Fizyoterapist BusHa Haftada 3 gün max 45 dk olacak şekilde yürüyebilirsiniz. İlerleyen haftalarda haftada 5 güne çıkartabilirsiniz.Mutlaka pelvik taban egzersizleri yapmanızı öneririm doğumu kolaylaştıracaktır.
Beettuulll Fizyoterapist merhaba 18 haftalık hamileyim yaklaşık bir aydır kalcamda batma tarzı agrılarım oluyor. Bazen rahim kaslarıma doğru vuruyor. Adım atarken kitleniyorum. Magnezyum ve hamilelik yogasına başladım. Farklı olarak ne önerirsiniz? Sıcak ya da soguk kompres?
Beettuulll Beettuulll merhaba 18 haftalık hamileyim yaklaşık bir aydır kalcamda batma tarzı agrılarım oluyor. Bazen rahim kaslarıma doğru vuruyor. Adım atarken kitleniyorum. Magnezyum ve hamilelik yogasına başladım. Farklı olarak ne önerirsiniz? Sıcak ya da soguk kompres?
birprensesvebirprensannesi 112prmanne Canım doktoruma sordum vicks tarzı takı tarzı kremleri ve kullanmamamı söyledi 🤷
dygn Vajina agrisi normal mi? 24.haftadayim. adeta genital bolgem çekiliyormuş gibi oluyor. Yerinden cikicakmis gibi bi agri hissediyorum bazi zmnlar 😬
MehtapErol HappyMom 32 haftalık gebeyim. Mide yanmalarım aşırı arttı. Afedersiniz ama istifra ediyorum o kadar arttı. Bir de uyandığında sağ taraf göğsümün hemen altındaki kaburga ağrıyor. Yastık yüksek koyuyorum mide ağrımdan dolayı acaba kaburga ağrısına yüksek yastık mı sebep oldu?Sol tarafa yatsam bile uyandığımda kendimi sırt üstü yatmış olarak buluyorum.
Fizyoterapist MehtapErol Sırt üstü yatmanızı kesinlikle önermiyorum. Bebeğe giden kan akışını azaltacak ve aynı zamanda mide şikayetinizi artıracaktır. Gebe yastığı edinebilirseniz pozisyonunuza destek olur.
AysLLL Burun kanamasi uykusuzluk ve surekli bas agrisi suan 10. Hafta ve uykusuzluk cok zorlar oldu pskolojk olarakta fizyolojik olarakta bi oneriniz varmidr ?
Fizyoterapist Cicek10 Her gün aynı kalçadan iğne yaptırmamaya dikkat edin. Riskli bir durumunuz varsa egzersiz önermiyorum. Doğal kantaron yağı edinebilirseniz bel ve bacak bölgenize düşük şiddette masaj yaptırabilirsiniz.
sarayigit merhaba ben 31 haftalık hamileyim kuyruk sokumu bölgemde aşırı ağrım var dayanamıyorum ne yapmam lazım
Hilal70 HappyMom belim de cok fazla agrı var sabahları özellikle kalktığım da sanki batıyor nedeni ne olabilir
Bsra2121 HappyMom mrb benimde şikayetlerim var aşırı bel agrısı bazen bayılma oluyor gece uyuyunca kalça ve baldırlarım çok agırıyor 34+5 haftalıgım ve bazen halen midem bulanıyor sizce neden oluyor cevaplar misiniz ??
Fizyoterapist Bsra2121 Bel ağrısı ve bayılma arasında bir bağlantı yoktur. Nöroloji hekimine muayene olmanızı öneririm.
Bsrablk 10.hafta gebeliğim ama sol kaburga altında sırtıma vuran bir ağrı var sizce normalmi ne yapmalıyım
Fizyoterapist Beettuulll Bel ve kalça bölgesine sıcak uygulama kesinlikle yapmayınız. Soğuk uygulama ise ağrılarınızı artıracaktır.Bir fizyoterapiste Kinesio bant uygulatabilirsiniz. Yogada ise esneme hareketlerine ağırlık veriniz.
1cansu 30 haftalikken sol kolumda sinir sıkışması yaşadım suan 37 haftalik hamileyim o günden beri sol elimi sığamıyorum yuzuk ve orta parmağı uyandıktan sonra takılı kalıyor,ne zaman geçer sizce
Nlay1n HappyMom merhaba aşırı derece de bel ağrısı yaşıyorum ve ağrı sol bacağıma vuruyor dizime kadar çok yorulursam topuğuma kadar 16 haftalık hamileyim beyin ve sinir cerrahisine gittim fakat ilaç ve MR önermediği için bişey diyemedi neyden olur acaba😔
Fizyoterapist Nlay1n Bel fıtığı olgularında fizik muayene ile fıtığın ciddiyeti saptanabilir. Mr çektirmenize gerek yok. Riskli bir gebeliğiniz yoksa gebe pilatesine başlayabilirsiniz. Siyatik germe egzersizleri iyi gelecektir ( gebeliğe uygun şekilde)