Az önce testi gördüm yarın mutlaka gideceğim ama aklıma çok takıldı
Toxoplazma ıgM pozitif
Canınızı sıkmayın kötü bi şey olmaz inşallah Allahın izniyle
ozlemcaner bilmiyorum böyle bişeyle ilk kez karşılaşıyorum inşallah kötü bişey çıkmaz
Fatmasedef endişe edip stres yapmayın, zaten zamanında önlem alınsın, tedavi gerekli ise yapılsın diye yapılıyor bu testler, geciktirmeden doktorunuza gidin. İnşallah olumsuz bir durum yaşanmayacaktır 🙏
Fatmasedef evcil hayvanlardan ya da guzel yikanmamis sebze meyvelerden cigbyumurta ya da cig et tavuk gibi seylerden bulasiyo pozitif olmasi daha once gecirmis oldugunuzu da gosteriyo olabilir suan bi sorun teskil etmiyo olabilir doktorunuz dogru yonlendirmeyi yapacaktir
Naptınız gittiniz mi doktora
ozlemcaner gittim ama malesef dr ameliyattaymış bugün görüşemedim yarına kaldı içim içimi yesede iyi düşünmeye çalışıyorum
Fatmasedef ne oldu toksoplazma durumunuz
1Demett dr beni perinatoloji bölümüne ve enfeksiyon bölümüne yönlendirdi testi tekrarlamak gerekiyormuş yalancı pozitiflik varsa diye pazartesi tekrarlanacak inşallah yalancı pozitiftir. Riskli gebelik dedi dr bilmiyorum iyi düşünmeye çalışıyorum test sonucuna göre şekillenecek durumum
Fatmasedef benim başıma gelmedi ama arkadaşımın başına geldi dedikleri gibi kedi köpek dışkısı, çiğ et yumurta vs ile bulaşan bir enfeksiyon ve bebeğe gecebiliyormus şimdi doğurdu İzmir’e götürdü bebegi normalde Muğla’da oturuyoruz burada yok maalesef ilgilenen bölüm onda bişey var mı diye bakıldı şükür bişey çıkmadı
Fatmasedef IgM aktif yani şu anda var olan bir enfeksiyonu IgG de daha önceden geçirilmiş bir enfeksiyonu gösterir.
Fatmasedef sizden adivite testi isteyebilir hastalığın ennfeksiyonun ne derece olduğuna bakacaktır içini ferah tut Allah’ın izniyle güzel sonuçlar al ❤️
Fatmasedef insallah yalancidir bende de 1.04 cikti igm sali gunu gidecem sonuclari gostermeye umarim benimde yalanci pozitifliktir
Umutaren evet kedi besliyor muyum diye sordu ama öyle bir şeyde yok dışarıda yediğimden bile olmus olabilir o günden beri dısardan yemek bile yemiyorum inşallah benimde bebeğime bulaşmaz
Cerenszn bana tedti tekrarlayacagını söyledi ama belki adivite testi de yapabilir tam bilmiyorum ama gebelikte bazı testler yanıltıcı çıkartabiliyor dedi o benim tek umudum inşallah yalancı pozitiflik çıkarda rahatlarım yoksa antibiyotik tedavisi başlanacak dedi
1Demett sizin değeriniz benden düşük ıgg bende negatif igm pozitif çıkmış inşallah sizdede herşey yolunda gider
Fatmasedef bendede igg normal diyor igm referans disi diyor umarim sende de bende de bi sikinti cikmaz
- Düzenlendi
Fatmasedef korkmayın, bebek daha küçük olduğu için sizdeki enfeksiyonun bebeğe geçme riski düşük. Avidite yüksek gelirse zaten sorun olmayacaktır. Fakat ben gibi Aviditeniz düşükse antibiyotik tedavisine başlamanız gerek. Ben eğitim ve araştırma hastanesi’ndeki enfeksiyon bölümü ve perinatoloji bölümü takip ediyor. Şu an 37 haftadayım çok şükür bir sıkıntı yok, kürtaj derlerse doktorunuzu değiştirin çünkü anne karnında tedavisi mümkün. (Burada birçok doktorun bu şekilde gebeliği sonlandırmak istediğini duyduğum için bunu yazıyorum)
amayinedeiyiilerledim yani açıkçası kürtaj deselerde yapamam Allah büyük ben onun hesabını veremem ne kendime ne Rabbime ayrıca yıllar sonra hamile kalmışım vazgeçemem de inşallah tedaviyle sağlıklı bir şekilde doğum nasip olur hepimize bu stres cok yorucu çünkü