• Gebelik
  • Çatı Muayenesi Korkunç Değil!!!!

Tecrübenizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz, çatı muayenesinde bile kasılırsam nasıl doğum yapacağım diye üzülüyorum bazen ama sonra bunları okuyunca herkesin aynı yoldan geçtiğini görüp rahatlıyorum 🤭

umyahsen ben 32. Haftamda girdim canım arada yalancı sancılarım da olunca korkmaya başladım ister istemez muayeneden korkmuyorum aslında erken doğum olmasından korkuyorum

baby_mama Evet hepimiz aynı yoldan geçiyoruz ve normal doğum istiyorsak bu çok küçük bir aşama sadece 😊 Rica ederim 😊 Hepimiz saglikla hayirlisiyla kavuşalım inşallah yavrularımıza🤲😊💗💙

Adaa8905 aynen öyle. Ben de 3 4 gün önce muayene oldum ve inanın çok fazla canım yandı. Çünkü hemşire eldiveni giydi ve direkt elini soktu. Jel filan sürmedi kayganlaşsın diye. O eldiven de plastik bir materyal sonuçta ve çok canım yandı ister istemez bağırdım. Bu tamamen hemşire ua da doktorun elinin ayarıyla alakalı bi durum bence.

Esra_42gunindi canım bnmde iki hafta oldu öyle diyeli Heran gelebilir diye. Ama çok şükür 37+4olduk. Allahın izniyle sağlıklı olsunlarda ne zaman gelmiceklerini onlar iyi bilirler. Allahın izniyle sizin evladınız da sağ salim sağlıklı bi şekilde doğar kucağınıza alırsınız 😇🙏

Krizantem_ doğum yapacak bir kadının çatı muayenesini kafasına takması olacak iş değildir zaten. Bebeğin çıkacağı yere 2 parmak giriyo bu kadar abartmamalı bence 🤡 ayrıca hamilelikten önce smear, hpv testi vs vermemişler sanırım onlar bi tık daha zor, spekulum kullanıldığı için. Neyse arkadaşlar abartmayalım 😇 bazen diyorum doğumu da abartıyo olabilirler mi, belki diyorum abartıyorlardır kendimi avutuyorum 😂😂

Bende daha dün oldum. Rahatsızlık veren bir işlem evet ama dayanılmaz değil. 10-15saniye ya sürüyor ya sürmüyor zaten çok kısa bi işlem. Bende biraz kendimi kastım sonrasında kasıklarımda kas ağrısı yaşadım ki buda oldukça normal. Korkmayın 🤗🤗

Krizantem_ Ay olur mu siz bilmiyorsunuz ben düşük yaptım ki gelen baktı giden baktı çünkü kaç hastane dolaştık spekulum ile bile bakıldı sonra normal doğum yaptım onda da sürekli gelen baktı geçen baktı resmen korkutmayin öyle bişey yok kol girecek kadar açıklık olsa doğum başlar dedim diye arkadaş nerdeyse beddua etmek istemiş belki de etmiş ama yazmamış çözemedim yani çatıya dayanamayan hiç normal doğuma niyetlenmesin afedersiniz de eşlerinizle nasıl ilişkiye girdiniz çocuk nasıl oldu ilk başta ilk gecr herkes acı hissetmistir bı da bizlere öğretilen tabular yüzünden ilk gece korkusundan şimdi bakıyorum da burda da doğumdan çok çatıdan korkutuluyor yapmayın

Krizantem_ Ya ztn millet böyle saçma sapan şeyler yazıyor o yüzden bazı kadınlarda bu kadar korku oluyor ben korkmuyorum çok şükür.. yazdıkların olumlu şeyler içinde tşk ederim 😍

umyahsen kız çocukları erken gelir derler ama inşallah çok da erken gelmez 😂 hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alalım evlatlarımızı inşallah Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın

• [silindi]

SenaKoputan ya elbette aciyor 0 aci bir durum zaten değil . Bi kan aldiriyorsunuz biri aliyor hissetmiyorsunuz biri aliyor caniniz yaniyor evet fark olabilir. Ama yok kolunu dirseğine kadat soktu suyu patlatacakti vs boyle tabitlerle isi gözde büyütmenin bi anlami yok ama cocuk doguracagiz surecin tamamen acisiz ağrısız gecmesini beklemek doğru mu sizce?

Valla kızlar ben bartholin ameliyatı oldun 1 aylık evliyken 2 kez o yüzden vajinal muaneye cok alışkının çatı muanesı millet diyor başka bisi sanıyordum benim doktorum yaptı geçen ben hicbisi anlamadım tamamen kendinizi rahat bırakmakla alakalı tabi doktordan doktora da değişiyor ama siz abartırsanız canınız yanar ayrıca karnına kadar filan sokamaz yani bebeği dürtmemek icin belirli yere kadar gidiyor böyle şeylerle kendinizi kurup korkutmayın

endobeybi Spekulumun soğukluğunu daha yazarken bile hissediyorum ama çatının agrisini acısını hatırlamiyorum bile sanırım şanslı kesimdenim iyi Dr ebelere denk gelmiştim burdakileri okuyunca şaşırıyorum

[silindi] tabiki acı olacak. Niye acıtıyolar demedim ki ben. Dirseğe kadar sokuyolar filan da demedim. Biz gebe olduğumuz için o bölgemiz hassas bu yüzden fazla hissediyoruz. Benim dediğim şey kendi adıma, kayganlaştırıcı jel sürmedi hemşire. Direkt daldı. Bu yüzden acıdı dedim. Bir de dediğim gibi gerçekten muayeneyi yapan kişinin el ayarı çok önemli acı konusunda

Adaa8905 evet belki muayenesi kötü geçmiştir onu anlayabilirim ama burda post açıp bunları söyleyip korkutması ne kadar doğru bu platformda herkes hamile ve herkeste doğum korkusu var bu şekil paylaşımlarda daha çok korkuttuğu için doğru değil

Krizantem_ aynn herkesde olur korku bndede oldu ama agrı sancı hissetmedim.. herseyde öyle insna kendini kasarsa zor olur illaki… Sakin kalmakta fayda var zaten doktorlar gercekten sakinlestiriyolar.. dediklerinizi katılıyorum aynn😊😊 bncede hiç korkmayın.

Krizantem_ karna kadar el giriyorsa cocuga o elin degmesi lazım. O zamn kesenin yırtılması ve suyun da gelmesi lazım… dogmun baslaması gerekiyor.. eger öyle dirsege kadar sokuyolarsa hazır gitmişken hepimize yapsınlar dogum baslar yavrularımızı alırız kucagımıza