Ferahfezaaa o anneler isteğe bağlı Sezaryen mi oluyor mesela bunu sormak lazım. Yeni tanıştığim biri bana ilk bebeğin nasıl doğdu dese Sezaryen der geçerim niye anlatayım uzun uzun suyumun önce geldiğini açılma ve sancı olmayınca enfeksiyon riski ile acil Sezaryene alındığımi acaba siz de o annelerin detaylı hikayesini bilmiyor olabilir misiniz ya da vajinal varislerini vajinismusunu panik ataklarini ?
Bilinçli anneler daha mi çok sezeryan oluyor ne ?
Lebede tebrik ediyorum , sanırım soruda kendimi tam ifade edememişim herkeste bi tepki, bende normal doğum yaptım ikinciye hamileyim ve doktor ne derse o tabi önceliğim normal doğum, cevremde hemşire arkadaşlar var hatta ikisi ablam normal doğum fikri o karı korkutuyor sezeryan daha garanti geliyor dah sancinin başında sezeryan a karat verdiler, acaba dedim sağlık konusuna hakim olanlar mi daha sezeryan a yatkın oluyor
Beyzan genelde basit hikayler ezberledim artık, genelde özel bir hastanedir son anda bir panik havası verilir bebek ya kakasini yemiştir ya nabzı yavaşlamıştır ya kordon dolanmıştır, bu annelerimiz de çok araştırıp çok bildikleri için hemen ikna olup sezeryan olmuşlardır, çevremdeki hikayeler hep bu
Ferahfezaaa bilinçli? Nedir tanımı tam olarak sizce? Yeterince açık olmamış
Ferahfezaaa Doktorlar eğitimsiz olduğu için normali öneriyor çünkü🙄
Bdp tam olarak söylemek istediğim bu , bir rahatsızlığınız var ve bunun bilincindesiniz bu da sizi sezeryan a götürüyor. Bir tanıdığım var daha bir gün açıp gebelikle doğumla ilgili birseye bakmamış sormamış merak etmemiş ters gelen bebeği normal doğurmaya çalıştı ve bebek şuan fiziksel olarak sorunlu, bilincsizlik illa illa normal dogum yapicam fikrine sokmuş onu
Mpy cahil de sizsiniz saçma da sizsiniz, açıklayıcı olmamış diyebilirsiniz ya da bir örnek sorabilirsiniz. Demek istediğim doğum ve sonrasında olabilecek herşeye hakim olan insanlar doğum sonrası oluşabilecek komplikasyonlara daha hakim oldukları için mi acaba sezeryan a daha sıcak bakıyorlar, cevremde bu şekilde çok insan var , yoksa nilinc derken trigonometriyi ezbere bilenler sezeryan olur , değil tabi ki
Ferahfezaaa eğitim sadece diplomayla olan bir şey değildir. Bilinçse okullarda öğretilen bir şey hiç değildir o yüzden bu söylediğiniz diploması olmayan insanlara hakaret gibi olmuş 😏
Kertenkelemiz siz komiksiniz ya da empati yeteneğiniz sıfır
Ferahfezaaa hic alakasi yok. Neye gore kime gore bilincli ayrica. Ben normal istedim ama sezryn oldu hayirlisi boyleymis dedim normali de en iyisi normal en dogrusu normal diye istemedm. Kuzenim benim canim tatli asla yapamam norml dedi sezryn oldu. Canim tatli kismi mi bilinc 😂 dogum dogumdur lutfen artik norml sezryn diye yaristirmayin. Bilinc; ikisinin de muhtesem birseye sadece araci olduklarini anlamak bence. Onemli olan sag salim dogurmak. Saglik icin ya da keyfi herkes istedigi sekilde dogursun bence bu artik yargilanmasin.
Minikkus2021 genel bir eğitimden genel bir bilinçten bahsetmiyorum diploma durumu değil , doğum konusundaki bilinçten bahsediyorum doğum ve sonrası hakkında tecrübeli olmak
Ferahfezaaa dogum direk sezeryan tercih edildiyse ya hastaligi oldugu icin doktor zorunlu tutmus olmali yada bebekte bi sorun oldugu icin keyfi hic bisey yokken sezeryan tercih etmek bilincsizliktir bence
Ferahfezaaa işte bilinç tam da bu noktada devreye giriyor. Bilinçli bir anne asla olsun kaka yapsın be illa da normal doğuracağım demez. Hani basit hikayeler diyorsunuz ya zaten doğumda oluşacak temel riskler bellidir örneğin annede isitme kaybı ya da saç dokulmesi değildir doğum anında risk. İçerde bir bebek vardır ve onunla ilgili her şey risktir çünkü anne karnını ultrason nst vs takip ediyoruz ama asla tam olarak göremiyoruz. İlk yorumumda da yazmıştım bilinçli anne sporunu yapar sağlıklı beslenir 36. Haftadan sonra hurma yer doğuma giderken Meryem Ana otu alır ama doktor risk var dedi mi 1 dk bile düşünmez.
Ferahfezaaa aksine bence bilinçli anneler daha çok önce normal doğumdan yana oluyor, eğer normal doğuma engel bir durum olacaksa sezaryene yanaşıyor. Ama bizim toplumuzda son yıllarda sezaryen o kadar arttı ki haliyle ilk defa sezaryen olanlar ikinci doğumunda da mecburen sezaryen olmak zorunda kalıyor SSVD yaygın değil maalesef. Durumu farklı olanlar elbette vardır ama genel olarak hep bu şekilde 🤨 Benim annem iki doğumunu da normal yapmış ilkini 28 yıl önce ikincisini de 26 yıl önce, abim 4 kilo üstü doğmuş ve annem de cüsseli bir kadın değildir çatısı dar ve ya değil sonuç olarak sorunsuz doğurmuş, beni de boynuma kordon dolandığı halde normal doğurmuş suni sancı ile ki suni sancı bile bebeğe ve anneye ne kadar stres veren bir şey🥺 Ki o zamanlar da kadınlar çatır çatır sezaryen oluyordu diyor 🤨
Ferahfezaaa hiç katılmıyorum bu fikre bilinçli olan zaten normal doğum ister… sezeryan bi tercih olmamalı bence anne ve bebek açısından risk yoksa… ben normal istiyorum daha hala dönmedi bebeğim inşallah döner de normal bi sekilde doğar…
Ferahfezaaa Daha kendinizi ifade edemiyor doğru cümle kuramiyorsunuz! Bir tane örnek verip bütün anneleri bununla genelleyemezsiniz! Hangi anne bebeğinin canını tehlikeye atar tehlikeli bir durumda ? Yetemediginiz yerde de hemen cirkinlesiyorsunuz!
Ferahfezaaa saçmalamışsınız 🙃
Caniimkizim size katılıyorum bende sizinle aynı düşünceyi paylaşıyorum çevremde herkes normal doğum yapmam konusunda baskı yapıyordu. Ama ben epizyotomi nedeniyle normal doğuma psikolojik olarak hazır hissetmiyordum çünkü bazı doktorlar doğum kesisini gerektiğinde yaparken kimisi rutin uyguluyor hatta bununla ilgili makaleler bile mevcut. Sosyal medyada gördüğüm doğum yapan bir kadın doktoruyla epizyotomi istemediğine dair bir dilekçe bile hazırlamış. Demek istediğim bu süreçte bebek sağlığı ilk önce düşünmemiz gereken şey evet ama annenin kendini psikolojik olarak hazırlayamaması da kendi doktorumun dediğine göre sezeryan sebebi olabilir ki benim öyle olacak. Her iki doğum şeklide kolay olmamakla birlikte komplikasyonlar yaşanabilir. Herkesin fiziksel ve ruhsal özellikleri birbirinden farklı olduğunu düşünürsek bu daha iyi deyip diğerini kötülemek bana saçma geliyor. Bu durumda bende yarım insan sayılıyorum sanırım 🤭
Ferahfezaaa bilemiyorum ki bunu hic dusunmedim yahut dogum yapmisi birine normal mi sezaryen mi demek aklima hic gelmez belki de bundan sonuc olarak annede bebekde saglikli olsun yeterli belki senin dedigin gibi komplikasyon coktur bildiklerinden ama seyedr asla inanmiyorum ay cani tatli sezaryen oldu oda eminim ki cok acili biseydir kimse cani tatli die ameliyat olmaz herkesin ya bir bildigi vardir ama sonuc ne olursa olsun herkes yazilani yasar
Ferahfezaaa Ne farkeder.Sonuçta sezeryan olanlara bilinçli normal doğum yapanlara bilinçsiz diosunuz.Bunun kararini siz veremezsinz.Doktor ve anne karar verir doğum şekline.Bebek ve anne için en sağlıklısı hangisi ise o belirlenir.Normal doğuma engel yoksa anne kendi isteğiyle sezeryan olablir.Hiçbir anne de doktor sezeryan olmasi zorunlu derken bebeğini ve kendini riske atıp normal doğum yapmayi zorlamaz zaten.