Gizem9093 ayyy kız dokundugunu nasıl anladın valla helal olsun melek annee kız sen çok iyi bir annesin meleksin melek sigara icmiyon sağlıklı besleniyon 😂😂😂 o değilde farkındaysan bu posta %90 ni sana biseyler demeye yaptığının yanlış olduğunu felan söylüyor ama “Anut ile cahili ikna, pek güçtür.” Sözünü ispatlamaya calisiyon siz gbiler işte dışlanır evde eş dışlar burada ay Bon çok oyom soz kotosonoz takılır bak istersen küfür et melek annem benim hiç takmam haaa okudum şuan yazdığını az gülmek bizimde hakkımız😂 ilk yorumunu okuduğumda dedim bilinçli bir birey herhalde uyariyim felan ama suç sende değil bizde özür dileriz senin gbi biriyle polemiğe girdik😂

Deletedmom10 Bu imra arkadaş :) Normal doğum yapınca günahların silineceğine inanan biri bayağı deli gibi savunuyor yani:) hocaları öyle demiş.. vajina kelimesini kullanamaz mesela ‘oram’ der. Fazla ciddiye alma yani sinirlenme arkadaşım.Sezaryen düşünenlerin günahları silinmezmiş ama.Boşuna polemiğe girme onunla ..

_imra_1213 senin 2 hafta içmişliğinde bizi ilgilendirmiyor 🤪 sonuçta senden daha iyileride var daha planladığında bırakıyor snra hamile kalıyor öğrenince değil seninki hatana kılıf uydurmak herkes sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi gelmiş laf kalabalığı yapıyor bebek kusurlarının çoğu ilk 2 haftayla 9 hafta arasında oluyor geri dönüşü olmayan kusurlar araştırsaydın hamile kalmadan önce bıraksaydın sonra bırakınca marifetli anne sayılmıyon tatlım

Ceylinkrkzm bence havadaki kirlilik oranıda çok meyveler GDO lu sular pis 😂 bu kadar bilinçli annnlerin bu konuya da bi el atıp aydınlatması gerekiyor kuraklık diyorlar mesela çocuk yapmak için sizce doğru zamanmı onada bi karar verirlerse biz cahiller çocuklarını sevmeyenler aydınlansın

Esmadncc tam olarak bende şuan öyleyim bebeğim olduğunu öğrenirsem asla içmem diyodum ama malesefki o kadar kolay bırakılmiyomus 🤦🏼‍♀️ bebeğim daha küçük belki diyorum hareketlerini hissedersem bırakabilirim belki sende o zaman birakabilirsin artık napalim 🤷🏼‍♀️

Slnnn1 hatta aydınlatmısken bizi ABD ne olacak onu da söylesin o biliyordur onları😂😂😂😂

Esmadncc Canım dilerim tamamen bırakabilirsin.Ama 3 e 4 e düşürmen de bir ilerleme.Arkadşım da ben de kontrollerimizi prof. Giderek gerçekleştryorz o kullanıyor ve doktorunun söylediği 4-5 taneyi geçmesin.Çünkü içmemenin stresi bebeği çok daha fazla etkileyebiliyormuş..Bunlar doktorun söyledikleri.Dilerim daha da azaltabilirsin inş🙏🏻Sevgiler🌸

glnzem 12 yıl boyunca sigarasız bir günüm dahi geçmemişken bir-iki derken bıraktım sigarayı daha minicikti bebeğim anne karnında. Bi yazıda okumuştum 12. Haftaya kadar bırakılırsa hiç sigara içmeyen anne ile aynı risklere sahip oluyor diye o yüzden o zamana kadar keseceğim demiştim kendime ve yaptım. İçimde hareket eden ve sigaraya maruz kalmasına sebep olacağım bana muhtaç küçücük bir canlı varken ağzıma süremedim ben. Bu annelik yarıştırma değil ama bazı konularda tek bir doğru vardır o da gebelikte ve emzirme sürecinde sigaranın bebek için zararlı olduğu. Bunu esnetmek ancak kendi açınızdan vicdanınızı rahatlatmaya yarar. Annelik konusunda daha çok sevip sevmeme değil ama sigarayı bırakan annelerin genel düşüncesi bebeğe sigara kaynaklı bir sıkıntı yaşatmamak için ellerinden geleni yapmaya çalışmak oluyor. Ben o vicdan azabını kaldıramayacağımı düşündüğüm için komple bıraktım, irade ve Allah ile ilgili düşüncelerinize de katılmıyorum Allah herkese akıl da vermiş irade de, yapamıyorum diyebilirsiniz ama bir iki sigara kafi demek hoş bir örnek değil.

Dnzz888 buda ayrı Bi karakter desene. Kendilerine bakmazlar gelir burdan tepeden bakarlar hurafelere inanıp zekiyim diye dolanırlar

Dnzz888 doğru yerdesin senin gibiler toplanmış zaten buraya hadi iyi konuşmalar size, Sanada hayırlı doğumlar dilerim 🌹

Deletedmom10 çok kızdı bana hocalarınız beni ilgilendirmiyor dedim diye😁Neden çünkü kaynak sordum🤣Kaynağı da yok..Yani demem o ki bu zihniyyteki arkadaşlar doğum şekline göre bile günah sevap hesabı yapıyorlar ne anlatacaksın.Kadın bıramıyrm diye post açmış gelmiş buraya da sıçramış ‘bunlar bebeklerini düşünmeyen vicdansızlar’diye.Bu cümle günah değil mesela ona göre..Birini hiç tanımadan yargılamak falan…İşin özü Anlatamazsın anlamazlar..

_imra_1213 cümlemizin inşallah 👍 doğru söyledim ben istediklerini duymadın diye seviyesiz olmam. Doğrusu bu önce sigarayı bırak sonra hamile kal sonra gel bana savunuculuk yap. Yada böyle postlarda hava atma bıraktın diye.

_imra_1213 ben de sana hayırlı doğumlar dilerim kimseyi kırmadan incitmeden günah merhamet vicdan tartmayan kendini bu konularda belirleyici sanmayan da bir hayat diliyorum..Her duyduğuna da inanma 🌸

Esmadncc gebeliği öğrendikten sonra hemen bırakamadım yaklaşık 8 9.haftayı felan buldu bırakmam çok rahat bir hamilelik geçiriyorum hala kusma öğürme koku hassasiyeti yok eşim sigara içiyor sigaradan tiksindim yatağa bile yatırmıyorum dişlerini fırçalayıp o koku gitmeden sigara içipte yanımdan bile geçemez tek tiksindiğim şey sigara oldu onun dışında herşeyi yiyor içiyorum bende bırakamam diyordum ama öylede bir bırakılıyor ki 7 8 senedir içiyorum kimseyi yargılamak haddim değil yanlış anlaşılmasın hepinize sağlıklı doğumlar ve bebişler diliyorum 🤲🏻❤️🧿

Kızlar sakin olun hepimizin hormonlar horon teptiğinden sinirli ve alınganız lütfen herkes üslubunada dikkat etsin😳bende sigara kullanuyorum azalttım bırakmaya çalışıyorum. Bayılmıyorum bu duruma. Sanırım ben vicdansız anneyim öylemi😒benden başkası düşünemez bebeğimi burada biri sizden destek istediğinde köstek olmayın yok ben hemen bıraktım yok nasıl içersin püü 😏o sensin bu benim herkes birmi

Millet her postun altına bu tarz konularda kendi hayatından kesitler sunarak çaktırmadan mükemmel nasıl olunur egosu yapıyor. Sigara içende içmeyen de kendine. Maksat fikir alış verişi belki Bi olumlu cümle duyup yüreğe su serpmek. Doktor 5 tane içebilirsin diyor mesela doktor zaten normal Bi insana bile sigara içme derken hamile birine mi 5 tane iç diyecek tıbbi açıdan 5 mi zararsız da pasif içicilik bile zararlıyken. Ama tadında tartışınca güzel bilmişlik taslamadan tepeden bakmadan. Herkese Bi parça anlayış diliyorum. Umarım herkesin bebeği sağ salim dünyaya gelir. Sigara içmeyen biriyim ama içen çok anne tanıyorum bebeğin de herhangi Bi problemi olmadı tanıdıklarımın umarım sizinde olmaz. Tabiki çok zararlı özellikle ilk 3 ay kanımıza karışan nikotin bebeğin oksijenini kesiyor haliyle ileride astım bronşit herhangi Bi sorun ortaya çıkıyor. 48 saat içilmedğinde kan temizleniyor nikotinin etkisi gidiyor. Geç kalmadan bırakırsınız umarım.