İki ay oldu bebeğim doğalı doğum sonrası doktorumla konuşmuştum korunma yöntemlerini emzirdiğim için hormonal birşey yapamayız eşin prezervatif kullanmalı korunmak için demişti. Emzirme dönemim bittikten sonra deri altı implantını düşünüyorum spirial her vücut kabul etmiyormuş ve kayma ihtimali var spirial ile hamile kalanları duymuştum deri altı implantı için daha kesin çözüm deniyor ama bakalım. Eşim ikinci çocuk istiyor benim aksime 🙈

Asure123 bence artık teknoloji gelişti geri dönüşümü oluyor diye düşünüyorum ben

Ben doğumdan önce yazz ile korunuyorum jiç sorun yaşamadım 10 sene korudu beni. Ama şimdi 3. Bebiş bu yine hap ile korunurum büyük ihtimalle

Feyzabeyoglu ben 24 yaşındayım 2. Çocuğuma hamile kaldım bende bağlatmak istiyorum ömür boyu sotumluluk daha fazla kaldırabileceği mi düşünmüyorum dünyanın en güzel duygusu olabilir ama ilginin yeteceği kadarına tamamım…

Asure123

peksimetya haramdır diye bilmediğiniz şeylere veya emin olmadığınız şeylere fetva vermeyin benim annemde bağlattırdı ve düşüncesine değer verdiği hocaların fikirlerini alarak.. istersen tüp bebek yoluyla hamile kalabiliyorsun o zaman tüp bebeğe de haram diyelim bi nevi çocuğu kendin ısrarla yapıyorsun Allah’ın imtihanına saygı duymuyosun mu diyelim olur mu öyle şey.. yani dünyaya çocuk getirip bi köşeye atmaktansa veya ilginin yetememesindense bu yol daha makbul geliyor insana ve benim gibi birde ek olarak sağlık sorunu varsa..

Ebrusrtkpyln evet kesinlikle. Zaten insan bi cocuga bile bakarken psikolojik olarak mahvoluyor çöküyor. İki ideal hadi.
            Daha fazlasını ne vücut kaldirir benim ne psikoloji ne maddi durum. İnsallah kabul eder doktor da sorun cikarmaz bize

EEEEEEEEL

Damla ben geri çekmeyle korundum. Evlendim 3 yıl aynı yöntemle hamile kalmadım. Sonra çocuk istedik ve oldu. Daha sonra 2 yıl aynı yöntemle korunmaya devam ettim ve hamile kaldım. Simdj kızımla kavuşmama Allah nasip ederse 3 hfta var. Doğumda baglatcam tüpleri. Cnku spiralle hamile kalan 2 3 tanıdığım var. Hap içinde boşuna vücuda hormon yüklemek istemiyom. Prezervatif yara yapıyo. O yüzden baglatcam☺️ Bi de spiral her vücuda uymuyo. Arkadaşım taktirdi pişman oldu

NaimeYilmaz, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

Ebrusrtkpyln fetva vermiyorum. Okuduğum fetvaları aktarıyorum. Bu fetva da fıkıh üzerine ihtisas yapmış Nureddin Yıldız hocanın fetvasıdır. İnanç veya uygulama kısmı sizin tercihiniz

Elfve o konuda bir bilgim yok. Ben geri dönüşümü olmuyor diye biliyorum. Değiştiyse bilgim yok

Damla dua et benide beklemesinler😀 nasıl korkuyorum varya. Bu kadınların işi çok zor gerçekten. İnşallah mukafatimiz kat kat verilir ne diim

Biz de 3 yıl geri çekilmeyle korunduk ama eşinin kendine güvenmesi lazım 😅kendi isteğimizle bıraktık şu an bakalım gebelik bekliyorum hayırlısıyla…

Bsrblr bende yok ama derslerde filan hocalarımız anlatmıştı aynı spiral gibi ama bunda tek avantajı kaydı çıktı akıntı oldu muhabbet i yok doktorunuza danışın yine de spiral de bile bir süre sonra kontrol için gelin deniliyor deri altı implantı 3 yıl diye kaldı aklımda ama dediğim gibi tekrar sorun yani doktorunuza