Kızlar bu ikinci bebeğim Allah nasip ederse 15 haftalığız gebeligim plansızdi o yüzden geç öğrendim sekiz haftalık olmak uzereydim hastaneye geç gittim sonrasında bazı problemlerden ötürü folik Asit kullanmadim kullanmayıp Bi sıkıntı yazanlar oldu mu biraz içim huzursuz ikili tarama teslim güzeldi Bi problem yok dedi doktor iki hafta sonra üçlü taramaya gideceğim kullanmayanlar veya düzensiz kullananlar Bi sıkıntı oldu mu
Folik Asit kullanmayanlar
Zumra_zelal3 ilk gebeliktede bu gebeliktede kullanmadım.Aslinda kullanamıyorum benim midemde ülser gastrit ve Reflü var.ictigim gibi mide bulantım başlıyor istifra felan ediyorum.İlkinde bir sorun olmadı inşallah bu çocuğumda da olmaz
Zumra_zelal3 benim doktor da sadece 9. Haftaya kadar kullandırdı. Çok çok önemli olsaydı ilerleyen haftalara kadar kullan derdi. Bolca meyveni sebzeni kuruyemişini ye aklına kötüyü getirme sonuçta şuan iş işten geçti
Zumra_zelal3 banada gittiğim her doktor verdi ama ben yemedim 2gün sonra günüm doluyor sabırsızlıkla oğlumu bekliyorum testlerimde b sıkıntı çıkmadı çok şükür
Yasemincee26 evet baya araştırdım öyle her doktor da onermiyormus
Zumra_zelal3 benim doktorum mesela 12 hafta oldugum an biraktirdi 🙏🏻
Zumra_zelal3 Ben 20. Haftaya kadar kullandım kullanamama durumunuzu bilmiyorum ama doktorunuz verebilirdi yine de bir sıkıntınız yoksa bazıları folik asit engelli yağıyor bebeği vs gibi bir sürü söylemde bulunuyor ama tam tersi folik asit bebeğin gelişiminde çok büyük rol oynuyor gebeler dışında insanların bile Folat yani folik asit değeri düşük olduğunda doktorlar folik asit vererek değeri yükseltiyorlar hücre oluşumlarına yardımcı olur ama doktorların bazı verdiği ilaçlarda folik asit bulunuyor belirli miktarda da olsa bazı insanla çok karşı folik asit kullanımına o yüzden belirtmek istedim. İnşallah diğer testlerde de sorun çıkmaz sağlıkla gelsin bebişiniz 🌸🌸
Zumra_zelal3 kızımda hiç kullanmadım şuan 7 yaşında maşallah Allaha şükür bir sıkıntı olmadı bunda kullanıyorum düzenli değil bazen unutuyorum
Pamuk rabbim kimseye sıkıntı dert hastalık vermesin de çevremde de folik asit eksikliğinden bebeğinde sıkıntı olan çok kişi var koca insanlara bile değeri düşük diye folik asit takviyesi verilirken anne karnındakinden neden esirgensin sağlık çalışanıyım üç kadın doğumla çalıştım gebelik kesesini görüp hemen folik aside başlıyorlar eskiden folik asit mi vardı diyenler bile var ama şimdi ki hastalık dönemleriyle o zamanlar bir değil ki şimdiki bebekler anne karnında hastalıklara antikor üreterek doğuyor
Aycskn Ben riskli gebeyim.her gittiğim doktor folik asit sorguluyor bu önemli değil diyen doktorları anlamadim canim.Ayrica besinlerden alamıyoruz.
Birkaç ay önce bir arkadaş post acti armut ceviz ye dediler kullanmamış.Sonra 2 ay sonra bebeğinin sırtın da açıklık olduğunu söyledi keşke kullansaydım dedi o kadar üzüldüm ki unutamıyorum.
Pamuk Allah sabır versin o arkadaşa çok zor evlat acısı tez zamanda sağlıklı hayırlı bi evlat nasip etsin rabbim evet kalça da ki açıklık kapanmıyor bazıları buna bağlıyorlar ablamın görümcesi ikinci çocuğunda öyle oldu herkes kendisi bilir kimseye zorla bişey yaptıramayız sonuçta sorgulama şekilleri ve inandıkları farklı olabilir ben söylerim öneride bulunurum dikkate alıp araştırırsa bilir öğrenir ne diyebiliriz ki ama rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
Zumra_zelal3 diyelim ki kullanmayıp Bi sıkıntı yaşamayanlar oldu. Sizde de aynısı olacak diye bsy yok ki. Doktorunuz ile konuşmalısınız bunları o size takviyeler ilaçlar vermeli
Maalesef görümcem de kullanmamış daha doğrusu o bana hiçbir doktor söylemedi diyor bilmiyorum doğru yalan kızının sırtında açıklık vardı kaç doktora da gittiyse aldır bunu doğsada yaşamaz dediler doğdu ve 48 saat içinde ameliyata aldılar şuna 4,5 yaşında yürüyemiyor maalesef ayağının birini diz kapağından kilitleyemiyor yani sürekli fizik tedavi görüyor ve tuvaletinin geldiğini bilemezmiş böyle bebekler sürekli bez kullanıyorlar eskisi gibi besinlerden alamıyoruz vitaminlerimizi bana gebelik düşünüyorum dediğimde sağlık ocağındaki ebe herkes söylemiyor ama şimdiden folik asit başla çok önemli gebelikte demişti
Zumra_zelal3 bende kullanmıyorum
- Düzenlendi
Cgrtgb Yorumlarda folik asit eksikliği yüzünden insanların yaşadıkları var okursanız eğer.
Eskiyle şuanı nasil karsilastiriyorsunuz?
Annenizin yediği doğal şeylerin hangisine sahipsiniz?
Yapmayın ya bu eksiklikten kaç kişi bebegini kaybediyor.Tamam siz içmeyin ama başkalarına böyle demeyin.