Esmadncc gerçekten istediğinde emin ol bırakıyorsun canım, bende 12-13 sene içtim ama öğrendiğim gün bıraktım çünkü ona kıyamadım hiç size muhtaç sizden beslenen bi can💗 herşeyden önemli bence. O vicdan azabına girmek istemediğin için öğrendiğim gün bıraktım. Sende çabala sürekli bebeğinle konuş onu sev onu düşün İnan bi zaman sonra kendin nefret edeceksin ne yapmışım diye

Esmadncc bazı kişilerin yazdıklarını okuyorum da sanki içmeyenler karnındaki evladı daha çok düşünüyor gibi konuşuyor ya gerçekten çok tuhaf. Kimse kimsenin evladını kendisinden daha fazla düşünemez. Ayrıca Allah herkese aynı nefsi aynı iradeyi vermiyor. Ben günde yarım paket içiyordum bebeğimi öğrendikten sonra maalesef ki dayanamadığım için günde 2 tane içiyorum. Ama başka bir arkadaşım iradesine hiç sahip çıkamıyor ve günde ⅞ tane içiyor o evladını sevmiyor mu yani düşünmüyor mu ? İçilmese çok çok daha iyi ama iradenize sahip çıkamıyorsanız pimi çekilmiş bomba gibi gezip o stresi bebeğe de yansıtacaksanız günde 1.2 kafidir bence.

Mom041 aynen bende şuan tiksindim sigara içen insan görmek istemiyorum vallaha

Esmadncc bende kullanıyorum cnm azalttım biraz ama her sigaradan sonra muhakak ayran yada yoğur yemeye gayret ediyorum her insanın nefsi bir olmuyor insallh tiksinirsin 🤲

Esmadncc Gerçekten istersen bırakırsın.Kendimden biliyorum.Bir problemle karşılaştığında vicdan azabı çok daha önemli bu durumun.Umarim bir an önce bırakırsın.

Esmadncc canım sigara içmiyorum hiçte içmedim sakın yanlış anlama yargılamak değil niyetim böyle de bir hakkım zaten olamaz sen bebeğini herkesten çok düşünürsün buna şüphem yok biliyorum zor ama bebeğin için zorla kendini çünkü doğumdan sonra bı sıkıntı olursa sigara ile alakasız olsa bile çok vicdan azabı çekersin benim yengem içti ve yigenimde enfeksiyon çıktı o kadar pişman oldu ağladı ki anlatamam sana ve şu da var sigara içen annelerin bebeklerinde dudak yarığı tarzı şeylerin olma olasılığı daha fazlaymis bebeğin için biraz daha zorla kendini yapabilirsin bence 🙏😍

Malesef bende bırakamadım ama günde 3 4 e düşürdüm vicdan azabı bitiriyor beni ama diğer türlü de hep ağlayarak geziyorum rabbim sağlık versin insallah hepimizin bebegine

glnzem sevip sevmemek degil ki mesele ala tabi herkesin anneliği sevgisi ayrı mesele şu canım iradeli bi şekilde 1 2 tane içilsin bari yada sıgarayı içerken içindeki canı düşünmeli bnce bunun sevgiyle alakası yok bnce nefsini sen köreltecin evlat senin çoğul konuşuyorum yanlış anlaşılmasın

Mom041 benim yanımda biri içinde bende tiksiniyorum midem bulanıyor ama kendim içiyorum bırakabilsem keşke

glnzem Burada kimse annelerin bebeklerini ne kadar düşündüğünü ya da ne kadar sevdiğini yargılamıyor hanımefendi. Bu başlık altında toplanan insanlar yanlış olduğunu ve bu yanlıştan dönmeleri için birbirlerine destek olmaya çalışıyorlar. Siz diyorsunuz ya Allah herkese aynı iradeyi vermiyor diye Allah hepimize aynı duyguyu yaşatıyor ama Anne olma duygusunu bebeğiniz ilk karnınıza düştüğü andan itibaren size veriyor. Ve siz iradenin herkeste farklı olduğunu savunuyorsunuz. Bi çok anne daha önceden içiyorduk ben günde bi paket içiyordum Allah kalbime duyguyu koyduğundan beri bebeğimden önemli birşeyi gözüm görmedi görmüyorda. Bilinç altınıza yerleşen bi alışkanlık sizin düşünceniz ve siz bu bilinç altınıza yerleşen düşünceyle kendinizi kandırıyorsunuz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi ama yol yakınken vazgeçin derim.

Esmadncc lütfen bırakın ben hamile kalmadan önce bir gün içinde bıraktım.Sadece kafada bitiyor inanın.