Nisann26 cok gecmis olsun. Aynisini bende yasadim. Dogum yaptigim gün oglum sürekli uyuyordu, ne emmek istedi ne birsey. Hemsirelere diyorum bu cocuk hic emmek istemiyor aglamiyor normal mi diye. Evet normal yorgun daha alismaya calisiyor diyorlar. Emzirmeye calisiyorum cocugun mecali yok. Zaten sütümde yok. Sütüm yok benim diyorum. Normal ücüncü gün anca gelir diyorlar. E bu cocuk üc gün ne icecek?
Öyle böyle derken hemsireleri oglumun durumunun normal olmadigina ikna ettim. Kan sekerine bakildi, düsmüs. Mama verdiler icmis yavrum biraz. Sonra tekrar bakildi kan sekerine yükselmisti.
Kan sekeri düsmesin diye mama ver dediler sonunda. Veriyordum ama onuda fazla icmiyordu, sürekli uyuyordu. Iki saate bir en az beslemek lazimmis. Kimse birsey demiyorki e ilk cocuk bende bilmiyorum. Acikinca aglayacak diye bekliyorum yok. 6-7 saat uyuduktan sonra artik normal degil herhalde diyip uyandirmaya calismistim. Taburcu olacagimiz gün bi hemsire „bu cocuk hep böyle sarimiydi“ dedi. Bilmiyorum yani farketmedim.. Önceki gün alinan kan degerlerine bakti, normal tamam gidebilirsiniz dedi.
Taburcu olduk eve geldik. Cocugu gören sarilikmi var diye soruyor. E yok dediler? Kan degerleri normal dediler.
Ertesi gün eve ebe geldiginde ögrendik sarilik oldugunu. Normal endiselenme, iki saate bir uyandir karnini doyur dedi. Ama cocuk uyanmiyor. Eviriyorum ceviriyorum uyanmiyor. Memede emmeyede hali yok. Uyanmiyor bu cocuk diye defalarca oturup agladigimi biliyorum.
Cocuk doktorumuzda, ebemizde cok normal oldugunu anlatmaya calissada, dogumdan bir hafta sonra psikolojim alt üst olmus bir sekilde aldim cocugu hastaneye gittim sarilik degerine baktirmaya. 17 (!) cikti degeri. Önceki günler kacti Allah bilir.
Fototerapiye gerek yoktu henüz, iki gün sonra tekrar gittik kontrole 14e düsmüstü.
Ama sende üzülme, takma kafana cünkü gececek emin ol 🙏🏻 Ben cok üzülüyordum hic gecmicek saniyordum birde üzerine lohusalik psikolojisi eklenince hic kolay olmadi ama cok sükür 7 haftalik olduk bile sarilik marilik kalmadi. Ha simdide korona oldu yavrum o ayri…. 🤦🏻♀️