glnzem 12 yıl boyunca sigarasız bir günüm dahi geçmemişken bir-iki derken bıraktım sigarayı daha minicikti bebeğim anne karnında. Bi yazıda okumuştum 12. Haftaya kadar bırakılırsa hiç sigara içmeyen anne ile aynı risklere sahip oluyor diye o yüzden o zamana kadar keseceğim demiştim kendime ve yaptım. İçimde hareket eden ve sigaraya maruz kalmasına sebep olacağım bana muhtaç küçücük bir canlı varken ağzıma süremedim ben. Bu annelik yarıştırma değil ama bazı konularda tek bir doğru vardır o da gebelikte ve emzirme sürecinde sigaranın bebek için zararlı olduğu. Bunu esnetmek ancak kendi açınızdan vicdanınızı rahatlatmaya yarar. Annelik konusunda daha çok sevip sevmeme değil ama sigarayı bırakan annelerin genel düşüncesi bebeğe sigara kaynaklı bir sıkıntı yaşatmamak için ellerinden geleni yapmaya çalışmak oluyor. Ben o vicdan azabını kaldıramayacağımı düşündüğüm için komple bıraktım, irade ve Allah ile ilgili düşüncelerinize de katılmıyorum Allah herkese akıl da vermiş irade de, yapamıyorum diyebilirsiniz ama bir iki sigara kafi demek hoş bir örnek değil.