• DoğumÖneri
  • Doğum çantası listesi hazırladım bakmak isteyen

Kızlar 33+1 im Perşembe günü Allah nasip ederse doğum çantamı hazirlicam. Gerekli gereksiz herşeyi gözden geçirdik eltoşlarimla. Yine de listemde eksik birşey varmı tecrübelerinize talibim.

Kendim için
    iki takım pijama
    İki atlet
    İki külot
    Bi tane sütyen
    Hasta bezi
    Havlu
    Sabahlık
    Göğüs pedi
    Göğüs pompası
    Soğan (göğüs ucuna sürünce asla yara olmuyor )
    Göğüs ucu kremi (her ihtimale karşı)
    Diş macunu fırçası
    Deodorant
    Çorap
    Terlik
    Çember
    Yelek
    Kaş kalemi ,rimel(olmazsa olmazim)
    El kremi
    Pet
    Islak mendil
    BEBEK İCİN
    tulum iki tane
    Çıtçıtli badi dört tane
    İki tane alt üst takım
    Eldiven
    İç zıbın
    Çorap iki çift
    Battaniye(çift katlı muslin)
    Muslin kundak
    Pazen kundak
    Şapka
    Bez
    Biberon
    Emzik
    Mama
    Alt değiştirme örtüsü
    Pamuk mendil
    Pişik kremi
    Ağız bezi
    Puset
    Şarj aleti
    Rezene
    Kahve makinesi
    Rulo havlu
    Çöp poşeti
    Bebeğe önlük

Bence çok yeterli bir liste olmuş. İlk doğumumda aralık sobuydu ama hastane odaları cok sıcaktı. Lohusa teri derler onu cok yasadım gecede 3 pijama değiştirdim minik el havlularımdan da almstım boynuma sırtıma bile koymustuk. Bebege de 4 takım almstım bazıları cantadan cıkarırken elimziden yere düştü direkt kirliye gitti ev yakın olsa da bol götürmek iyi oluyor. Küçük kahve makinası da götürmüştüm valla ciddiyim ekle. Kolonya , peçete, kağıt havlu da ekleyebilirsin. Sallama cay, veya kahve yapılıyor illa ki. Özel hastane de olsa kantin geceleri acık olmuyordu. Şimdi amerikada yasıyorum yine doğumum aynı günlere denk gelcek aralık sonu doğumum burda bebeğe ve anneye her ihtiyacı hastaneden veriliyor. Ben sadece kendime pijama takımlarım hastaneden cıkıs kıyafetlerim ve bebeğe de cıkıs kıyafetleri ve oto koltuğunu alıcam (burda oto koltuksuz taburcu olamıyorsun) . 3 gece kalınıyor ama bez, lohusa pedi, burun pompası, kremler, vs bebegn ve annenın ihtiyacı akla gelen ne varsa verıyorlar cok bişi götürmeyeceğim o yüzden.

AyiPeddington bende bu kadar çok sey götürmüştüm ama gercekten bazilarini hic kullanmadan geri getirdim hastanede iki gün kalmama rağmen iki takim tek bebege yetti camasir sütyen vs benim sezeryan oldugu için hic birini kullanamadim iki takim pijama kalın çorap yetti bana bide bebege önlügede gerek yok agiz mendili yetiyo bornoz da bana gereksiz geldi onun yerine orta boyda havlu alinabilir bi kalin battaniye ve tek bi tane muslinde yeterli bence yer kaplamamasi açisindan aklima bunlar geldi sadece

Esra_Omer_21 yaa aslında bana kalsa bende bu kadar goturmezdim ama küçük eltim al al abla lazım oluyo ben hepsini kullandım diyince 🙈 listeyi onlar yaptılar ben dinledim sadece 😂

Kahveseverny çok ama çok teşekkür ederim. Çok aydınlatıcı oldu benim için. Burun pompasi da eklemeliyim degilmi bu arada

Kızlar tekerlekli valiz mi ? Yoksa bebeğe bebek çantası anneye büyük valiz tipli çantamı?

Zaten bebeğin eşyalarını hurclara koyucam tek bi tekerlekli valiz işimi görür sanırım degilmi

_Abdullayeva5_ ama sadece giyim goturmuyorsunuzdur degilmi kuzum. Azerbaycandasin sanırım. Yine bebek için battaniye emzik pişik kremi falan koymak gerekir yinede