Kızlar selam,
Sonunda kızım dünyaya geldi😍 Duygusal yönlere girmeden size direk işin tekniğinden merak ettiklerinizden gireceğim😂

Öncelikle doktorumun istediği tüm testleri yaptırdım.Tüm süreç boyunca doktorumdan başka kimseyi takmadım. Hayatım boyunca hep planlı bi insan oldum.En doğalı ve en iyisi vajinal doğum farkındaydım ama yine de hep sezaryen istedim, gününü saatini bilip rahatlamak için. (32. Haftalarda baş aşağı dönen bebeğim 37de tekrar dönüp makat geliş olduğu için zaten zorunlu hale dönüştü sezaryenim) 38+5 e sezaryen planladık. Evde her an suyum gelecek korkusundan riskli dönemleri atlattığımız ve bizim için olabilcek en erken tarihte istedim doktorumundan günümü. Bebeğimin doğduğu anı görmek ve zorlu ayılma sürecinden geçmemek için de spinal tercih ettim😊
Gelelim sezaryen gününe. Sabah 6:30 hastaneye yatış yaptım. 8 de beni sezaryene aldılar. Öncesi işte nts damar yolu açma odaya yerleşme merasimi. Belden spinali yaptılar çok korktum ama abartılacak bişi değilmiş boşa korkmuşum. Doktorum işlemlere başladı sonra ben panik oldum. Acı hissetmiyorsunuz ama dokunmaları hissediyorsunuz. Tansiyonum fırlayınca beni uyutmak zorunda kaldırlar😅 Normalde tansiyonumda yok ama panik yaptım. Neyse bebeğimin doğduğu anı göremedim yani. Beni uyandırdılar o sırada bebeğimi omzuma koymuşlardı ve ben neye uğradığımı şaşırdım. Bi yandan da ameliyat devam ediyor beni dikiyorlardı. Boşuna panik yapmışım en başında.
Sonra odaya geldik. Sütüm az geliyor o yüzden mama takviyeside yapıyoruz. İlk kalkış çok can acıtıyor. Bol su , nescafe içtim başım ağrımıyor. Ameliyat sonrası sag omzum agrıdı ama agrı kesici ile geçti. Şuan tek zorlandığım kalkıp yürümek. Dikişler baya can acıtıyor. Normal doğumun sonrası kolay demelerinin nedenini yaşayınca anladım. Bakalım yarın geçer ağrılar diyorlar ama görücez. Acı eşiğim malesef çok düşük herkes bu acıyı benım kdr cekcek die bişi yok tabii ki. Bu arada sondayı uyuşturulunca taktılar saat 18:00 de sondayı cıkardılar . Acı vermiyor cıkarılması. Sonda cıkınca zırt pırt wcye yürümek kötü bi 😂
Neyse kızım yanı başımda. Günlerdir uykusuzum , istesem uyurum şuan ama ona bakmaktan uyuyamıyorum🙏🏻
Dip not yanımda eşim kalıyor bir tek. Sabahtan beri çok mücadele etti. İlk defa bebek bakıyor. Bende baya zorlandım kalkmak , wc , su bile birinin getirmesi lazım içmeniz için. Eşle birlikte yapabilirsiniz. Eşinizin biraz sabırlı olması gerekli sadece. Aklınıza takılan sorular varsa sorun yanıtlarım kızlar.
bi de süt pompasını boşa taşımayın , hastanede verdiler bana daha güçlü. Emzirme yastıgınıda boşa getirmeyin 1 kere bile kullanmadım. Dikişlerimi acıtır diye.

• [silindi]

Mcakir ❤️❤️❤️ Ahh ne kadar güzel darısı bizlere inşallah ya böyle teker teker doğuruyorsunuz sıra bize de gelsin bir an önce inşallah ❤️❤️❤️Allah analı babalı büyütsün canım 🤲🤲

Mcakir hayırlı uğurlu olsun inşallah bende bugün doğurdum birebir yaşadım anlattıklarınızı tek farkı komple bayıltmak zorunda kalmadılar😊 şu an oğlum yanımda tabi ki ağrı sızı oluyor ama her şeye değermiş🙏

Mcakir gözün aydın olsun canım sağlıcakla büyüt inşallah🥰🤗

Her 10 dk bir yürümeye çalışın yavas adimlarla yoksa o agrilar kolay kolay gitmez 3 gune kalmaz dikiş agriniz kalmaz

Mcakir Gözün aydın canım inşallah bir an önce bende geçiririm bu zamanları hemen doğum olsun istiyorum çok merak ediyorum miniğimii😍😍😍

Mcakir hayırlı olsun 🤗 gözün aydın saglıkla büyüt melegini ❤️ valla sormak istedigim çok şey var ama ne soracağımı bilmyorum 🤭🙈

Mcakir gözünüz Aydın darısı bize inşallah❤️ Belden iğneyi hissedşyormusunuz cok acıyormu bende panik atak var korkuyorum cok

Mcakir gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün 🥰 darısı bizim başımıza bizde hayırlısıyla sağlıkla alalım inşallah bebişlerimizi☺️

iremibrahim onu da yazmıştım. Panik atak varsa zAten uyutuyorlar orda tansiyon felan cıkıyor. Sordugunuz soru hıkayemde mevcut bende aynı seyı yasadım 😊

Mcakir gerçekten çok samimi yazmışsınız çok saçma belki ama okurken gözlerim doldu ben de çok korkuyorum 26 haftalık olduk çok şükür ama benim de acı eşiğim çok düşük hemen canım yanar çok panik biriyim korkuyorum doğumdan tabi ki kızımı sağlıklıca kucağıma alayım inşallah bende sezeryan tercih ettim diğer türlü bayılırım kusarım kendimi biliyorum daha önce hiç ameliyat olmadım hastaneye de gitmeyen biriyidim resmen hastaneyle hamile kalınca tanıştım içim içime sığmıyor gerçekten çok korkuyorum çok size de çok hayırlı olsun inşallah huzurlu mutlu bir hayatınız olsun ♥️

Mcakir Allah analı babalı büyütsün inşallah gözünüz aydın 💐 ben daha oncekı konusmamızdan ötürü merak ettim pijama konusunu ne yaptınız

Mcakir çok sevindim sağlıkla bebeğinize kavuşmuşsunuz ❤️ darısı bizlere ☺️
                        Sütünüz az gelince mama verildiğini söylemişsiniz biberonla mı şırıngayla mı veriyorsunuz eğer biberon aldıysanız kaç tane almak lazım acaba benimde az kaldı doğuma 36.haftamdayım . Birde korse kullanacak mısınız eğer aldıysanız link atabilir misiniz müsait olduğunuzda ne alacağıma karar veremedim 😍

Bozoktay pijama kesinlikle gecelik tercih edin. Ben esorfman tarzı aldım. Bin pişmanım. Dependle dolasıyorum oda da. Ziyaretçi yasam iyiki yani. Altı giyip cıkarmak cok zorladı. Uğraşmadım. Ek bilgi dependi bol alın. 80 kilo 1,65 doğuma girdim baya gitti karnım ona rağmen M olmadı.

Mcakir Ayyy bugün doğumun olucağını biliyordum kuzucumm❤️ Allah sağ salim büyütmeyi nasip etsiin gözün aydıın canım beniiim🌸 Darısı başımıza🐣😂

Mcakir benimde şu an doğum şeklim belli değil ama paniklersem tansiyonum düşer diye korkuyorum dişçi koltuğunda bile önce şekerimi tansiyonumu yükseltip sonra kanal tedavsine başlıyolardı 🙈

seday93 yamuna korse aldım. Dikişler gitmeden kullanamam ben acıtıe gibi. Hemşire kasık biberon verdi biberona alışmasın diye.