• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Merhaba çatı muanesi dogum anına kadar yaptırmadım diyen var bu muane özellerde mi belli bir haftada yapılıyor bunu anlayamadım

Efsow Gayet normal ama bir dahaki kontrölündede gözükmezse boş gebelik olabilir ve kürtaj olmak zorunda kalırsın ki inşallah öyle bir durum yoktur😊🙏

Nurdan41 Normalde son haftada yapılan bir muaynedir eğer 37 haftada falan yapılmaya başlanırsa doğumu tetikleyebilir zaten bebeğin geliş pozisyonu usg de de belli oluyor kendi iateğinlede res edebilirsin ben tavsiye etmiyorum erken yapılan çatı muayenesi çoğu doktorlar doğum anında yapıyorlar sende öyle yaptırabilirsin😊🙏Özel ve devlet ile alakası yok yani

Arel62 Göğüs ucuna masaj yapabilirsiniz yada son haftalarda Doğumunuza yaklaştığını günlerde el pompası ile çıkartabilirsiniz eğer yine ucunuz olmazsa silikon meme ucu kullanın 😊❤️

Gebe10 Herhangi bir tehlike durumu söz konusu değil doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullanmaya devam et eğer yine aynı sorun devam ederse doktoruna tekrar danış bu sefer sana progestan aslı ilaç ve iğnesini verebilir bu haftalarda dikkat etmeli ve kendimizi yormamalıyız😊😊🙏

Burcuyyy İlacın etkisi her bünyeye göre değişiklik gösterir bu yüzden beklemek en iyisi başka çare yok 😑🙏

İdrar yolu enfeksiyonum için endok fitil kullandım zimaks kullandım 6 tane iğne vurumdum ama bir türlü geçmiyor 3+ hiçbir şekilde azalma olmuyor ne yapmalıyım

Yelizmsl merhaba ben 32+5im 4-5 gündür bebek hareketlerinde çok azalma var dün Acile doktora gittim ultrason da normal Herşey dedi ama gözlemle dedi neden olabilir

35 haftalık gebelikte sol kaburga ağrısı için ne yapılmalı gece 1 de başladı ve hala geçmedi ne yatabiliyoeum ne kalabiliyorum mahvediyor beni

Merhaba, 37.haftamdayım. Vajinama aşırı baskı oluyor ve fıtık ameliyatı dikişinin o tarafta da kafası var ve canımı çok yakıyor sanki dikişim yırtılacak gibi, bu normal mi? Birde hiç belinde kas yırtılması olup da normal doğum yapan gördünüz mü? Çok teşekkür ederim şimdiden

19.haftada suyum geldi ve enfeksiyon riski olduğu için bebeği aldirmami söylüyorlar bebeğim yaşıyor hareket ediyor hissediyorum o yüzden aldırmak istemiyorum suyunun artması ihtimali varmi kurtulur muyuz Allah’ın izniyle

Yelizmsl çok teşekkür ederim o zaman bende erken yaptırmak istemem 37nden sonra yaptırırım zaten doğum şekli son ana kadar değişebiliyor ekstra bir durum söz konusu değilse hayırlısı olsun Allah herkese saglıklı dogum lar nasip etsin 🤲🤲

Yelizmsl ilk gebeligimde 3. 4. haftalarda sık sık idrara çıkardım adetime birgün var ve bu ay yumurtlamadan bir gün once ilişkiye girdik ve yumurtlama gününden bu yana ciddi anlamda kasık ağrım var birkac saat önce beyaz bir su geldi halen kasık ağrım var 3 gün önce normal bir test yaptım kocaman bir negatif gördüm sık idrarada çıkmıyorum ama bu ağrı o su neden o zaman hamile olabikir miyim

MaviliMaviliMorCicek Bebek artık büyüdüğünden yeri daralıyor bu yüzden olablir 1 saate en az 8 hareket yeterli bebeğin en hareketli olduğu zaman gece sattleridir yani anne adayının uyuyacağı zaman eğer bebeğinin hareket etmesini istiyorsan 1 adet çikolata yada tatlı bişeyşer yiyip sol tarafına yatabilirsin vişne suyuda olablir 😊🙏❤️

Hazalkvl Seni çok iyi anlıyorum canım ama inan ki ona yapacak bir şey yok rahim gün geçtikçe büyüyor ve Göğüs kafesini sıkıştırdığı için oluyor sıcak bir duş iyi gelir 🙏😊 Kaburgandaki ağrı tamamen bebeğin içinde bulunduğu plesantadan kaynaklanıyor plesanta büyüdükçe genişliyor ve kaburganı yukarı doğru itiyor buda nefes almana bile engel olur bazen zorluk çekersin tez zamanda bebeğine kavuşman dileğiyle 🙏❤️😊

elobariselo Benim girdiğim çoğu doğum olayında hiç öyle bir şeye denk gelmedim ama inş sana bir etkisi ve zorluğu olmaz ilk başta sorduğun soruya yanıt verecek olursamda bebeğin büyüdüğü için acı veriyor olablir bu gayet normal endişe etme ❤️🙏😊