiç düşünmedim. O noktada kendime çok kızıyorum. Hastanelerin yaptığı yanlışı değil elbette anne sütünü desteklemeleri güzel fakat her insanın bünyesi bir değil, kiminin hemen geliyor kiminin geç geliyor. Bunca şeyi insan hamileyken düşünemiyor. Ben kendi adıma söyleyeyim hiç düşünmedim. Hastanede aklıma mama almak dahi gelmedi tecrübem olmadığı için. O sebeple bu postu açmak istedim 🙏