Ferahfezaaa bence hayır bilinçli anne normal doğum ister bunun için sporunu yapar sağlıklı beslenir araştırır Meryem Ana otu alır hurma yer. Ama yine aynı bilinçli anne doktoru risk var sezeryan olsun dediğinde ayy hayır illa normal olmalı yoksa eksik Kalırım demez. Bebeğini de kendini de riske atmaz
Bilinçli anneler daha mi çok sezeryan oluyor ne ?
Ferahfezaaa gayet bilinçli olduğumu düşünüyorum ve normal Doğum istiyorum herşey yolunda gittiği sürece. Bu kanıya nerden vardınıZ? Neye göre kime göre? Yaratılısın temelinde var doğum ,doğada tüm dişilerde.Eskiden cok daha sezeryan meraklısıydık ülke olarak. Son yıllarda bilinçlendik sezeryan sonrası vajinal doğumlar bile olmaya başladı. Cok ileri bulduğumuz üst düzey ülkelerde isteğe bağlı sezeryan yapılmadığını, müdahalesiz doğal doğumlara yönelim olduğunu ve vajinal doğumun anne bebek sağlığı açısından cok daha güvenli olduğunu , bebeğin anne rahminden çıkarken aldığı maddelerin bile nekadar bebeğe yararlı olduğunu bilmiyor olmalısınız.
Bilinçli bir anne kendini tanır. Doktoruyla istişare eder. Bebeğin sağlığını asla 1 saniye bile riske atmaz. Psikolojisini iyi bilir sınırlarını bilir. Doktoru normal olur derse ve anne buna hazırsa bunu istiyorsa normal doğurur. Doktoru normal zorlar derse sezeryan olur sağlıkla evine gider. Doktor ikisi de uygun derse nasıl istiyorsa öyle yapar sağlıkla evine gider. Tüm kapılar aynı yere çıkıyor sağlıkla evimize gidebilmek. Ben sezeryan isteyeceğim endişelerim var okudum araştırdım beni rahatsız ediyor bazı riskler. Bilinç benim tanımımda budur.
Ferahfezaaa hayır bence Allah sezaryene muhtaç etmesin neresi eğitimli 😃 bunca eğitim hayatımda doğumu buna bağlamadım Allah mecbur kalmayan anneleri bir avazda normal doğuma şahit ettirsin sezaryen olduğum için günlerce sancı çektim bence sezaryen ya korkan anne için panikatak geçiren anne için ve ailevi açılmayan zorlanan yırtıklara sebep olan anneler için güzel ve mucizevi bir şey bence benimki böyleydi anneme zamanında eski ebeler çok diretmiş çok yırtık olmuş daha sonra yıllar geçtikten sonra diktirdi çok perişan olmustu bu sebepler için bence bilinçli doğum ama Bunun dışında bilinci buraya bağlamak pek mümkün değil açıkçası 🙄🤷♀️
Bilinçli anneler değil normal dogumdan korkan anneler sezeryan oluyor(mecburi olanlar ayri tabi)Ayrica bilincli anne ortada hiçbir saglik durumu yoksa normali tercih eden annedir.
Doğum şeklinide bilinçli anne bilinçsiz anne die bagladiniz ya helal olsun yani başka nerelere bağlanacak çok merak ediyorum.Birakin artık şu insanların tercih ettiği doğum şekline laf etmeyi.İsteyen sezaryen olur isteyen normal doğurur.
Ferahfezaaa normal doğum bilinçsizlik oluyorsa ne diyim ki😂
Post sahibinin görüşüne asla katılmıyorum, fakat post sahibini yargılarken zorunlu sezeryan olacakların tek bilinçli Anne normal doğum yapar gibi sözleriniz ile farkında olmadan mobing uygulayanları da kınıyorum. Zorunlu sezeryan olacaklar evlatlarını kusmuyor onlarda var olan bir doğum yöntemi ile evlatlarını dünyaya getiriyor ve Anne oluyor . Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz artık doğum şekli yarıştırmayı bırakalım da tek derdimiz sağlıkla bu yolculuğu tamamlamak olsun. BİLİNÇLİ Anne olmak için bir doğum şekli belirtmek ve direktmek gerekmiyor, sadece akışına bırakmanız sizi yeteri kadar bilinçli kılacaktır merak etmeyin 🌸
Ferahfezaaa Elimde olsa normal istiyorum ama bebeğim makat gelişi olduğu için mecburi sezaryen olucaz. Bilinçli olduğumu düşünüyorum normali destekleyerek 😂
Ferahfezaaa bilinçten kastınız üniversite okumuş veya sürekli araştırma yapan annelerse ki bilinçli olmanın okumayla ilgisi yok, doktorlar bile normal doğum yaptırma taraftarları artık. Zorunlu olmadıkça sezeryana almak istemiyorlar. Bende açıkçası normal doğum yapabiliceksem normal yapmak isterim,ama bebek dönmez kilosu fazla olur normal yapamazsam sezeryan olurum tabi ki ama bilinçli olmakla sezeryanın bi alakası olduğunu düşünmüyorum bende okudum sürekli araştırma yapıyorum ilk defa böyle bi söyleme denk geldim🤭
Ferahfezaaa Ne demek istyosunuz acaba.Normal doğum yapan annenler bilinçsiz eğitimsizmi oluyor.Doğum şekliyle kimsenin bilinçli yada eğitimsiz olduğuna karar veremezsinz.Doğum şeklini doktor ve anne belirler.Zorunluysa sezeryan Hiç bir sorun yoksa doktor normal doğum öneriyor zaten ama anne korkup sezeryan isterse onun kendi tercihi.Kimseyi bu şekilde bilinçsiz die değerlendiremezsinz.👍👍
Ferahfezaaa sanmıyorum öyle olduğunu herhangi bi mecburiyet yoksa normal doğum her zaman ilk seçenek olmalı
spaceship bir insan normal doğum da istese sezeryan da istese bir lincleme oluyor . Normal doğum istiyorum desen korkmuyor musun diye başlayan saçma sapan şeylerle devam ediyorlar konuşmaya . Sezeryan istiyorum desen ayrı sorun . Şimdi bir de ben sezeryan sonrası normal doğum istiyorum ama herşey normal sorunsuz olursa tabi ama yok hem karnını hemde alttan kestirmeye ne gerek var diyende var sen macera arıyorsun diyende var . Kimseyi dinlemiyorum doktor ne derse onu yapıcam
Zeynepreyyan +1
ya benim eşim bile karışmıyor, en doğru kararı sen verirsin bunun kararını vermek senin hakkın diyor. Burada gözlerim kanadı yapılan psikolojik şiddetten. Biri de epidürali eleştiriyordu normal doğumda yapılan. Neymiş normal doğumun tadı ordaymış, onun ağrısını çekmek lazımmış falan 😂 Kim nasıl isterse öyle yapar doğumunu, hatta bazen kişinin elinde olmayan sebepler de oluyor. Amaç o bebeğin dünyaya gelmesi. Ağrılar çekerek normal doğum yapınca süperkadın olunmuyor, sezeryanla da yarım anne olunmuyor.
postu açan arkadaş bombayı bıraktı gitti.
spaceship aynen öyle herkes bir şey diyor mutlaka . Eşimde öyle diyor illa normal doğum ya da sezeryan yap demiyor ama.herkes herşeye muhalefet olduğu için laf demeden edemiyor
Ferahfezaaa herkes normal doğum ister ama şartlar sezeryana müsaitse yani hayati tehlike vs. Varsa sezaryan da bi secenek. Hayati tehlike olup normal doğum diye tutturanlari anlamıyorum. Sezeryana günah gibi bakıyor bazıları. Herkesin durumu farklıdır norma doguma müsaitsen normal en güzeli dağılsan sezeryan iyi ki var
Ferahfezaaa ay yok artik sonra istegi ile sezeryan olanlara ufak bisi soyleyince tersliyorlar bukadarida fazla olmus 😅😅 tamm herturlu anne olunuyor da bunada pes . Kb yin bence bilincli saglikli dusunen biri kendi istegi ile kosa kosa sezeryani secmez yeterin yani 🙄
Ferahfezaaa Bilinçsiz olduğum icin herseyin doğalını istiyorum😂 Bi aksilik olmadığı müddetçe normal dogum istiyorum zorunlu sezaryen olursa ona da raziyim bi sekilde doğacak bu çocuk bunun bilinçle alakasi yok hamileligin gidişatıyla alakası var
Ferahfezaaa ne alaka bilinç ile kimi arkadaşımız korkuyor normal doğumdan çevresinde yaşadığı gördüğü itibari ile ki gayet normal kimin fizyolojisi el vermez kiminin bebeği şartları sunmaz. Yani doğum şekillerini bilinçli ve bilinçsiz diye ayırmak yerine keşke bilimsel olarak ayırsanız 🙄🙄