• [silindi]

Gizem9093 kendinizi boşuna strese sokmayın bence kim haklı kim haksız bilemem ama sanırım 2-3 kişiye yazıyorsunuz değmez böyle tartışmalara kalp kırıp strese girmeye bende senelerce ağır antidepresanlar kullandım alkolde çok kullandım yeri geldi bir buçuk iki paket sigara içerdim ömür boyu içim içimi yiceğine bıraktım mesela çok üzgünüm günde bir iki oluyor ama oda elimde olsa içmem ailemde sağlık sorunları olduğu için dayanamıyorum bazen herkesin iradesi aynı olmuyor yada bazıları bebeğin hareketini hissetmeden anlamıyor annelik sevgisi bile bence herkese göre değişiyor yani boşu boşuna can sıkmaya gerek yok bağımlı birisne laf anlatamazsınız

_imra_1213 O kadar haklısınız ki sabahtan bu yana bu kadar insana doğruyu söylesende artık öyle bi psikolojiye girmişler ki bütün kurtarıcısı sigara olmuş. Çok şükür canım Allahım bebeklerimizi sağlıkla sıhhatle mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah 🌸💗

Esmadncc buraya fazla kilonuz olduğunu sigara içtiğinizi ya da asitli içecek tükettiğinizi yazarsanız post üzerinden kendini “iyi anne” göstermek isteyenler oluyor maalesef çünkü onlar az kilo almış sigara içmeyen sağlıklı beslenen anneler ne kadarı dogru bilinmez tabi 🤷🏻‍♀️ Ben sigara içmedim hiç nargile içerdim hamileliğimden önce günde iki kere falan çoook özlüyorum ve emzirmenin biteceği günü iple çekiyorum. Bazı insanlara göre çocuğun annesini sigara nargile içerken görmesi de psikolojisini kötü etkiler vs. O da bir bakış açısı der geçerim 🤷🏻‍♀️ Demem o ki burada post üzerinden ego tatmini yapan annelere takılmamak lazım çünkü kendini yetersiz hissettirmek sigaranın vereceği zarar kadar zararlı olabiliyor mutsuz anne = mutsuz bebek 🌸

Slnnn1 gercekten büyük ayıp benimde haddim degil aslında ama bu tür ikili konusmalara ister istemez karısıyorum tutamıyorum lendimç rahatsız oluyorum cok

Gizem9093 ayyy kız dokundugunu nasıl anladın valla helal olsun melek annee kız sen çok iyi bir annesin meleksin melek sigara icmiyon sağlıklı besleniyon 😂😂😂 o değilde farkındaysan bu posta %90 ni sana biseyler demeye yaptığının yanlış olduğunu felan söylüyor ama “Anut ile cahili ikna, pek güçtür.” Sözünü ispatlamaya calisiyon siz gbiler işte dışlanır evde eş dışlar burada ay Bon çok oyom soz kotosonoz takılır bak istersen küfür et melek annem benim hiç takmam haaa okudum şuan yazdığını az gülmek bizimde hakkımız😂 ilk yorumunu okuduğumda dedim bilinçli bir birey herhalde uyariyim felan ama suç sende değil bizde özür dileriz senin gbi biriyle polemiğe girdik😂

Deletedmom10 Bu imra arkadaş :) Normal doğum yapınca günahların silineceğine inanan biri bayağı deli gibi savunuyor yani:) hocaları öyle demiş.. vajina kelimesini kullanamaz mesela ‘oram’ der. Fazla ciddiye alma yani sinirlenme arkadaşım.Sezaryen düşünenlerin günahları silinmezmiş ama.Boşuna polemiğe girme onunla ..

_imra_1213 senin 2 hafta içmişliğinde bizi ilgilendirmiyor 🤪 sonuçta senden daha iyileride var daha planladığında bırakıyor snra hamile kalıyor öğrenince değil seninki hatana kılıf uydurmak herkes sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi gelmiş laf kalabalığı yapıyor bebek kusurlarının çoğu ilk 2 haftayla 9 hafta arasında oluyor geri dönüşü olmayan kusurlar araştırsaydın hamile kalmadan önce bıraksaydın sonra bırakınca marifetli anne sayılmıyon tatlım

Ceylinkrkzm bence havadaki kirlilik oranıda çok meyveler GDO lu sular pis 😂 bu kadar bilinçli annnlerin bu konuya da bi el atıp aydınlatması gerekiyor kuraklık diyorlar mesela çocuk yapmak için sizce doğru zamanmı onada bi karar verirlerse biz cahiller çocuklarını sevmeyenler aydınlansın

Esmadncc tam olarak bende şuan öyleyim bebeğim olduğunu öğrenirsem asla içmem diyodum ama malesefki o kadar kolay bırakılmiyomus 🤦🏼‍♀️ bebeğim daha küçük belki diyorum hareketlerini hissedersem bırakabilirim belki sende o zaman birakabilirsin artık napalim 🤷🏼‍♀️

Slnnn1 hatta aydınlatmısken bizi ABD ne olacak onu da söylesin o biliyordur onları😂😂😂😂

Esmadncc Canım dilerim tamamen bırakabilirsin.Ama 3 e 4 e düşürmen de bir ilerleme.Arkadşım da ben de kontrollerimizi prof. Giderek gerçekleştryorz o kullanıyor ve doktorunun söylediği 4-5 taneyi geçmesin.Çünkü içmemenin stresi bebeği çok daha fazla etkileyebiliyormuş..Bunlar doktorun söyledikleri.Dilerim daha da azaltabilirsin inş🙏🏻Sevgiler🌸

glnzem 12 yıl boyunca sigarasız bir günüm dahi geçmemişken bir-iki derken bıraktım sigarayı daha minicikti bebeğim anne karnında. Bi yazıda okumuştum 12. Haftaya kadar bırakılırsa hiç sigara içmeyen anne ile aynı risklere sahip oluyor diye o yüzden o zamana kadar keseceğim demiştim kendime ve yaptım. İçimde hareket eden ve sigaraya maruz kalmasına sebep olacağım bana muhtaç küçücük bir canlı varken ağzıma süremedim ben. Bu annelik yarıştırma değil ama bazı konularda tek bir doğru vardır o da gebelikte ve emzirme sürecinde sigaranın bebek için zararlı olduğu. Bunu esnetmek ancak kendi açınızdan vicdanınızı rahatlatmaya yarar. Annelik konusunda daha çok sevip sevmeme değil ama sigarayı bırakan annelerin genel düşüncesi bebeğe sigara kaynaklı bir sıkıntı yaşatmamak için ellerinden geleni yapmaya çalışmak oluyor. Ben o vicdan azabını kaldıramayacağımı düşündüğüm için komple bıraktım, irade ve Allah ile ilgili düşüncelerinize de katılmıyorum Allah herkese akıl da vermiş irade de, yapamıyorum diyebilirsiniz ama bir iki sigara kafi demek hoş bir örnek değil.

Dnzz888 buda ayrı Bi karakter desene. Kendilerine bakmazlar gelir burdan tepeden bakarlar hurafelere inanıp zekiyim diye dolanırlar

Dnzz888 doğru yerdesin senin gibiler toplanmış zaten buraya hadi iyi konuşmalar size, Sanada hayırlı doğumlar dilerim 🌹

Deletedmom10 çok kızdı bana hocalarınız beni ilgilendirmiyor dedim diye😁Neden çünkü kaynak sordum🤣Kaynağı da yok..Yani demem o ki bu zihniyyteki arkadaşlar doğum şekline göre bile günah sevap hesabı yapıyorlar ne anlatacaksın.Kadın bıramıyrm diye post açmış gelmiş buraya da sıçramış ‘bunlar bebeklerini düşünmeyen vicdansızlar’diye.Bu cümle günah değil mesela ona göre..Birini hiç tanımadan yargılamak falan…İşin özü Anlatamazsın anlamazlar..

_imra_1213 cümlemizin inşallah 👍 doğru söyledim ben istediklerini duymadın diye seviyesiz olmam. Doğrusu bu önce sigarayı bırak sonra hamile kal sonra gel bana savunuculuk yap. Yada böyle postlarda hava atma bıraktın diye.

_imra_1213 ben de sana hayırlı doğumlar dilerim kimseyi kırmadan incitmeden günah merhamet vicdan tartmayan kendini bu konularda belirleyici sanmayan da bir hayat diliyorum..Her duyduğuna da inanma 🌸