• Doğum
  • Normal istiyordum ama sezeryan olacağım🥲sezeryan olanlar buraya

Sltncnz 2 kere zorunlu sezaryen oldum ilkinde 20 gün ayaklanamadım 2. De hemen kalkcam diye yürümeye çalıştım 2 kere bayıldım 😂

Eğer çatınız darsa kendinizi ve bebeğinizi riske atmayın benim catim darmis dogum sırasında farkettiler öğrendim ve çok zor dogum oldu bebegim kanala girdikten sonra nefessiz kalmis ve vakumla müdahale ettiler şuan sağlıklı çok şükür 🙏
    Şuan ikinciye hamileyim normal doğum düşünmüyorum yani risk almayın ben bilmediğim için bunları yaşadım kimse yaşasın istemem.

Sltncnz benim de aynı haftaya sezaryen var açılma yok bebek kanalda değil

TwinsmomDA herkesin hikayesi farklı ilerliyor. İlk doğumla ikinci doğum bile bir olmuyor. Ameliyat sonuçta bunu bilip herşeye hazırlıklı olmak lazım 🌸

Sltncnz başka bir doktora da muayane olmayı düşündünüz mü benimde aklımda hep bu var. Çatın dar derse ya da baska bişi yani sezeryane yönlendirirse ikinci bir doktora görünürüm diye kendimi endeksliyorum

Sltncnz korkma bir şey olmaz ben korktuğum için sezeryan istedim iyi ki de sezeryan olmuşum ameliyat sırasında bir şey hissetmiyorsun zaten uyuşukluk geçince ayağa kalktım 1 hafta falan sonra da normale döndüm ben olduysam herkes olur çok korkuyordum ameliyattan da normal doğumdan da çok şükür iyi geçti.

Duruyubeklerken komple bayılmak nasıl peki ayılınca bebek emziriliyor mu veya ayılınca çok mu sersem oluyorsunuz ağrınız çok mu oluyor ve niye komple bayılmayı tercih ettiniz

Duruyubeklerken zaten iki doğumu kıyaslamam mümkün değil biri 26 haftada suyum patladı acil sezaryen ile çekildi ikinci planlı 37 hafta. Ama benim için sezaryen zordu normal doğum sancısı çekerken o kadar zorluk yaşamadım

Mesuthan çok güzel anlatmışsınız 👏🏻 genelde burda okuduğum yorumlarda sezaryen daha korkunç bir durum gibi anlatılıyor çok çok memnun olan da var tabi ki. Herkesin acı eşiği farklı siz çok şükür sıkıntı yaşamamışsınız darısı başımıza inşallah haftaya çarşamba sezaryen olacağım ilk bebeğim ne yaşayacağımı bilemediğim için oldukça endişeliyim normalde de paniğimdir normal doğumu bu yüzden yapamayacağımı düşünüyorum biraz da bebek iri olduğu için korkuyorum açıkçası. Korktuğum için genel anestezi istiyorum ama doktorum mutlaka bebek cıkarken uyanık olmam gerektiğini endişelendiğim kadar kötü geçmeyeceği konusunda beni ikna etmeye çalışıyor 😢 genel anestezide de beni düşündüren şey uyanma süreci ve ağrı durumuydu ama çevremde de hem genel hem de spinal olanlar var onlar da spinali öneriyor doğum sonrası uyuşukluk geçene kadar acı hafiflediği için. Allah hepimize kolay doğum nasip etsin umarım düşündüğümüzden çok iyi geçer🤲🏼

Sltncnz ben bisey diyecem Allah aşkına nasıl muayene oldunuz neredeyse doğacam henüz muayene olmadım bir arkadaşım diyor tamamen bacağının açılmasına bagliymis çatı darlığı düşündükçe uykum kaçıyor bugün de muayenem vardı yine olmadım geceden beri düşünüyorum uykum kaçtı normal doğum istiyorum ama çatı muayenesi bile olmadım henüz nasıl olacak içime korku düştü

Sltncnz acı esigine bagli ama zaten sürekli ilac serum veriliyor ama doğumdan sonra ne kadar çok kalkıp yürüsen o kadar çabuk toparlanman demek her bi adım attığında bir önceki adımından daha az ağrı hissediyorsun mucize gibi yürüdükçe ağrın geçiyor hafifliyorsun

Mutluemos

Mutluemos bnce olun muayeneyi. Benim hemoroid sıkıntım var. Ayrıyeten beklersek bebeğim de çok iri olucak normal deneyelim istersen dedi doktor. Ama ablamda da açılma olmamıştı sezeryan oldu. Öyle yada böyle doğacak.

Elanin_annesi düşünmedim çünkü doktoruma güveniyorum. Para için yapacak birisi değil.

Sltncnz nasıl oluyor mesela ne yapıyor doktora dedim dedi zamanı gelince yaparim

Sltncnz vallaha uykum kaçıyor ne olacak diye düşünüyorum

Sltncnz hiç korkma korktuğuna asla değmiyor sadece bebeğine kavuşacağını düşün

Sltncnz ilk bebeğime 39+4’te sezeryan oldum iri bir bebekti, spinal anestezi oldum çok rahat geçti ameliyat ve sonrasında sadece 3 gün ağrı oldu onlar da ağrı kesici alınca geçiyordu dayanılamayacak bir acı olmuyor merak etmeyin.öyle olsa kimse 2. Kere 3. Kere sezeryan olmaz ☺️