• Doğum
  • Devlet Hastanesinde Doğum 🤰

_merve11 Her ilde değişiyor sanırım ama benm oda iki kisilikti yaninda bı bayan refakatçi kalıyor Dogumada ebe ,bir hasta bakıcı,bir de hemşire giriyor 🙏 Benmki böyleydi yani

_merve11 devlette yaptım nasipse bunu da devlette yapacam ebeler doğum yaptırıyor 2 kişilik odada kaldım bayan refakatçi kalıyor yanında

_merve11 canım bu sana ve şansına bakar ben gece gittim sadece ebe vardı ama gündüz giden arkaşlar stajerlerin olduğunu söylüyor 🤷‍♀️

_merve11 ben devlette araştırma hastanesinde normal doğum yaptım.. Benim doğumumu uzmanlığı alan asistanlar yaptırmıştı. Oda da ebe, hemşire, stajyerler , hocalar ,yenidoğan hemşiresi de vardı.araştırma hast olduğu için doğum anında öğrenciler vardı odada izlemek için

_merve11 benim odam 2 kişilikti sancı odası da aynı şekil ama kimse yoktu benim doğumum gece olduğu için ebeler vardı sabah plesantamı çıkarmaya doktorum gelmişti

_merve11 ilk doğumum devlette oldu 3 ebe 4 stajyer vardı dogumumda oda 2 kişilikti 2. Gebeliğim şuan özelde yapicam

Nnoktaa, başlığı Devlet Hastanesinde Doğum 🤰 olarak değiştirdi.
      Nnoktaa bu tartışmayı sabitledi.

_merve11 istanbul zeynep kamilde vajinal doğum yaptım. Orada takipliydim. 38. Hafta suyum geldiği için doğum acilden giriş yaptım. Muayene kontrol derken doğum başladı denildi. Tek kişilik Doğum odasına alındım. Yanımda kayınvalidem vardı (erkek refakatçi yasak) doğum başlayana kadar kayınvalidem yanımda kaldı. Ebeler sizi dışarı alalım dediler ve kayınvalidem çıktı. Doğumumda asistan doktor vardı. Yanımdaki ebeler beni aşırı rahatlattı. Kolaylıkla doğurdum ve bir süre sonra çift kişilik odaya alındım. Arada perde vardı yan tarafımda doğum yapmış başka bi anne vardı. Eşim sadece refakatçi saatinde yanıma gelebildi. Tekrar hamile kalsam yine aynı hastanede doğum yaparım.

_merve11 2 normal doğum yaptm devletten Yanında bayan kalabiliyor 1 kişi doğumu ebe yaptırıyor sonra odana alıyorlar bebekle 2 inizi oda değişiyor açıkçası bagzen Tek kişilik bagzen 2 kişilik olyor ben 2 sindede tektim smdi yine Normal Bakalm bu nsl olcak

_merve11 ben doğurmadım ama doğumhaneyi gördüm habire ebeler geliyor alttan bakıyor, doğumhanede tekli odada kalıyorsun sonra doğurduktan sonra seni 2 li odaya alıyorlar kliniğe. Bursa şehir hastanesinde açılma için pilates topu falan da vardı.

_merve11 odalar tek kisilikti istediğin kısi kalabiliyor senle eşin bile yani doğuma da hangi doktor rastlarsa o yapiyo sezeryan olunca kendi doktorun giriyo tabi bana öyle oldu

_merve11 bulunduğunuz ildeki devlet hastanesinde bilgi alsanız daha doğru ve net olur. Her şehrin hastanesi , koşulları, çalışanları farklı.

_merve11 şehir hastanesinde yaptım sancı odası tek kişilikti normal servis odası gibi ev ve banyo vardı 1 adet tek kişilik koltuk yatak buzdolabı TV herşey vardı doğumu ebe yapti baş ebeydi benimki şansa o yüzden doğum hızlı ve kolay oldu normalde bilmiyorum ama benim dogum zamanı orda bulunan tüm doktor asistan hemşire hepsi odaya geldi baya kalabalık oldu içeri aynı oda da yatak hemen doğum pozisyonu verilip doğum yaptım zaten bebek yanımda hemen ilk muayene yapılıp geydirildi daha sonra temiz odaya aldılar orda da bebeğin ilk kan ve muayene benim kan ve muayene işlemleri sonrası servise alındık hepsi tek kişilik odalardı gayet temiz ve ferahti ben memnun kaldım ama her yer aynı olur mu bilmiyorum Adana şehir hastanesinde oldu

Nnoktaa merhaba ben de Zeynep Kamil de doğum yapmayı düşünüyorum. Yalnız başka bir hastanede kontrolleri yapıyorum. Kaç haftalık olunca Zeynep Kamil de yaptırmaya başlamalıyım yada direkt doğuma oraya gidince alıyorlar mı