• DoğumANKET
  • Bilinçli anneler daha mi çok sezeryan oluyor ne ?

Ebruakcetin doğum konusunda ya da doğum sonrasındaki oluşabilecek sorunlara hakim olma , nu konuda tecrübeli olmak bilgili bilinçli olmak

Susaminannesiii gerçekten alkışlıyorum sizi, hem sağlıkçı olarak hem eğitimli ve bilinçli olarak her yorumuza destek veriyorum şuan. Normalcilerin bu atarı ve havasının sebebi çok büyük bir soru işareti bende de.

Egeeren acaba cümlede sezeryani eleştiren ya da normal doğumu yücelten bir ibare var mı, bence siz konuyu kendi kendinize oraya çekmişsiniz, ben sadece normal doğumu bilen bu konuda bilgi bilinç sahibi kişilerin sezeryan a daha yatkın olduklarını gördüm diyorum acaba sizin de cevrenizde böyle mi ? Içinizdeki gıcık hisleri bir fırsatta dökmeye yer aramışsınız resmen

Ferahfezaaa aslinda sanırım demek istediğiniz kendini bilinçli herseyi bildigini zanneden anneler. Gercek bilincte olanlar diger hanimlarin da dediği gibi olmasi gereken normal doğum icin elinden geleni yapanlar ve gerektiğinde doktorun sezaryen kararini onaylayanlardir.

Susaminannesiii ben de son zamanlarda sezaryen doguranlarin yaptığına sahit oluyorum yani dogal dogum demeyin normal dogum demeyin vajinal dogum deyin diye. Normal dogumu savunan doktorların paylasimlarinin altında özellikle. Herkesin kendi tercihi aslinda olmasi gerekenin normal dogumu denemek bi sıkıntı olursa sezaryen olmak oldugunu düşünüyorum ben mesela. Bi tercih olmamali ama iyiki var yan gelen bi bebek nasil dogcak yoksa

spaceship ah canım ya bide üşenmemiş gitmiş önceki cevaplarıma bakmış yazmış buraya , keşke biraz daha açıklayıcı konuşur musunuz falan deseydin, yazardım uzun uzun

plakayerli normal doğumun ve doğum sonrası oluşabilecek olumsuzluklar , doğum konusundaki bilinç bilgi birikimi

Zeynep0332 çok komiksiniz ya soruyu anlamaya çalışmamış hemen ti ye almaya çalışmışsınız. Bilinç ya da eğitim deyince sadece diploma olarak düşünmüşsünüz, açıyı genişletin biraz

Ferahfezaaa ssvd diye bir şey duymadınız sanırım. Neymiş ilkinde normal doğum yapan ikincisinde bilmem ne . Bulmuşsunuz bir kılıf kullanın bakalım.

Tubasahra istediğiniz gibi doğurun hanımefendi, herkeste ne bu tahammülsüzluk ben doğum konusunda bilinçli deneyimli anneleri kast ediyorum burda ne diye diploma durumunu sorgulayayim. Beyninizin saklı bir yerinde siz buna inanmışsınız ki hemen bu sonuca varmışsınız

Ferahfezaaa hanfendi sizi bir ben yanlış anlamamışım demek ki sorun sizi böyle anlayanlarda değil ayrıca herkes hamilelik üzerine bilinçlenerek yada gebelik, annelik eğitimi alarak anne olmuyo sonuçta.

Ferahfezaaa keşke bu postu açmasaydın canım malesef kimse iyi niyetli değil en ufak hata da karşıdaki hamile mi kırılır mı stres mi yapar diye düşünmüyorlar. Sorunu yanıtlamaya gelince bence kendi isteği ile sezeryan olup çok konforlu acısız bir doğum çekmek mantıklı . Ben spiral sezeryan için bunu söylüyorum baya belden aşağı uyuşuk ama herşeye şahit oluyorsun bebeğini kolayca emziriyorsun sadece ilk kalkış biraz zor oda yürüdükçe geçiyor ağrıların🥰

Ferahfezaaa oyle bisi yok dusuncem de o yonde kesinlikle degil bizimde ailede sezeryan olan var kendi istegi veya dr run tercihi ile herturlu cok sukur anne oluyoruz 2. Ye hamileyim normal istiyorum evet ama dr rum sezeryan der ise bi dk dusunmem . Haftada kac tane sezeryan basligi aciliyor daha iyimi yada istiyorum diye tercihte olabiliyor . Ama bu baslik dokundu elbette yani 🤭😅

Susaminannesiii onceki yorumuzunu gordum begendim hatta 🤗 ailemde kendi istegi ile sezeryan olanda var dr tercihi ile olanda 2. Gebeligim bormal istiyorum yine ama dr rum sezeryan der ise bi dk dusunmem ustelemem devlette dogum olucak ins . Haftada kactane sezeryan daha mi iyi diye baslik aciliyor onlar icin bole bisi yazdim . Sahsen ben isteyerek sezeryan olamam ameliyat sonucta . Ama evet normal dogumu daha cok destekliyorum ama plaket falan bekledigim yok 🤭