Fizyoterapist Keziban-45 Sorunsuz giden bir gebeliğiniz var ise en az haftada 3 gün 40-45 dk yürüyüş yapabilirsiniz. Gebelerin mutlaka bir profesyonel eşliğinde egzersiz yapmasını istiyoruz.
Fizyoterapist BusHa Doğum kas iskelet sistemi için travmatik bir olaydır. Dolayısıyla var olan bel fıtığı problemini artırabilir. Bunun önüne geçmek için bel çevresi kaslarını ve pelvik taban kaslarınızı kuvvetlendirebilirsiniz.
pia34 Fizyoterapist Bel fıtığı olan gebelere belden uyuşturmalı anestezinin bir zararı var mı doğumda? Genelde bu tarz sezaryen sonrasında belde ağrı kaldığını duyuyoruz. Mevcutta zaten bel fıtığım var, daha kötü olur mu?
112prmanne Merinosunannesii benimde çok kaşınıyor karnım ve göğüslerim haliyle hormonlar kilo derken geriliyor bol bol nemlendiriyorum sonra geçiyor
Fizyoterapist Kumsal1515 Pelvik taban egzersizleri yapabilirsiniz. Bir fizyoterapistten destek almanızı öneririm.
BusHa Haftadayım günde kaç dakika yürümem gerekiyor . Sona doğru ne kadar arttırmam lazım Mukaddes hanım
Fizyoterapist BusHa Haftada 3 gün max 45 dk olacak şekilde yürüyebilirsiniz. İlerleyen haftalarda haftada 5 güne çıkartabilirsiniz.Mutlaka pelvik taban egzersizleri yapmanızı öneririm doğumu kolaylaştıracaktır.
Betus344 HappyMom 36+5 im 3. Gebeliğim vajina bölgesinde ve bikini bölgesinde çok ağrım oluyor yürümeme bile devamlı engel oluyor yeri geliyor topallayarak yürüyorum sizce normalmi?
Dnora HappyMom HappyMom Merhaba, idrar enfeksiyonu bol su içmekle geçer mi? İlaç kullanmak istemiyorum..
SymDnz 112prmanne baya oldu tahlil yaptırmayalı ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama can sıkıcı olmaya başladı artık 🥺
Esracobanesram HappyMom sırt ağrım çok oluyor damdan düşmüş gibi bir ağrı sürekli oluyo ilk gebeliğim üçüncü ayimdayim ve kaşlarım çok kabuk atıyor
Egeligif HappyMom merhabalar doğum sonrası göbek için masaj yaptırılabilir mi ? Yoksa kendisinin inmesini mi brklemek lazım. Benim Filipinli bir arkadadim onların ülkesinde göbek kalmasin diye masaj yapıldığını söylemişti
Fizyoterapist Egeligif Doğum sonrası masaj uygulaması önermiyorum. Lohusalıkta masaj uygulamasının çeşitli zararları vardır. Erken evrede karın kaslarınızı güçlendirici egzersiz yapabilir ve korse kullanabilirsiniz.
Merveysel15 HappyMom 9 haftalık hamileyim bende daha önceden bel fıtığı patlamıştı geçti ama bel ağrılarım hiç geçmiyor gebelikte ayakta yarım saat bile duramıyorum bu kadar ağrı normal midir herhangi bi sorun olur mu gebelik için.
Fizyoterapist Merveysel15 gebeliğin ilerleyen zamanlarında ağrılarınız daha da artabilir. İlk trimesterdan sonra gebelik egzersizlerine başlamalısınız. Sırt üstü ve yüzüstü yatmanızı önermiyorum.
leylaozboluk morusevenanne uyuşmalar magnezyum eksikliğinden olabiliyormuş. Bende de oluyor arada. Kaçıncı haftanızdasınız?
Cicek10 HappyMom kalçadan Protestan iğne oluyorum her gün ve bazen bacağıma ve belime inanılmaz ağrı yapıyor hatta incinmiş burkulmuş gibi şişme oluyor bunun için bir şey yapılabilir mi
Fizyoterapist Cicek10 Her gün aynı kalçadan iğne yaptırmamaya dikkat edin. Riskli bir durumunuz varsa egzersiz önermiyorum. Doğal kantaron yağı edinebilirseniz bel ve bacak bölgenize düşük şiddette masaj yaptırabilirsiniz.