• Doğum
  • Devlet Hastanesinde Doğum 🤰

_merve11 ilk gebeligim devlette oldu tek kisilik bi odaydi fakat tek basimaydm hep butun zor surecte arada bi muane icin ebe geldi gitti benim dogumumda nobetci doktorda vardı stajer ebelerde bu yuzden cok sıkıntılı bi dogum yasadım bu nedrnle hastaneden hastaneyede fark var tabiki

_merve11
İstanbul kartal şehir hastanesinde doğum yaptım kızımı acil kadın doğum uzmanı ve ebeler doğum yaptırdı doğumhane tek kişilik pilates topu matı dirsekleri doğuma kadar yapabildiğiniz kadar hareket yapmak için var ayrıca taburcu olana kadar dogumhanede tek kişilik odalarda ister eşiniz ister anneniz kimi isterseniz o kalabiliyor normal doğumda sezaryan iki kişilik servis odalararında kalınıyor yanlizca bayan refakatçı ıla erkek kabul edilmiyor.

Sedaerva detaylıyı özel bir muayenehanede yaptırdım ve kısa sürdü. Bir problem yoksa bence uzun sürmüyor. Ya da daha çok reklam için uzun tutan yerler oluyor gibi geliyor bana. Bir yer aradım 1 saat inceleniyor demişti mesela sekreter. Sorun yoksa 1 saat neyi incelesin ki.. içinizi karartmayın bence. 5 dk falan sürdü benim detaylım. Bebeğimi de sağlıkla kucağıma aldım

İlk doğumum olucak ve eşim benimle doğuma girsin istiyorum devlet hastanesinde izin verirlermi sizce normal doğumda

aysegulalatas devlet hastanesinde randevu de bile almıyorlar 😄bırak dogumhaneye girmeyi kapısında beklemesine bile bırakmazlar kuzu malesef

1prensesannesi__
      herkeste dikişlik durum oluyor mu ?
      dikişi nereye atıyorlar
      doğum esnasında yırtılma oluyorda onu mu dikiyorlar
      yoksa kesiyorlarda onu mu dikiyorlar
      ben 22haftaligim ilk
      gebelik ve bu dikiş konularını hiç bilmiyorum çok merak ve korku içindeyim
      bilgilendirirseniz sevinirim
      bende sadi konuk takipliyim

_merve11
        Ebe yaptırıyor acil durumlar için genelde bir doktor nöbette oluyor doğumhane de ama ebe ilgileniyor ki bazen doktorlardan bile tecrübeli oluyorlar benim doğum yaptığım yerde iki çatal vardı arada perde normal odalar iki kişilik oluyor

sibelzeren
        Görmüyorsun bebek çıkarken zaten kendi çıkıyor pozisyonunu ayarlayıp ebeler rahim yırtılmasın diye parmaklarıyla açıyorlar ama baktılar ki bebeğin kafası büyük işte rahim de çok açılmıyor yırtılacak o zaman sancının geldiği sınavda makasla kesiyorlar bu ne kadar kesmeleri gerektiğine bağlı 5 dikiş var üç dikiş var 10 dikiş var ama hissetmiyorsun dikişlerde sağlam oluyor

_merve11 ben Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi’nde doğum yaptım, bir eğitim araştırma hastanesi olduğu için asistan doktorlar doğum yaptırıyor. Su gelişi ile hastaneye acilden giriş yaptım, önce kontroller yapıldı, daha sonra sancım olmadığı için servise alındım, daha doğrusu sancım varmış da düzensiz ve yetersizmiş, 12 saat bekletildim o sırada 4 cm açılmam olmuş. 4 cm olunca doğumhaneye alındım, suni sancı desteği ile 4.5 saat sonra doğum yaptım. Bütün süreci 2 tane asistan doktor yönetti, uzman doktor da sık sık gelip durum değerlendirmesi yaptı. Doğum anında da yine uzman doktor yönlendirme yaptı ama doğumu ve dikişleri asistan doktor yaptı. Ben şahsen çok memnun kaldım, ilgi alaka özel hastaneyi aratmadı.

sibelzeren devlette ilk dogumda genelde kesi atılıyor rutin olarak, onu dikiyorlar sonradan. Ama ikinci ve sonraki doğumlarda çok lazım olmadıkça kesi atılmıyor, benim 2. doğumda sadece 2 minik sıyrığım oldu onu diktiler hiç dikiş acısı bile yaşamadım.

sedef_kayakrts zeynep kamilde kaydınız olmasına gerek yok. 41 hafta bitti 42ye girdim ben doğum baslamayinca oraya gittim gün asimindan kendileri başlatmaya çalıştılar olmadı bebeğin kalp atışları düşünce sezeryana aldılar. Kimse bana senin burda kaydın yok demedi geri cevirmiyorlar yani kaydınız olmasada doğum acilden giriş yapabilirsiniz