• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Merhabalar 7+2 gundeyiz 2 hafta önce doktora gittik tahlil yapildi kan degerlerim biraz düşük ve PDW düşük cikti tiroit de 2.6 cikti doktorum bidahaki randevuda dahiliyeye görünmemi istedi bende cok endiseliyim birsey olur korkusu acaba tehlikeli birseymidir

Yelizmsl Şuan corasprin kullanıyorum ve zorunlu sezaryen olacağım. Bu durum spinal sezaryen olmaya engel mi normalde?
    Ben ondan korktuğum için genel anestezi istiyorum bunun zararları var mıdır?

Yelizmsl merhaba ben 11+1 gunluk gebeyim.Birden sol kaburgamın arka kısmı çok agrımaya başladı.Sağ tarafıma dönerken canım çok yanıyor.Hareket ettirdiğimde de ağriyor neden olabilir hiç anlamadim.Normalde bel kemiğimimde bir cikinti var agrim oluyor kalcama vuruyor ama kaburgamin altindan beri agrim var bastirdigimda acisindan karnim atiyor.Yani acile gitsem herhangi bir ilaç kullanabilirmiyim ya da ilaci ilk doktoruma mi gostermem gerekir.Lutfen cevaplarsaniz cok sevinirim.

Seyas gayet normal endişe edilecek birşey değil merak etmeyin güzel gebelik geçirmeniz dileğiyle 🥰😊

DaisyMom Bu tür ağrıların sebebini doktor muayene etmeden birşey söylenemez o yüzden diiakt edin ve ilaç kullanmayın doktorunuza sormadan ağrılarınız daha fazla şiddet alırsa mutlaka doktorunuza başvurun doktor tavsiyesi olmadan da ilaç almayın❤️🥰🥰

Bir_zerre Herhangi bir zararı yok merak etmeyin Spinal sezaryene de engel değil ❤️😊🙏

Mltm9090 Herhangi bir tehlike yok ama ilerde ne olacağı belli olmayacağından doktorunuz dahiliye göndermiş siz mutlaka gidin ihmal etmeyin 🙏😊ilerde sıkıntı yaşamak istemeyiz ❤️

Mersa71 Aynen öyle canım ferrum ilacı zaten aç karnına içilen ilaçtır yediklerine dikkat et fazla şeker hamilelikte iyi değil şimdiden güzel haberlerini ve değerlerini bekliyorum 🙏😊😊

Berra20 İshal olmak doğum belirtisi değildir Doğumunuza da yaklaşık 2.5 hafta falan olabilir artık vücüd kendini doğuma hazırlamaya başlamış çünkü kolay doğumlar dilerim 😊❤️❤️

Merhaba çatı muanesi dogum anına kadar yaptırmadım diyen var bu muane özellerde mi belli bir haftada yapılıyor bunu anlayamadım

Efsow Gayet normal ama bir dahaki kontrölündede gözükmezse boş gebelik olabilir ve kürtaj olmak zorunda kalırsın ki inşallah öyle bir durum yoktur😊🙏

Nurdan41 Normalde son haftada yapılan bir muaynedir eğer 37 haftada falan yapılmaya başlanırsa doğumu tetikleyebilir zaten bebeğin geliş pozisyonu usg de de belli oluyor kendi iateğinlede res edebilirsin ben tavsiye etmiyorum erken yapılan çatı muayenesi çoğu doktorlar doğum anında yapıyorlar sende öyle yaptırabilirsin😊🙏Özel ve devlet ile alakası yok yani

Arel62 Göğüs ucuna masaj yapabilirsiniz yada son haftalarda Doğumunuza yaklaştığını günlerde el pompası ile çıkartabilirsiniz eğer yine ucunuz olmazsa silikon meme ucu kullanın 😊❤️

Gebe10 Herhangi bir tehlike durumu söz konusu değil doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullanmaya devam et eğer yine aynı sorun devam ederse doktoruna tekrar danış bu sefer sana progestan aslı ilaç ve iğnesini verebilir bu haftalarda dikkat etmeli ve kendimizi yormamalıyız😊😊🙏

Burcuyyy İlacın etkisi her bünyeye göre değişiklik gösterir bu yüzden beklemek en iyisi başka çare yok 😑🙏

İdrar yolu enfeksiyonum için endok fitil kullandım zimaks kullandım 6 tane iğne vurumdum ama bir türlü geçmiyor 3+ hiçbir şekilde azalma olmuyor ne yapmalıyım

Yelizmsl merhaba ben 32+5im 4-5 gündür bebek hareketlerinde çok azalma var dün Acile doktora gittim ultrason da normal Herşey dedi ama gözlemle dedi neden olabilir

35 haftalık gebelikte sol kaburga ağrısı için ne yapılmalı gece 1 de başladı ve hala geçmedi ne yatabiliyoeum ne kalabiliyorum mahvediyor beni

Merhaba, 37.haftamdayım. Vajinama aşırı baskı oluyor ve fıtık ameliyatı dikişinin o tarafta da kafası var ve canımı çok yakıyor sanki dikişim yırtılacak gibi, bu normal mi? Birde hiç belinde kas yırtılması olup da normal doğum yapan gördünüz mü? Çok teşekkür ederim şimdiden