- Düzenlendi
Doğum yapmış bir anne olarak, hamile annelere önlem amaçlı açtığım post.
Oğlumu kucağıma aldığım gün öylesine mutluydum ki, tüp bebek tedavisi ile buralara kadar geleceğimi tahmin bile edemezdim.
Hamileyken buraya hep, bebeğim şu haftada sizce kilo alımı nasıl diye diye aslında kafayı kiloyla bozmuşum. Keşke biraz araştırma yapsaydım da doğum sonrası nelerle karşılaşabileceğimi araştırıp sorgulasaydım.
Doğum yaptım ve hemşireler geldi, hadi annesi emzir dediler.. Benim ne meme ucum var ne birşeyim. Ama asla olumsuz değildim. Hala yüzümde gülücükler vardı. Memeyi tutturmaya çalışan hemşireler, adeta oğlumun feryat figan ağlamasını duymamazlıktan geldiler. Artık yeter, bırakın lütfen ağlamasın dedim. Ama hayır anne sütü almalı diyip ısrar ettiler. (tavırları sert değildi, aksine güler yüzlüler) Başlarım anne sütüne ya çocuğum ağlıyor desem de mecbur o bebeğin ağzına o meme girecekti. Sütüm yoktu henüz, memelerimi sırf süt gelsin diye patlatmak üzereydim neredeyse. Çünkü anne sütü almalıymış!!!
Sezeryan olduğum için iki gün hastanede kaldım ve çocuk doktoru gelip muayene etti oğlumu. Doktor bey sütüm yok diyorum. Olacak diyor.
Yahu sütüm yok bu çocuk ne içecek diyorum. Mama yasak anne sütü diye diye ben bilgisizlikten o küçücük yavrumu meğersem iki gün aç bırakmışım. Hemşireler ara ara gelip mama verdiler ama şuan ki aklım olsa yanımda mama ile hazırlıklı giderdim. Kimse uyarmadı beni..
Ve bebeğim sarılık oldu. Lütfen basit gelmesin size. Fototerapi aldık ve inanın hiçbir anne bebeğini o ışık altında çaresiz görmek istemez. Bebeğim sürekli uyuyordu, sadece nefes alışını duyuyordum. Nerden bileyim sarılık olduğunu. Ben zannediyorum ki aaa ne kadar sakin çocuk, sürekli uyuyor. Meğersem bebeğimin sarılık düzeyi 18 e çıkmış. Biz bunu işlerin ters gittiğini sezdiğimizde anladık.
Bebeğim yok sanki anneler. Tepki yok ses yok. Ağlayan bi bebek yok. Meğersem sarılık böyle yapıyormuş. Sadece nefes alan bir bebeğim var
Lütfen ama kendi lütfen hastaneye hazırlıklı gidin. Ve ilk zamanlar sütünüz gelmeyince kimseye bırakmayın bebeğinizi.. Anne sütü çok önemli ama ilk günlerde gelemeyebilir. Lütfen araştırın bilinçli olarak gidin. Öyle sinirliyim ki.. Bir aylık olduk ve hala geçmedi.
Size rehber olmak adına açtım bu postu.
Benim gibi olmayın, bilinçli olarak gidin. Her ihtimale karşı mamanızı yanınıza alın 🙏😔