Nisann26 pekı canım, hangı mamayı onerırsın
Doğum yapacak annelere hitaben! ( önlem alın)
Kubraatess Blirubin değeri var ona baktırabilirsiniz. Ama doktorunuz sorun yok diyorsa doğrudur. Sürekli emzirin aç kalmasın
Canimbebegimm41 Amin cümlemize İnşaAllah 🙏🙏😣
Polenpolen52 Bunu bir bilene sorun derim. Markanın önemi yok bence. Benim söylemek istediğim aç kalmasın yeter
Nisann26 öncelikle çok çok geçmiş olsun. umarım bebeğiniz iyidir🙏🏻
lakin şöyle bir durum var, bebek ilk doğduğunda belirli süre midesi kiraz çekirdeği kadar oluyor. sizin gelen bir kaç damla sütünüz dahi onu doyuruyor. bebek aç kalmıyor. zaten 4 saatte bir mama desteği verilmiş bebeğinize. sizin durumunuzda normali 2 saatte bir annenin emzirmesi sonra gelen 2 saatte mama verilmesidir. yani yanlış yapılan bir durum yok ortada.. her bebek zaten sarılık geçiriyor genelde, burada sorun mamanın 4 saatte bir verilmesi değil. bazı bebekler annesini çok fazla emse, süt çok dahi olsa sarılık oluyor.
Nisann26 Sarılık Zaten bebeğin açlıktan şekerinin düşmesiyle oluşan bişey.O şeker düşmesi ile bebekte hep uyuku hali olur ve hep uyurlar. Hemen hemen her çocuk sarılık geçirir. Benim sütüm olmasına rağmen sarılık geçirdi kızım ve değeri 24 idi. Aslında demek istediğim sizin haklılık payınız var tabii ama sarılık olayını o kadar büyütmeyin 😊. Her bebek geçirir onu. Burada tecrübesiz olan anneler olabilir ve sarılığı fena illet bişey sanıp korkabilirler ondan açıklamak istedim. Sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah 🌸
elfmoom Ya sen harikasın. Senin yorumunu görmeden yazdım bende. Tam anlatmak istediğimi yazmışsın ağzına sağlık balım ❤️
Feyzaveannesi sensin harika 🥰🤍 yaa ben de okudum şimdi yorumunu, ne kadar yükselmiş değeri kıyamam.. işte malesef anne sütü de bazen engel olmuyor sarılığa.. zaten hiçbir annenin 2-3 ay sonra geldiği gibi sütü gelmez ilk başta ama mideleri o kadar küçük ki o bir kaç daml dahi yetiyor..
Feyzaveannesi Benim derdim de aç kalması zaten güzel anne. Herkesin bebeği sarılık geçirebilir fakat benim bebeğim ihmalden dolayı ve benim bilgisizliğimden dolayı oldu. O sebeple uyarmak istedim herkesi 🙏
elfmoom Kuzu benim ki yoğun bakımda kaldı. 15 ten 24 lere aynı gün yükseldi. Sütüm vardı ama bebeği uyandırıp emzirrmiyordum bile. Hep uyuyordu. Altını falan açıyordım banamısın demiyordu. Ama şükür maks 3 gün sürüyor sonrası bal ayları ❤️❤️
Nisann26 ama zaten mama vermişler bebeğinize, aç kalmamış ki bebeğiniz onu demek istiyorum. süt ver diye baskı yapmaları normal , çünkü vermezseniz sütünüz gelmez. bir iki damla dahi olsa sütünüz gelmiştir. çünkü o ilk gelen normal süt değil, kolostrum denilen ağız sütü. bir iki damla gelir ve bebeğin bağışıklığını 2-3 yaşına kadar devam ettirir. size yapılan baskı olması gereken. belki 4 saatte değil 3 saatte bir desteklenebilirdi. ama zaten siz de 2 saatte bir emzirip 2 saatte bir hemşireler mama verdiyse , genel sorun açlıkla alakalı değildir. yani; sarılık sadece açlıkla oluşmaz.
Nisann26 selaminaleykum canim incelikle gecmis olsun nerdedogum yapdin ozeldemi devletdemi nor.alda hastamede sezeryan olinca dkktor uyariyor gelirken mamayla gel diye benim doktorum uyarmisdi sezeryan olucaksin bebeyk seznde once gelicek mamyla gel demisdi