nununundunyasi, başlığı Gebelikte Nasıl Beslendiniz 🥗 olarak değiştirdi.

Normalde hiç yumurta yemeyen biri olarak öncelikle kolin kaynağı olan yumurtayı hayatıma dahil ettim. Her sabah mutlaka ama mutlaka kahvaltı yapmayı alışkanlık haline getirdim. Normalde ara öğün pek yapmam bu da ana öğünlerime saldırmama sebep oluyor bunun önüne geçebilmek için 3 ana öğünden sonra minik ara öğünler ekledim. Her gün kalsiyum almaya özen gösterdim kemik ve diş sağlığımız için çok faydalı. Yeşil yapraklı sebzelerin üzerine limon sıkarak yiyip demir emilimini olabildiğince arttırmaya çalıştım. Şimdilik iyi gidiyoruz 🌸

numix ne kadar güzel ben et balık köfte sulu yemek bakliyat ve çogu kahvaltılık şeyden tiksindim ve yiyemiyorum bu zamana kadar patates makarnadan başka bişey yiyemiyorum faydalı bi şey tüketemiyorum ne yazıkki tek yiyebildiğim yumurta ceviz ve muz

La_sumom canım ben keseyi gördükten 1 hafta sonra bütün herseyden tiksindim sudan bile 14.haftaya kadar su bile içemedim mide bulantısından o yüzden 7 kilo verdim şuan 20.haftadayim daha 1 kilo aldım şuan dikkatli beslenmeye başladım avakado cig badem Ceviz Meyve çok yiyorum et süt tavuk kahvaltı da mutlaka Yumurta ve peynir

Aylaa123 bebek ilk 3 ay annenin depolarından besleniyormuş üzülmeyin 🥰 belirtileriniz azaldıysa artık daha güzel beslenebilirsiniz.
        Cinsiyeti belli oldu mu bu arada

Ben de hamile olduğumu öğrendiğimde çok panik oldum. Çünkü çok bilgisizim. İnternette de doğru yanlış her türlü bilgi olduğu için diyetisyen desteği almaya karar verdim. 15+4’üm ne yazık ki tamamen listelere uyamıyorum ve 1,5 kg almış durumdayım. Elimden geldiğince abur cuburu bıraktım. Onun dışında normal beslenmeme devam ediyorum. Diyetisyenim bazen detokslar veriyor kaçamaklarımı dengelemek için. Ama asla aç kalmıyorum.

numix aslında ben rüyamda oğlumun oldugunu görmüştüm 12 haftalıkken kontrolde erkeğe benziyor dedi ama çok hareketli oldugu için emin olamadı önümüzdeki hafta kontrolüm var umarım öğrenebilirim net 😂

Aylaa123 Ben de rüyamda erkek gördüm ve haftaya ben de öğreneceğim bakalım 🥰

numix hayırlısı olsun hakkımızda sağlıklı olsunda benim için kız erkek önemli değil 😊

La_sumom [merhaba bende dün ilk defa kalp atışını duydum 🥰
                  Hergün kahvaltıda haşlanmış yumurta, ceviz badem, roka salatası peynir vs tüketiyorum
                  Günde iki öğün yiyorum ve bi gün Sebze bi gün et Bi gün balık, vs o şekilde ilerliyorum ve bol su içmeye çalışıyorum..]

La_sumom degistirdigim şey sadece meyve ve kuruyemiş eklemek oldu. Ben öyle çok dikkat edemem. Hem çalışıyorum hem evde bı çocuk daha var. Olduğu kadar olmadığı kader 😄

La_sumom karbonhidratın bebeğe hiçbir faydası yok. Protein ağırlıklı besleniyorum ben. Doktorumun önerisi ile :) yumurta, tavuk, kırmızı et, avokado, bol meyve ve sebze sınırsız, peynir, yoğurt. Paketli gıdalardan olabildiğince uzak. En önemlisi 2 kişiymiş gibi beslenmemek. Tamamen tek kişi olarak beslenip zararlı her şeyi hayatınızdan uzaklaştırın bu süreçte. Çok kilo almak iyi değil bebeğe de faydası yok doğum sonrası size de :)

Valla ilk üç ay çok az yemek yiyebildim o da salata tarzı. Hellimli salata, çoban salata, mercimek çorbası tarzı şeyler. Biraz kuruyemiş ile desteklemiştim. Yumurta et tavuk filan asla yiyemedim. 4 kg verdim. Şimdi 20+4’teyiz bir aydır filan biraz daha yiyebiliyorum ara ara yumurta, yumurtalı ekmek, tavuk pilav gibi. Salatayı sebzeyi hiç bırakmadım vitamin değerlerimin düşmemesinin sebebi bu bence. Sebze meyve ağırlıklı diyelim. Ama tatlı da yiyorum çikolata dondurma vs

La_sumom
                          İki ana öğün iki ara öğün yapıyorum.
                          Sabahları havuç salatalık yumurta peynir zeytin ceviz kuru üzüm domates ve yeşillik( o gün canım ne isterse). Neredeyse yarım ekmek yiyorum😃
                          Ara öğünde meyve ve kuruyemiş
                          Türk kahvesi bir fincan yanında tek lokum.
                          Akşam yemeği genellikle sebze et karışık
                          Akşam yine meyve ve kuruyemiş.
                          Çikolata istediğim sanırım lokum sayesinde hiç olmadı. Ara öğünde extra açlık hissettiğimde yağsız az tuzlu salata yapıyorum yine.
                          Hiç bulantım olmadı çok şükür
                          Düzenli su tüketimi tabiki.
                          Hiç kilo almadım henüz.

1. Haftadan selamlar 😊