• Doğum
  • Normal istiyordum ama sezeryan olacağım🥲sezeryan olanlar buraya

Sltncnz Rabbım sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏🏻

Sltncnz kendi tercihiniz ise doğrudur rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin insallah 🥰

Mesuthan heleki özel hastaneler direk sezeryana yönlendiriyor bir bahane bulup daha pahalı diye. Para için insanların anneliğini bile kullanıyorlar. Başka bi doktora daha gidilebilir

2.ciyi de sezaryen istiyorum şuan 2 aylık geleyim sadece hala sezaryen yeri kaşınma oluyor

Sltncnz ilk gebeliğimde bende normal istiyordum ama nasip olmadı Spinal anestezi ile sezeryan oldu mecbur. Dayanılmaz bir ağrım olmadı çok şükür ne başım ağrıdı ne belim. Her gün bir fincan kahve ve bittter çikolat tüketmemi söylemişlerdi baş ağrısı olmasın diye benim için ödül gibi bir şey bu tabi :)
      Önemli olan sağlıkla gelmeleri. Rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻

Mesuthan sezeryandan sonra dikiş yeriniz çok ağrıdı acıdı mi ağır fln kaldırınca skinti olabiliyor diye duydum da ben de doğum yapicam acaba sezeryan mi istesem diyorum ilk doğumumda normal yaptım 3 gün yoğun bakımda doğum sancısıyla bekledim skintili geçirdim şimdi normalden korkuyorum ama çalışan biriyim ağır bı işte çalışıyorum doğum iznim bitince ağır ise vs girdiğimde sorun yasar miyim diyede sezeryandan korkuyorum kararsızım bilgilendirirmisiniz bu konuda bilginiz varsa 🙏

Seher_coban evet ama doktorum tahlilimi bile sağlık ocağında git yaptır diyen biri tamamen sağlığımı düşündüğü için para için bu şekilde dediğini düşünmüyorum

Sltncnz hayırlısı olsun inşallah sağlıcakla bebeğini kucağına al canım 🙏🏻💗

Rabissh birinci sezeryanimi tam bayılma şeklinde oldum
          Bu nedenle ayildiginiz anda tabiki kesi yeriniz de bir yanma ve acı hissediyorsunuz sonuçta kesi var ve ameliyat olmuşsunuz ama odaya çıkınca hemen agri kesici filan vuruyorlar geçiyor ,
          ama artık sezeryanlairn hepsini ilk spinal yapıyorlar bir sorun yok ise tabiki ,
          ablam ve bir kaç arkadaşım spinal anestezi oldu zaten ameliyat anında da uyanık olduğunuz icin agri ve kesi yeriniz de acı hissetmiyorsunuz o ilk anda ki acı da zaten sizin uyuşukluğunuz geçene kadar geçmiş oluyor, sonda çıkarımı veya karina bastırma işlemi (her hastanede farklı bazı hastanelerde hiç bastırma yapmıyorlar ) de genelde hep uyuşukluğunuz devam ettiği sürece gerçekleştiği icin cok agri hissetmiyorsunuz ama bas agrisi icin kahve ve çikolata tüketimini ihmal etmeyin ,
          Dediğim gibi tam bayılma zorlayıcı olmustu spinal daha rahat oluyor her açıdan
          Bu nedenle ikinci doğumum agustosta insallah spinal olacağım .
          Sadece ilk iki uç gun yataktan kalkarken biraz agri ve aci oluyor ama öyle hafif dayanılmayın degil ondan eşinizden veya yaniniazda anneninzden filan yardım alarak kalkıyorsunuz ,
          Aslında normal doğumla hemen hemen aynı gibi normal dogumlardada bazen açıklamadan kaynaklı kesi ve dikiş oluyor ondada oturma da filan zorlanılıyor ,
          Yanı açıkçası en önemlisi bebeğimizi sağlıcakla kucağımıza alalım doğum şekli önemli değil
          Önemli olan bebiste bizde sağlıklı olalım inslalah 🥰🥰🥰

Sltncnz kacinci haftada yapildi cati muayeneniz benimde 37.haftalik suan randevum var 37. Haftada yapiyolar mi acaba?

Mesuthan spinal olamıyorum benim beynim ve omurilikte sıvı basıncı yüksek ilk dogumumda alacaklardı felç kalırsın diye almadılar. Bakalım bunda neye karar vericem bilmiyorum çok korkuyorum 🫣🙄

Sltncnz ay bende son dk ya kadar normal doğum bekliyordum sancım gelmedi 39+2 de çatı muayenesi yaptı çatı kemiğin eğri istersen deneyelim ama zor dedi hatta mümkün değil gibi bişey söyledi dedim para için yapmıyordur heralde meğerse para içinmiş gitmiş kağıda isteğe bağlı sezaryen yazmış sezaryen oldum korkuyodum ama herşey en fazla yarım saat sürdü bebek 5 dk çıktı zaten spinal oldum başım belim hiç bi yerim ağrımadı ama aklın varsa başka doktora da muayene ol kimseye güven kalmadı

Sltncnz sezaryen olacaksa tavsiyem sancıyı ya da suyu beklemeniz. Bebek geleceği zamanı kendi seçerse daha sağlıklı olur.

Mesuthan evet benimki ileri düzeydeymiş. Onun için de ameliyat olacağım sanırım sonra