• Gebelik
  • Çatı Muayenesi Korkunç Değil!!!!

Krizantem_ Genekdey pozitif şeylerden çok negatif şeyleri paylaşmayı seviyorlar.Cok doğru söylüyorsunuz ve çevremde kimse catiy muayenesini sorun edip de anlatmadı yani o kadar 😂

Krizantem_ kesinlikle katılıyorum hiç spekulum la muayene olmadınızmı şahsen o benim canımı daha çok acıtıyor çatı muayenesi 1 dk bile sürmüyor

Krizantem_ doğum sırası geldiğinde normal dogumsa planlı sezaryen degilse alttan kaç defa bakıyorlar gözünüz hiç görmüyor valla. Birde dirseğine kadar sokma ihtimali asla asla olamaz abartılacak bisey değil gercekten insanları korkutmaya çalışıyor galiba. Parmakla kontrol ediliyor onu hissetmiyorsunjz bile acikliginiza da öyle bakılıyor. Doğum sırasında suyumu patlatmak için bile o kadar uzun bisey sokulmadi elden dirsege kadar diyoruz o suyun kesin patlamasi lazımdı. İste böyle korkutanlar yüzünden hiç bilmeyen biri geriliyor yaptırmak istemiyor bir suru şey.

Spekulumu da bazıları öyle bir anlatmıştı ki sandım ki herhalde bayılcam gerçekten hiçbişey hissetmedim, milley bayılıyor korku salmaya ya şöyle pozitif başlıklara ihtiyacımız var

Krizantem_ 3 kere açıklığa bakıp çatı muaynesi yaptı doktorum sadece sonuncuda bu abartılan kadar bir acı yaşadım onunda sebebi kadın beni doğurtmak istiyomuş meğer açıklık yok bişe yok rahmi uyarmak için birşeyler yaptı ama bunu bana danışmadı bile bende salak gibi ilk ikisinde okadar rahat yaptı ki sakinleştirdi falan 1 dkkada nolduğunu bile anlamamıştım.sonuncuda içerde naptığını bilmiyorum bebeğin doğumunu hızlandırmak için birşeyler yaptı ve canın yanıyo farkındayım diye söyleye söyleye yaptı 3 gün yürürken imanım gevredi ona rağmen bile ne lekelenme ne bişe oldu ki ertesi gündoğuma alıcam seni falan biton seneryo üretti niyeti sezaryene almak aslında. Başka bir doktora gidip dediklerinin doğru olup olmadığını teyit ettirdim ve doktor bu müdahaleyi sana sormadan yapamaz zamanı gelmeniş çocuğa zorla müdahale etmiş senin kızın gelesi yok daha dedi. Üstünden 2 hafta geçti hala doğurmadım. Bebek çok sağlıklı ve ben gene çatı muaynesinden korkmuyorum çünkü kendimizi kasmadığımız sürece 1 dk lık bir işlem anlamıyosun bile. Sonuncu yapılan çatı yada açıklık muaynesi değildi büyük ihtimalle o ebede ona bu tarz bişe yaptı yada kendini fazla sıktığı için canı yandı ama dünyanın lafını edip milleti germekten başka bişeye yaramadı yani benimde böyle bir talihsizliğim oldu ama doktor seçimi hatası tamamen kadın izne ayrılacakmış meğer beni bekleyememiş yok yere travma yaşattı bana

SenaKoputan arkadaşım doktor jel sürmedi demişsin kesinlikle o eldiveni verdiği bir acıdır jel sürmeden o eldiven nasıl girecek oraya doktor çok onemli

Adaa8905 dirseğe kadar soktu derken mübalağa yapıyorsunuz sanırım. Acıması konusuna bir şey diyemem çok doğal herkeste değişkenlik olur da dirseğe kadar sokabilir mi Allah aşkına mümkün mü sizce bu

Adaa8905 muaynenin yapılış şekli belli hanım efendi ortada kol sokma yumruk sokma gibi birşey yok.
    Prosedüründe yok böyle birşey dünyanın enkötü ebesi doktoru da gelse yapılan işlem belli

Krizantem_ bence haklsınız zor olmuş olabilir ama insanlar zaten korku panik içindeler bende okudum o postu gereksiz bence bende daha olmadım ama sonuçta doğum onun bin katı olacak yani Allah yardım ediyor herşeyde

Krizantem_ bende 38. Haftada olacağım stresliyim biraz suan 31. Haftam.
    bazıları suyu patlatıyorlar bile yazıyor 😒 insan korkuyo 😞

Ezgice0 benim 3. Sezeryanım olcak daha önce hiç yapmamıslardı gecen hafta hafif sancılarım vardı 36 haftalıktım nst baktı sonra çatala gec dedi serkaj falan bakcak sandım ben ultrasonla sonra asistan elle muane ettı meger acıklıga bakcakmış 😱 sonra 4 cm dedi korktum cok yoktu cubku sancım sonra uzman doktor bekle dedı ben bakcam sonra oda yaptı aynı işlemi ama ikisinde de oyle abartılacak gıbı ne acı ne bışey yoktu uzman doktor yok hıc acılma sert hala dedı yanlıs bakmış asistan

Krizantem_ ben de denk geldim o posta korkuyordum baya zaten o posttan sonra iyice korktum. İçime su serptiniz teşekkür ederim 🙏☺️

Krizantem_ ya kızlar bu çatı muayenesinde doktorlar eldiven takiyor dimi illaki takarlar da merak ettim mantar enfeksiyonun var ben şimdi ondan utanıyorum tıpta ayıp olmaz da ne biliyim işte

Hatta bakarken üsttende bastırdı karnıma ama hiç öyle dayanılmıcak gibi yada korkulcak gibi değildi biraz insan ister istemez panik oluyo ama saniyelik bi işlem hemen geçiyo

Krizantem_ peki dr doğum başlayabilir leke gelir felan dedi mi bana da carşamba günü bakıcak korkuyorum yaa

Baktıktan sonra doğuracakmışım gibi bi his var