• Gebelik
  • Çatı Muayenesi Korkunç Değil!!!!

Kizlar az önce bir posta denk geldim de karnına kadar elini sokmuş ebe o el nasıl karna kadar giriyormuş acaba,biraz daha girse ağzımızdan çıkaracak galiba elini🤣🙄 ne kadar abartılıyor,yok dirseğine kadar kolu giriyormuş falan 🤦‍♀️ lütfen arkadaşlar boyle abartili seyleri okuyup da korkmayın !!!

Ben 2 gün önce oldum çatı muayenesi. Sıramı beklerken gerginlik ve korku vardı. Nabzım falan hızlandı ağlayacaktım neredeyse,hem çatal da o pozisyon da olmak hem de parmakla bakacak olmasını düşündükçe çok geriliyordum. Bunları yazıyorum ki bende de korku vardı cesaretle girip olmadım yani muayenemi ..

Her neyse;
çatala çıktıktan sonra doktorum parmaklarına jel sürdü ve girişini hiç hissetmedim sadece jelin ıslaklığını hissettim. Parmaklarını biraz daha ittirip açınca çok hafif bir acı oldu ama ben kendimi kasmıştım, kasmasam o da olmazdı belki. Acı dediysem inanın çok hafif ve bir anlık bir acı.Kan aldırırken iğnenin acısı daha çok öyle söyliyim. Muayene sonrasında asla acı yanma hissetmedim. 1 dk ya sürüyor ya sürmüyor. Lütfen korkmayın saçma sapan hikayeleri dikkate almayın. 😊😊😊

Krizantem_ bencede çok abartılıyor acısız bir işlem değil evet ama canın cıkacak kadar değil. benim acımıstı yalana gerek yok ama dogum sancısı kadar zor değil. siz kaçıncı haftanızda oldunuz çayı muayenesini haftaya kontrolum var 36+3 olacagım 2. dogumum olcak yaparmı bilmiyorum

• [silindi]

Krizantem_ cok aptalca bi post aşırı sinirlendim oturdugm yerde. bi daha asla yaptirmazmis vs sanki keyfi de ona elini sokmaya çok meraklı oldgndan yapiyorlar bunu ztn cati muaynesnden bu kadar korkup aciyisa canlari normal dogurmayi hic dusunmesinler😅 gereksiz korkutucu olmuş kac kez olduk ilk gebelgmde asla oyle bisey de değil

Krizantem_ valla canım öncelikle sağol. Her insanın korktuğu utandığı bişi. Yani ben birde utanıyorum ama tsbi ki bunun utanılacak bişi olmadığını kendimde biliyorum ve bu durum zaman geçtikçe kafamda oturuyor. Kafamda oturmayan şey sizinde dediğiniz gibi acıcak mı nasıl olucak vs. Ama gördüğüm çoğu posta göre sizinde dediğiniz gibi korkulacak bişi yok. Herkesin acı eşiği farklı tabi ama arkadaşın bahsettiği cinste bişi de olmaz yani. Bende nasipse pazartesi giricem 38de yapıcaktı ama yarın 37+5oluyoruz yapar diye düşünüyorum yani tahmin ediyorum. Herkese hayırlı doğumlar sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşaAllah Allahım 😇🙏

Esra_42gunindi canım nst ye ben 35de girdim sancım çıktı ama haftan iyi durdırmıcam ne zaman gelirse artık normal kabul ediliyor dedi. Ama çatı muayenesi de yapmadı bana

Krizantem_ Kesnlkle ya bazı şeyleri çok abartıyoşar tatenoz aşısı içinde beni çok korkuttular ama hiçte öyle değilmiş bazı şeyleri çok fazla mübalağa ediyolar

Esra_42gunindi Sen gormedin mı nst kağıdını canim? Bir de bebek tersmiş dönsün diye beklenir önce bilemedim vardır bir bildigi😊

umyahsen Amin inşallah canım ..🤲🌸Evet Bende de hem utanma hem korku vardı ama gerçekten ikisi de boşuna 😊