• DoğumÖneri
  • Doğum yapacak annelere hitaben! ( önlem alın)

Doğum yapmış bir anne olarak, hamile annelere önlem amaçlı açtığım post.
Oğlumu kucağıma aldığım gün öylesine mutluydum ki, tüp bebek tedavisi ile buralara kadar geleceğimi tahmin bile edemezdim.
Hamileyken buraya hep, bebeğim şu haftada sizce kilo alımı nasıl diye diye aslında kafayı kiloyla bozmuşum. Keşke biraz araştırma yapsaydım da doğum sonrası nelerle karşılaşabileceğimi araştırıp sorgulasaydım.
Doğum yaptım ve hemşireler geldi, hadi annesi emzir dediler.. Benim ne meme ucum var ne birşeyim. Ama asla olumsuz değildim. Hala yüzümde gülücükler vardı. Memeyi tutturmaya çalışan hemşireler, adeta oğlumun feryat figan ağlamasını duymamazlıktan geldiler. Artık yeter, bırakın lütfen ağlamasın dedim. Ama hayır anne sütü almalı diyip ısrar ettiler. (tavırları sert değildi, aksine güler yüzlüler) Başlarım anne sütüne ya çocuğum ağlıyor desem de mecbur o bebeğin ağzına o meme girecekti. Sütüm yoktu henüz, memelerimi sırf süt gelsin diye patlatmak üzereydim neredeyse. Çünkü anne sütü almalıymış!!!
Sezeryan olduğum için iki gün hastanede kaldım ve çocuk doktoru gelip muayene etti oğlumu. Doktor bey sütüm yok diyorum. Olacak diyor.
Yahu sütüm yok bu çocuk ne içecek diyorum. Mama yasak anne sütü diye diye ben bilgisizlikten o küçücük yavrumu meğersem iki gün aç bırakmışım. Hemşireler ara ara gelip mama verdiler ama şuan ki aklım olsa yanımda mama ile hazırlıklı giderdim. Kimse uyarmadı beni..
Ve bebeğim sarılık oldu. Lütfen basit gelmesin size. Fototerapi aldık ve inanın hiçbir anne bebeğini o ışık altında çaresiz görmek istemez. Bebeğim sürekli uyuyordu, sadece nefes alışını duyuyordum. Nerden bileyim sarılık olduğunu. Ben zannediyorum ki aaa ne kadar sakin çocuk, sürekli uyuyor. Meğersem bebeğimin sarılık düzeyi 18 e çıkmış. Biz bunu işlerin ters gittiğini sezdiğimizde anladık.
Bebeğim yok sanki anneler. Tepki yok ses yok. Ağlayan bi bebek yok. Meğersem sarılık böyle yapıyormuş. Sadece nefes alan bir bebeğim var
Lütfen ama kendi lütfen hastaneye hazırlıklı gidin. Ve ilk zamanlar sütünüz gelmeyince kimseye bırakmayın bebeğinizi.. Anne sütü çok önemli ama ilk günlerde gelemeyebilir. Lütfen araştırın bilinçli olarak gidin. Öyle sinirliyim ki.. Bir aylık olduk ve hala geçmedi.
Size rehber olmak adına açtım bu postu.
Benim gibi olmayın, bilinçli olarak gidin. Her ihtimale karşı mamanızı yanınıza alın 🙏😔

Polenpolen52 Amin İnşaAllah çok teşekkür ederim. Ben çok tecrübesizlik yaşadım. Beni uyaran olmadı. O sebeple hiçbir annenin yaşamasını istemem. İnşaAllah herkes sağ salim kucağına alır yavrusunu 🙏😔

Nisann26 sarılık olmayan bebek yok neredeyse canım o her bebekte oluyor onu fark etmekte doktorun görevi bende sezaryen oldum 2 gün yattım sütüm hemen geldiği halde sarılık çıktı ve 1 ay doktorlar takip etti her hafta bazen 3 günde bir hastanedeydik bu konuda doktorun seni yönlendirmesi önemli bende yeni anneydim hiç bir bilgim yoktu

Nisann26 bende 2 günlük anneyim sarılık varmı yokmu anlamıyorum bugün hastaneden taburcu olduk doktor geldi kontrol etti herşey gayet normal dedi

Happybsrn verdi ama 4 saatte bir. Onlar anne sütü diye baskı yaptı yalnızca. Ben de bilgisizlikten çocuğuma mama vermedim ekstra. Sütüm de yoktu

Merveonay Haklısınız. Fakatburada sarılık olması mesele değil. Aç kalarak sarılığa gitmesi. Ve bana sütüm olmamasına rağmen ısrarla süt ver demeleri. Yoksa herkesin başına elbet gelir

Kubraatess Blirubin değeri var ona baktırabilirsiniz. Ama doktorunuz sorun yok diyorsa doğrudur. Sürekli emzirin aç kalmasın

Nisann26 nasıl mama yasak ya zehir mi bu😡 inşallah kısa sürede iyi olur yavrunuz Rabbim şifa versin

Polenpolen52 Bunu bir bilene sorun derim. Markanın önemi yok bence. Benim söylemek istediğim aç kalmasın yeter

MerveNur- Ahh sormayın. Onların demek istediği anne sütü önceliğimiz diye. Ama sütüm yoktu. Keşke yanımda mama olsaydı da yavrumu aç bırakmasaydım

Nisann26 aynısını bende yaşadım canım ama benim 3. Çocuk olduğu için bilinçli gittim mama vardı yanımda, ve sütüm 3 gün gelmedi. Ben ilk gün hemen mama verdim, çok şükür sorunsuz atlattık, sütüm 3 gün sonra geldi ve anne sütü ile devam ettik

Bebiscann Ahh çok sevindim. Keşke ben de bilinçli olsaydım.
                Benden 2 hafta sonra doğum yapan kuzenim vardı. Kendisine söyledim durumu anlattım, uyardım. Ve çok şükür bebeği sarılık olmadı. En azından aç kalmadı.
                Bu sebeple uyarmak istedim

Nisann26 öncelikle çok çok geçmiş olsun. umarım bebeğiniz iyidir🙏🏻
                  lakin şöyle bir durum var, bebek ilk doğduğunda belirli süre midesi kiraz çekirdeği kadar oluyor. sizin gelen bir kaç damla sütünüz dahi onu doyuruyor. bebek aç kalmıyor. zaten 4 saatte bir mama desteği verilmiş bebeğinize. sizin durumunuzda normali 2 saatte bir annenin emzirmesi sonra gelen 2 saatte mama verilmesidir. yani yanlış yapılan bir durum yok ortada.. her bebek zaten sarılık geçiriyor genelde, burada sorun mamanın 4 saatte bir verilmesi değil. bazı bebekler annesini çok fazla emse, süt çok dahi olsa sarılık oluyor.