Aslında buna malesef ki özel hastanede çalışan ebeler de etken anne sancılı mesela bağırmasına kızıyor bağırma diyor ve doğum yapacak bir annenin morelini bozuyor eşi yanınıza vermemesi de cabası cezaevlerinde bile pembe oda varken annelik gibi kutsal ve zor birşeyi gerçekleştirecek olan kadına sanki çocuğu tek yapmış gibi babası yanına verilmiyor bu kötü durum. Halbuki tercih meselesi olmalı. Mikrop olayı olamaz çünkü zaten babası evde de 1 gün sonra temas halinde olacak. İnsanlar bu yüzden aslında özeli tercih ediyor. Doktora soru sormak dünyanın en doğal şeyi (abartmadan elbette) ama özelde soru sorabilirken devlette çık hadi modu Buda anneleri internetten sormaya ve bilgi kirliliğine yol açıyor. Bence devlet de çalışan kişilere de psikolojik eğitim verilmeli ki annelerin yanında güzel olsunlar hep özelde ki doktorlar daha çok kendini geliştirip videolar çekip ne bilim pozitif olup müşteri çeker çok fazla devlette önerilen doktor görmedim , duymadım valla. Bu yüzden bence bizlerde mecburi özeli tercih ediyoruz ama evet tahliller özelde oldukça pahalı onun için devlete gidilebilir.