uzman_1annemy Gerçekten hayat hikayeni okuyunca çoğu kişi haline şükreder sen çok güçlü bir kadınsın ve karşına sonunda seni hakeden biri çıkmış inşallah hep mutlu, sağlıklı günleriniz olur. Benim konumda doğru diyorsun vesvese yapıyorum aslında tanısan cok olumlu biriyim ben normalde ama cocuk konusunda hassasım galiba kalabalık aile olmak isterdim ama Rabbim ne uygun görürse o tabi.

Burcuneris ay Allah razı olsun bu sitede o kadar iyi insanlarla karşılaştım ki hepiniz umut oldunuz sizde inşallah iyi insanlarla karşılaşırsınız hep 🤲 inşallah hayırlı sonuçlar alırız hepimiz Rabbim evlatlarımızı bize sağlıcakla bağışlasın

Fatmasedef merhaba fatma bu çok önemli bir konu strese ve üzüntüye girme fakat kedi kopekten ziyade bu iyi yikanmayan sebze meyveden ve şarküteri ürünlerinden bulaşır (sucuk salam sosis, etli çiğ köfte vs gbi) ben evimde üç kedi besliyorum dışarıda besledigim kedi köpeklerde var. Doktoruma söylediğim de kedi köpekten birsey olmaz evinde beslemesen bile etrafımız hep kedi köpek biz bunun bağışıklığıni oluşturduk, toksoplazmada korkman gereken sebze meyve ve şarküteri ürünlerinidie. Şarküteri ürününü hamilelik boyunca bırakmalısın demişti. Kısaca evimde kedilerim var ama asla kendimi bildim bileli şarküteri ürünü sevmem tüketmem o sebepten toksoplazma bende negatif çıktı kedi olmasına rağmen. Hamilelik başların da riskli bir durum hamilelik sonlarinda bebek bağışıklığı güçlendiği için etkilenmez bu durumdan inşallah hayırlı sonuçlar alırsın geçmiş olsun

Benim negatif çıktı pozitif atlatmış oluyor negatif atlatmamış oluyor bana çok dikkat etmeli söyledi doktor

happyprincess_06 Evet bencede zaten kedi köpekten geçmedi dışarda yediğim birşeyden olabilir çünkü ben yıllardır salam sosis yemem sucuk nadiren yerim ama dışarıdan yediğim bişeyin etkisi oldugunu düşünüyorum açıkçası. Stres insan ister istemez yapıyor ama ne geldiyse Allahtan diyip sabredicem. Haftaya perinatoloji randevum var bugün tekrar enfeksiyona gidicem ilaç başlatabilir sanırım bakalım süreç nasıl işleyecek. İnşallah bebeğime bulaşmadan atlatabilirim

Fatmasedef hiç sıkma canını herşeyin artik bir tedavisi çözümü var Allah’ın izniyle inşallah hayırlı ve sağlıklı haberini alırsın. Allah yardımcın olsun 🤲🏻😊

9 gün sonra

Bilgilendirme geçeyim avidite testi nedense çıkmadı dün başka hastaneye gittim diğer testleri en bastan yapmadan avidite yapamıyormuş diğerleri bildiğimiz gibi çıktı avidite için tekrar doktora gitmem lazım ama bebişi soracak olursanız büyümüş ve herşeyi olması gerektiği gibi şuanda dua ediyorum inşallah bebeğim sağlıklı doğacak benim gibi olanlar varsa avidite sonucumda çıkınca buraya yazarım

• Brc7 bunu yanıtladı.
          17 gün sonra

Brc7 bayram vs araya girdi birde oğlum ateşlendi gidemedim doktora bu perşembe randevum var o zaman test yapılacak öğrenince sonucumu paylaşıcam inşallah

Buraya iyi haberlerle geleceğimi biliyodum başına gelen varsa diye yazıyorum avidite sonucum yüksek çıktığı için risk kalmadı çok şükür zaten amniyosentezi de reddetmiştim her halükarda bebeğim başımın üstünde yeri var demiştim şuan çok mutluyum kimsenin de başına gelmesin inşallah amin süreç yordu çünkü beni ama umut hep var❤️

13 gün sonra

Fatmasedef avidite testi normal toksoplazma testi mi oluyor, şehir hastanesinde kan alındı 1.04 çıkmıştı yalancı pozitiflik olabilir dendi, 1.01 çıkmış eğitim araştırmada verdiğim testte reatif yazıyor ne yapacağım bilmiyorum doktor 3 hafta sonra gel dedi şehir hastanesindeki

birkimseee bazen yalancı pozitiflik olabiliyor diye banada iki hafta sonra toksoplazma testi tekrarlandı o yine pozitif çıkınca avidite testi yapılıyor o yüksek değer çıkarsa eğer sorun kalmıyor vucudunuzda bağışıklık kazanmış oldugu için bebeğe zararı yokmuş

Fatmasedef Yaa iki hafta sonra mi, ben bi iki gün önce verdim bi de dün verdim yalancı pozitif olabilir diye ikisi de pozitif çıktı avidite testi de kan testi değil mi, amniyosentez değil hani, kadın doğum doktorum da detaylı ultrason olmamı soyledi

birkimseee test bir gün sonra çıkıyor avidite testi toksoplazma testinden sonra yapılıyor kan testi ikiside zaten perinatoloji bölümüne randevu alman lazım onlar bakıyor. Amniyosentez istersen yapılıyor ben istemedim.

Fatmasedef anladım tesekkur ederim, avidite bana yapılmadı daha önce negatif olduğu için ilaç verildi ladin doguma yönlendirildi siz kaçıncı haftadasnz