• Doğum
  • Devlet Hastanesinde Doğum 🤰

_merve11
Ebe yaptırıyor acil durumlar için genelde bir doktor nöbette oluyor doğumhane de ama ebe ilgileniyor ki bazen doktorlardan bile tecrübeli oluyorlar benim doğum yaptığım yerde iki çatal vardı arada perde normal odalar iki kişilik oluyor

sibelzeren
Görmüyorsun bebek çıkarken zaten kendi çıkıyor pozisyonunu ayarlayıp ebeler rahim yırtılmasın diye parmaklarıyla açıyorlar ama baktılar ki bebeğin kafası büyük işte rahim de çok açılmıyor yırtılacak o zaman sancının geldiği sınavda makasla kesiyorlar bu ne kadar kesmeleri gerektiğine bağlı 5 dikiş var üç dikiş var 10 dikiş var ama hissetmiyorsun dikişlerde sağlam oluyor

_merve11 ben Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi’nde doğum yaptım, bir eğitim araştırma hastanesi olduğu için asistan doktorlar doğum yaptırıyor. Su gelişi ile hastaneye acilden giriş yaptım, önce kontroller yapıldı, daha sonra sancım olmadığı için servise alındım, daha doğrusu sancım varmış da düzensiz ve yetersizmiş, 12 saat bekletildim o sırada 4 cm açılmam olmuş. 4 cm olunca doğumhaneye alındım, suni sancı desteği ile 4.5 saat sonra doğum yaptım. Bütün süreci 2 tane asistan doktor yönetti, uzman doktor da sık sık gelip durum değerlendirmesi yaptı. Doğum anında da yine uzman doktor yönlendirme yaptı ama doğumu ve dikişleri asistan doktor yaptı. Ben şahsen çok memnun kaldım, ilgi alaka özel hastaneyi aratmadı.

sibelzeren devlette ilk dogumda genelde kesi atılıyor rutin olarak, onu dikiyorlar sonradan. Ama ikinci ve sonraki doğumlarda çok lazım olmadıkça kesi atılmıyor, benim 2. doğumda sadece 2 minik sıyrığım oldu onu diktiler hiç dikiş acısı bile yaşamadım.

sedef_kayakrts zeynep kamilde kaydınız olmasına gerek yok. 41 hafta bitti 42ye girdim ben doğum baslamayinca oraya gittim gün asimindan kendileri başlatmaya çalıştılar olmadı bebeğin kalp atışları düşünce sezeryana aldılar. Kimse bana senin burda kaydın yok demedi geri cevirmiyorlar yani kaydınız olmasada doğum acilden giriş yapabilirsiniz

Pamuk, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

_merve11 devlette doğum yaptım ilk gebeliğimde bunda da devlette yapıcam 2ebe 1 hasta bakıcı vardı doktorda sürekli geldi gitti ben doğum yaptığım odada tektim daha sonra servise çıktığımızda iki kişiydik iki de kadın refakatçi vardı

sibelzeren herkesin dikişlik durumu farkli oluyo kimisinin içten de dikişi oluyo sanirim benim sadece perine de 2 tane dikisim vardı doktor kesmedi eliyle yirtti ama 8 sene gecti üzerinden hala sorun yasiyorum hastaneye mal edemem belki benimle alakali bi durumdur ve doktorlar hemsireler degismistir ilgililerdi ama inkar edemem kimseye kotu davranmiyolardi doktorumda iyiydi ben acilden girmistim oraya takipli degildim kime denk geldiyse o dogum yaptirdi sen bol su iç yürüyüş yap ben cok kilolu olmama ragmen digerlerinden en kolay benim dogumum olmustu