Ozgeozdil bende kesin izlerdim😀 o yüzden cesaret edemem genel iyidir👌
Hangi Anestezi Şeklini Tercih Edersiniz?
Powergirls Ben spinali tercih ederim genel bana çok zor gelmişti doğumdan hemen sonra emzirmeni tavsiye ederim yarım saat aralıklarla ver hem uyarılardan sütün daha çabuk gelir bir de ten teması önemli onun dışında rezene çayı ve 3 Lt su
Powergirls iki doğumumda genel anestezi ile gerçekleşti ama geç uyanma bağırarak uyanma büyük ağrılarla uyanma gibi problemleri hiç yaşamadım bin şükür olsun. Zaten anestezi uzmanı bilgilerinizi alıyor bi takım sorular soruluyor ona göre anestezi ayarlanıyor ben 2 doğumumda da henüz ameliyathaneden çıkarken direkt uyandırıldım ve inanılmaz sakin bir şekilde 😊 kuvvetli ağrı kesiciler siz uyanmadan yapılmış oluyor zaten. Nasipse 3.doğumumda genel anestezi ile olacak inşallah 🫶🏻 sağlıkla gelsin bebişler
Srfe01 doğumdan sonra surec nasıl oldu peki doğum korkunuz da var mıydı
Powergirls tabiki epidural. Çok korktum panik atak gecirdim ama ameliyathane gördüm ki hic korkulacak birsey yokmus. Genel anestezide uyaninca tüm ağrıyı hissediyorsunuz sma epiduralda ameliyat yeri uyuşuk uzun süre acı yokkk
Haticerman doğumda doktora bahsetmiştim bebeğimde iriydi hiç riske atmayalım tetikleyebilir bebeği kitleyebilirsin dedi zaten çatı muaynesinide yapamadilar sezeryana karar verildi
Srfe01 sezeryan genel miydi epidural miydi peki
Powergirls ilk oğlumu normal yaptıktan sonra ikinci oğlumu sezeyan yaptım genel anestezi oldu uyanınca en azından başım ayaklarım ağrımıyor kendime gelmiştim sütümde birinci gün az ikinci gün çoğalmıştı 🙏
Sumruhazal hayır her sezaryen olanın geç gelmiyor böyle diyip daha doğum yapmamış kişileri olumsuz etkilemeyin lütfen. Benim anında geldi.
Bende genel anestezi isticem kan verirken bile sanki canımı alıyorlarmış gibi psikolojik olarak bayılıyorum o görüntüyü ışıklardan yansımamı görmek ve konuşulanları duymak istemiyorum
Powergirls sabah 10:30 da doğuma giriyorum. Spinal tercih ettim.
İlk dogumumdada spinal tercih etmiştim çok memnundun
Doğum edeli 7. Günüm bugün 2. doğumumu ettim gercekten hayatmda yasadigim en kötü 5 günümü gecirdim ilk doğumda tam anestezi aldim ikincisinde spinal asla tercih etmiyorum spinal anesteziyi baş ağrısı ve boyun bel ağrısı dikislerini unutum bununla baş edemiyosun öyle bir acı tarifi yok acillik oldum tekrardan ve bunun kafein harici bi tedaviside yok sakın derim.
Sevvalkizilkayaa 2 tane çocuğumu eprutal yaptım böyle bir acı yok sadece beni korkutan şey iğne acısı çat çat diye kemiğe vuruyorlar ve ben uyuşmamıştım bana 4 tane yaptılar korkunçtu Rabbim nasip ederse karnımdaki çocuğu normal doğum düşünüyorum sezeryan sonrası eğer sezeryan olursam komple uyutmasını söyleyeceğim
MelteM2cck maşallah büyük heycan rabbim sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🙏🙏
Busetasm aminnn teşekkür ederim darısı başına 🙏🥰
Powergirls benim doğumum acil oldu gece suyum geldi ama bebek makatta olduğu için sezaryen doğum olacaktı ve doğumdan korkuyordum hep genel anestezi istedim ama ameliyathaneye girince anestezi doktoru epidural anestezi yapacağım dedi iğneden çok korkuyordum yalvardım yakardım genel anestezi yapın diye kilom olduğu için riskli diye yapmadılar ama şansıma o gece profesör anestezi uzmanı vardı ve iğneyi hiç hissetmedim ameliyat sürecinde de hissiyat yoktu son 5 dk çok az az hissettim epiduralin negatif yönlerinden biri haftalarca süren baş ağrın oluyor ve kuyruk sokumu ağrısı birde ameliyattan sonra belinden alt yanın uyuşuk olduğu için hemşire içeride kalan kan pıhtısını parmak yordaymıyla temizliyor bunu hissetmiyorsun buda pozitif yönü 😊
Powergirls ben spinal anestesiziyle dogum yaptım ikinci doğumumuda aynı şekilde istiyorum arkadaşım da spinal oldu hiç bahsedildigi gibi baş ve bel ağrısı çekmedik 😊 genel anestezide iyidir illaki ama ben bebegimi doğar doğmaz görmek istemiştim yani düşünüldügü gibi kesik vs konusulmuyor sohbet edilen bir ortamda bir bakıyorsun bebeğin doğmuş.. ve ben yoğun anksiyete panik atak yaşayan bir insan olmama rağmen spinalde korkmadım genel anestezide uyanma süreci vs daha korkutucu geldi bana ama herkesin dogumu kendine özeldir belki senin genelde de spinalde de hiç bir yan etkin olmayacaktır bilemezsin 🌸 hayırlısıyla kucagına al beneğini 💖