Folik Asit kullanmayanlar
Pamuk Allah sabır versin o arkadaşa çok zor evlat acısı tez zamanda sağlıklı hayırlı bi evlat nasip etsin rabbim evet kalça da ki açıklık kapanmıyor bazıları buna bağlıyorlar ablamın görümcesi ikinci çocuğunda öyle oldu herkes kendisi bilir kimseye zorla bişey yaptıramayız sonuçta sorgulama şekilleri ve inandıkları farklı olabilir ben söylerim öneride bulunurum dikkate alıp araştırırsa bilir öğrenir ne diyebiliriz ki ama rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
Zumra_zelal3 diyelim ki kullanmayıp Bi sıkıntı yaşamayanlar oldu. Sizde de aynısı olacak diye bsy yok ki. Doktorunuz ile konuşmalısınız bunları o size takviyeler ilaçlar vermeli
Maalesef görümcem de kullanmamış daha doğrusu o bana hiçbir doktor söylemedi diyor bilmiyorum doğru yalan kızının sırtında açıklık vardı kaç doktora da gittiyse aldır bunu doğsada yaşamaz dediler doğdu ve 48 saat içinde ameliyata aldılar şuna 4,5 yaşında yürüyemiyor maalesef ayağının birini diz kapağından kilitleyemiyor yani sürekli fizik tedavi görüyor ve tuvaletinin geldiğini bilemezmiş böyle bebekler sürekli bez kullanıyorlar eskisi gibi besinlerden alamıyoruz vitaminlerimizi bana gebelik düşünüyorum dediğimde sağlık ocağındaki ebe herkes söylemiyor ama şimdiden folik asit başla çok önemli gebelikte demişti
Zumra_zelal3 bende kullanmıyorum
- Düzenlendi
Cgrtgb Yorumlarda folik asit eksikliği yüzünden insanların yaşadıkları var okursanız eğer.
Eskiyle şuanı nasil karsilastiriyorsunuz?
Annenizin yediği doğal şeylerin hangisine sahipsiniz?
Yapmayın ya bu eksiklikten kaç kişi bebegini kaybediyor.Tamam siz içmeyin ama başkalarına böyle demeyin.
- Düzenlendi
Cgrtgb yukarıda bir örnek verilmiş umarım okursunuz. Eskiden bu kadar işlenmiş değildi yeme içme ürünleri şimdi yediğimiz içtiğimiz herşeyde var bir şey annemizin zamanı ile kendi zamanınızı keşke bir tutmasaniz. Siz yine kendi bildiğinizi yapın ama yönlendirerek insanların vebaline de girmeyin herkesin aklı fikri var siz böyle dediniz diye herkes dediğinizi yapacak diye birşey yok lakin bilmeyen anneler için akıl bulandirmaktan başka birşey değil bu yazılan
Zumra_zelal3 doğuma kadar kullandın. Ayriyeten herkes folik asit alıyor zaten. Ayriyeten folik asit isimli ilaç almanız gerekmiyor ki demir ilacında da var folik asit, multivitaminde de var. Kullanmadım bişey olmadı veya kullanmayın yiyeceklerden alırsınız vb tarzı akıllı arkadaşlar bu ilaçların içerisinde de folik asiti alıyor zaten . Fakat ilk 12 hafta çok önemli problem yalama ihtimaliniz var da yok da olursa detaylı da öğrenirsini veya iyi bir doktorsa cihazı iyiyse görebilir. Eksikliği Ciddi rahatsızlıklara yol açar. Dua edin bol bol inşallah yaşamazsınız bir şey
Pamuk İnsanlar hiç araştırmıyor mu acaba böyle şeyleri ben kullanmadım kullanma bişey olmaz sende olmadı ama onda olmayacağı ne malum o bebeğin vebalini nasıl alıyorsun anlamıyorum eskiden folik asit mi vardı e eskiden su içerdik testiden yani o zamanlar US de yoktu girme bebeğini görme öğrenme durumunu o zaman otur bekle acaba iyi mi bebeğim diye şeker yüklemesi yaptırma şeker yapıyor bebeğe yaptırma gebelik şekerin varsa ya bebeğini kaybeder ya erken doğurursun insanları hele de hamileleri asla bu tarz kötü şeylerden bahsederek üzmek istemiyorum ama bir doktor bile kendi takipli olduğun doktora danış daha sağlıklı olur cümlesini kuruyorsa insanlarda ki bu emincilik nereye dayanıyor bilmiyorum
- Düzenlendi
Zumra_zelal3 folik asit eksikliği nöral tüp defekti de denilen spina bifida gibi ağır bir engele yol açıyor(omurga açıklığı), bu da 2li tarama testinde değil 3şü ve 4lü tarama testinde ölçülen bir durum . 2li tarama testinde sadece kromozomal bir anomali var mı diye bakılıyor. 3lü ve 4lü de bunların yanında dedğim gibi folik asit eksikliğinden oluşan spina bifida riski saptanıyor. Benim doktoruma perinatoloji uzmanıydı multivitamin şeklinde doğuma kadar kullanmamı istedi bir sebebi vardır diye düşünüyorum 😇
Nurmert teşekkür ederim mutlaka yaptıracağım üç lu dörtlü tarama testi doktorumla da konuşacağım detaylı inşallah Bi sıkıntı olmaz ilk gebeligimde kullandım bunu çok geç öğrendim sonrasında da ailesi sıkıntılar yaşadım kullanamadım çok pişmanım hiç Bi şey insanın çocuğunun sagligi kadar önemli değil biliyorum ama büyük boşluktayım doktora gidene kadar bebek üç aylık olmuştu zaten nasip artık Rabbım yardım etsin
Zumra_zelal3 Canim hicbisey için geç değil bak ne güzel farkindasin çok güzel bilinçli bir annesin.Hayatimiz da hersey istediğimiz gibi gelişmiyor bazen.
Multivitamin al hemen başla ben 33. Haftadayim doğuma kadar kullanacağım.