• Öneri
  • Bebek Kıyafetlerini Yıkama 🫧

User658383839 ben siveno marka aldım makinenin hassas bölümünde 30 derece 600 devirde yıkadım sonra düşük ayarda ütüledim. Renk ayrımı yapmadım. Yıkananilecek her şeyi yıkadım. Banyo seti gibi plastik ürünleri de yine siveno deterjanıyla su yapıp sildim. Hatta hastaneye götüreceğim kendi geceliklerimi de onun deterjanıyla yıkadım. Ama bu durum ilk kırkı çıkana kadar yapılacak bir şey diye düşünüyorum. Sonrasında her türlü alışması lazım. Bu seferde hassasiyete alıştırırsak daha çok alerjik sıkıntılara sebep olabiliriz.

aysgnr kuzum bende siveno aldım ama henüz yıkamadım. Renkli beyaz bir mi yıkasam kafam çok karışık nasıl yapsak bilmiyorum

User658383839 Siveno ile yıkadım yumuşatıcı kullanmaya da gerek yok ve içeriği temiz. Çamaşırları çok güzel yaptı ve çok hafif bir sabunumdu kokusu var asla rahatsız etmiyor. 30. Hafta gibi yıkamıştım hepsini. Ondan önce makine temizleyicisi ile çalıştırdım makinemi. Hepsini 30 derece hassasta yıkadım

aysgnr internetten mi aldınız acaba çok kötü geliyor kargolar yazmışlar hep akmış falan napsam bilemedim mağazalarda daha pahalı siz nerden almıştınız?

Siveno ve incia kullanıyorum ama sivenoya devam edicem çok memnun kaldım kendinden yumuşatıcılı ve en önemlisi içeriği temiz. 32. Haftadan itibaren herseyını yıkadık yerleştirdik.

User658383839 ben siveno ve duru granül sabun aldım ikiside çok güzel kokusuz kesinlikle tavsiye ederim. İlk kıyafetleri olduğu için 30derecede hassas yıkama yaptım

User658383839 29.haftamdayim uni baby deterjanı ve yumusaticisini aldim onlarla yıkadım kurutma makinesinde kuruttum dolabına dizdim hastane çantama koyacaklarimi da ayırdım 1 hafta 10 gün içinde de hastane çantasını hazırlayıp odasına koyarım hazır bulunsun diye 😊

minikbebegim06 makineyi önceden boş calistirmadim bu arada gerek görmedim 30 derece 600 devirde makinenin 1 saatlik programında yıkadım alerji programi falan 3 saat yazıyor ne sabrım ne gücüm yeter o kadar saat bekle yıka falan yapamam 😂😂

Teacherr şimdi şöyle canısı askısı bebeğim. Yenidoğan bebeklerin malum ciltleri çok hassas olur. O sebeple ben de cam kavanozda bebek buyutmeyecegim ama bu onlarn yenidoğan döneminde her türlü hastalığa ve mikroba açık oldukları gerçeğini göz ardı etmek demek değildir. Tahrişe alerjiye çok yatkındır yenidoğan. Bu sebeple ben de yenidoğan donemi için sıvı deterjan aldım ve makinemi öncesinde limon tuzuyla 90 derecede boş yikattim. Ve bebeğin tüm kıyafetleri ard arda yıkadım, kurutmaya attım. Yenidoğan donemi geçtikten birkaç ay sonra bebeğim için granül sabun kullanmaya başlayacağım ve 2 3 yaşından itibaren de normal bizim kullandigimiz toz ya da sıvı deterjanlar la yukayacagim kıyafetlerini. Ağzından emzik çıkarıp verme olayı işte hiç hoş bir durm zaten değil. Eşimin ağzından çıkanı bile yemem kaldı ki cocuuma ağzıma soktuğum şeyi asla vermem. Demek istedigin şey bunu yapıp deterjana makineye kafayı takan annelerse ok haklısın ama onun harici yenidoğan için boş çamaşır calistormak vs ise demek istedigin şey, burda haksizsin

User658383839 bebek kıyafetleri normalde 60 derecede yıkanmalı. Ancak çekme yapacahi için çünkü her şeyi pamuklu bunu pek yapamıyoruz malum ama 30 derece gibi bakterilerin en sevdiği sıcaklığı da kullanmak iyi değil. Ben her şeyini 40 dereceye bebek/alerjen ayarında 2.5 saatlik programa attm. Ardından eğer kurutma makinesiniz yoksa buharsiz şekilde ütü yapmanız gerekir(buharsiz sıcaklık daha net verilir, mikroplar varsa direk ölür, buhar ısıyı yumuşatır) kurutmaniz var ise kurutma makinesine atarsanız yine mikroplar var ise olmuş olurlar ve kıyafetlerdeki.havlar vs kaşıntı yapabilecek şeyler gitmiş olur. Kurutmaya attiysaniz ütüye gerek yok. Deterjanın amacı zaten mikropları kırıp kiri cikarmasidir. O yüzden mikrop zaten beklemeyiz ama yine de kurutma yoksa ütüyle garantiye alırız. Deterjana gelince yenidoğan için toz ya da granül değil sıvı kullanmanız gerekir. Granül bir sabun cesidi olduğundan kıyafetlerde kalıntı bırakır, toz da aynı şekilde ve alerjiye, tahrişe sebep olabilirler ama sıvı bu konuda daha güvenilir. Ben birkaç ay sıvı deterjan kullanıp sonrasinda vücudu iyice alışıp hassaslığı gittikten sonra yavaştan granül sabuna geçeceğim. Gebe okulunda da sıvı deterjan önerilir, kurutma varsa ütüye gerek yok denilir bilginiz olsun.

User658383839 ben önce makinayı bi güzel temizledim boşta çalıştırdım daha sonra uni babynin deterjan ve yumuşatıcısıyla 30 derece 800 devir de yıkadım kısa olmayan program da. Benimde ilk gebeliğim 28.haftada yıkamıştım 2 gün sonra 35e giricez. Dün çantasını da hazırladım heran herşey olabilir diye :)

Almira_ bu hassasiyet öyle bir şey değil ya. Ben de çocuk büyüttüm şimdi ikinci gelicek hiçbir zaman kıyafetlerini armadan makineyi boş çalıştırmadım sizde bebek doğunca çok yüksek ihtimal bunu isteseniz de yapamazsınız cünkü öyle bir vakit olmuyor yardımcı va yoksa kaldıki bence gerek de yok çamaşır makinesi bu yani yıkanınca temiz çıkar kıyafetler zaten. Ona bakılırsa hastanede bebeği koydukları küvez hastane ortamı zaten mikrop yuvası. Gelenler gidenler derken hastalık kapacaksa bunlardan kapar. Bu kadar düşünmeyin derim

User658383839 çok geçe bırakma bence insanın hali kalmıyor herşeye hele birde yardım edenin yoksa. Yavaş yavaş yap koy dursun kenarında bazı şeyler tertemiz 🙂

mavisevenanne canım lacivertli ürünler genelde hep boya döktü. Bebek için bu tarz koyu ürünler varsa diğerlerine yazık olur 🙂 birde çeşmede ilk pisliğini el değmeden akıt zaten onların ek gıdaya kadar tuvaleti çokta katı olmuyor diye düşünüyorum beyaz sabunla çitilet sprey sık at makineye mide 😂😂

Gamzeli_03 teşekkür ederim görüşünüz için fakat benim üç kedim olduğu için ve henüz tıraş ettirmedigim icin dolaba toz kıl girmesin diye bu dönemi bekledim yoksa sakınan göze çöp batar görüşündeyim bende yani cam fanus içinde büyütecek sakinacak en son kişi olabilirm kediler varken😀

User658383839 baby me granül sabun ve duru klasik granül sabunla yıkıyorum. Yumuşatıcı olarak da Dalin ve chicconunkini kullanıyorum. Hepsinden memnunum. Açık renkleri 40 derece, koyu renkli ve renklileri 30 derecede yıkıyorum. İlk başta 800 devirde atıyordum şimdi 1000de atıyorum.