• Gebelik
  • Çatı Muayenesi Korkunç Değil!!!!

endobeybi Spekulumun soğukluğunu daha yazarken bile hissediyorum ama çatının agrisini acısını hatırlamiyorum bile sanırım şanslı kesimdenim iyi Dr ebelere denk gelmiştim burdakileri okuyunca şaşırıyorum

[silindi] tabiki acı olacak. Niye acıtıyolar demedim ki ben. Dirseğe kadar sokuyolar filan da demedim. Biz gebe olduğumuz için o bölgemiz hassas bu yüzden fazla hissediyoruz. Benim dediğim şey kendi adıma, kayganlaştırıcı jel sürmedi hemşire. Direkt daldı. Bu yüzden acıdı dedim. Bir de dediğim gibi gerçekten muayeneyi yapan kişinin el ayarı çok önemli acı konusunda

Adaa8905 evet belki muayenesi kötü geçmiştir onu anlayabilirim ama burda post açıp bunları söyleyip korkutması ne kadar doğru bu platformda herkes hamile ve herkeste doğum korkusu var bu şekil paylaşımlarda daha çok korkuttuğu için doğru değil

Krizantem_ aynn herkesde olur korku bndede oldu ama agrı sancı hissetmedim.. herseyde öyle insna kendini kasarsa zor olur illaki… Sakin kalmakta fayda var zaten doktorlar gercekten sakinlestiriyolar.. dediklerinizi katılıyorum aynn😊😊 bncede hiç korkmayın.

Krizantem_ karna kadar el giriyorsa cocuga o elin degmesi lazım. O zamn kesenin yırtılması ve suyun da gelmesi lazım… dogmun baslaması gerekiyor.. eger öyle dirsege kadar sokuyolarsa hazır gitmişken hepimize yapsınlar dogum baslar yavrularımızı alırız kucagımıza

Arkadaşlar hala dirseğe kadar soktu diyenleri okuyorum. Çok basit bir şey yapın elinizi vajinanın girişine koyun ve dirseginizin geldiği yeri ölçün ne kadar yukarı kadar geliyor değil mi midenin oraya kadar filan. Rahimse çok daha aşağıda. Hele doğum zamanı gelmiş bebek daha da aşağıda niye dirseğe kadar soksun ki. Elbette çok rahatsız edici bı islem hele ki stres yapınca ve tabiki hoyrat ve anlayışsız birine denk gelince ama biz dünyaya can getiriyoruz. Bu kadar büyütüp abartmaya gerek yok bence

Krizantem_ yani baktığımızda cinsel birliktelik yaşıyoruz ama bu çatı muayenesine neden bu kadar korkuyla yaklaşıyoruz diye düşünüyorum düşünüyorum bilmiyorum bir cevap bulamadım. Belki kendimizi kasmamamız rahat olmamız gerekiyor. Dediğiniz gibi iki parmak ne kadar zor olabilir ki diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Bu yorumda ilaç gibi geldi😇

Beyzan cok dogru demişsiniz insanları korkutup neden böyle durumlara düşürüyolar anlamıyorum sımdı catı muayenesi olmayan onca gebe korkacak kasacak kendini. Dogumdan da korkacak. Bnde korkuyrm dogumdan ama sunuda aklımdan cıkarmıyrm eger cok zor bısey olsaydı Hz Allah bu zorlugu kadınlara yüklemezdi.. demekki cokta zor bısey degıl dogum ve Cook zor bi işlem olsaydı insanlar 2. 3. Hatta 4. Cocugu dogurmaya kalkmazlardı diye düşünüyorum…

Krizantem_ bencede cok abartiyorlar sonucta hamile kalirkende adaminki giriyordu o zmaan acimiyor muydu diye sorasim geliyor bazen 😂 kac kere yokladilar acilmam var mi diye daha 26 haftalikken her gittigim hastahnde illa baktilar 3 4 kez bakilmistir yani artik o kadr birziklanmaktan sizlamaya baslamisti altım, kendini kasmadikca hicbirsey olmuyor 😊

Krizantem_ Genekdey pozitif şeylerden çok negatif şeyleri paylaşmayı seviyorlar.Cok doğru söylüyorsunuz ve çevremde kimse catiy muayenesini sorun edip de anlatmadı yani o kadar 😂

Krizantem_ kesinlikle katılıyorum hiç spekulum la muayene olmadınızmı şahsen o benim canımı daha çok acıtıyor çatı muayenesi 1 dk bile sürmüyor

Krizantem_ doğum sırası geldiğinde normal dogumsa planlı sezaryen degilse alttan kaç defa bakıyorlar gözünüz hiç görmüyor valla. Birde dirseğine kadar sokma ihtimali asla asla olamaz abartılacak bisey değil gercekten insanları korkutmaya çalışıyor galiba. Parmakla kontrol ediliyor onu hissetmiyorsunjz bile acikliginiza da öyle bakılıyor. Doğum sırasında suyumu patlatmak için bile o kadar uzun bisey sokulmadi elden dirsege kadar diyoruz o suyun kesin patlamasi lazımdı. İste böyle korkutanlar yüzünden hiç bilmeyen biri geriliyor yaptırmak istemiyor bir suru şey.

Spekulumu da bazıları öyle bir anlatmıştı ki sandım ki herhalde bayılcam gerçekten hiçbişey hissetmedim, milley bayılıyor korku salmaya ya şöyle pozitif başlıklara ihtiyacımız var

Krizantem_ 3 kere açıklığa bakıp çatı muaynesi yaptı doktorum sadece sonuncuda bu abartılan kadar bir acı yaşadım onunda sebebi kadın beni doğurtmak istiyomuş meğer açıklık yok bişe yok rahmi uyarmak için birşeyler yaptı ama bunu bana danışmadı bile bende salak gibi ilk ikisinde okadar rahat yaptı ki sakinleştirdi falan 1 dkkada nolduğunu bile anlamamıştım.sonuncuda içerde naptığını bilmiyorum bebeğin doğumunu hızlandırmak için birşeyler yaptı ve canın yanıyo farkındayım diye söyleye söyleye yaptı 3 gün yürürken imanım gevredi ona rağmen bile ne lekelenme ne bişe oldu ki ertesi gündoğuma alıcam seni falan biton seneryo üretti niyeti sezaryene almak aslında. Başka bir doktora gidip dediklerinin doğru olup olmadığını teyit ettirdim ve doktor bu müdahaleyi sana sormadan yapamaz zamanı gelmeniş çocuğa zorla müdahale etmiş senin kızın gelesi yok daha dedi. Üstünden 2 hafta geçti hala doğurmadım. Bebek çok sağlıklı ve ben gene çatı muaynesinden korkmuyorum çünkü kendimizi kasmadığımız sürece 1 dk lık bir işlem anlamıyosun bile. Sonuncu yapılan çatı yada açıklık muaynesi değildi büyük ihtimalle o ebede ona bu tarz bişe yaptı yada kendini fazla sıktığı için canı yandı ama dünyanın lafını edip milleti germekten başka bişeye yaramadı yani benimde böyle bir talihsizliğim oldu ama doktor seçimi hatası tamamen kadın izne ayrılacakmış meğer beni bekleyememiş yok yere travma yaşattı bana

SenaKoputan arkadaşım doktor jel sürmedi demişsin kesinlikle o eldiveni verdiği bir acıdır jel sürmeden o eldiven nasıl girecek oraya doktor çok onemli