• Doğum
  • Normal istiyordum ama sezeryan olacağım🥲sezeryan olanlar buraya

Sltncnz ay bende son dk ya kadar normal doğum bekliyordum sancım gelmedi 39+2 de çatı muayenesi yaptı çatı kemiğin eğri istersen deneyelim ama zor dedi hatta mümkün değil gibi bişey söyledi dedim para için yapmıyordur heralde meğerse para içinmiş gitmiş kağıda isteğe bağlı sezaryen yazmış sezaryen oldum korkuyodum ama herşey en fazla yarım saat sürdü bebek 5 dk çıktı zaten spinal oldum başım belim hiç bi yerim ağrımadı ama aklın varsa başka doktora da muayene ol kimseye güven kalmadı

Sltncnz sezaryen olacaksa tavsiyem sancıyı ya da suyu beklemeniz. Bebek geleceği zamanı kendi seçerse daha sağlıklı olur.

Mesuthan evet benimki ileri düzeydeymiş. Onun için de ameliyat olacağım sanırım sonra

birevlatsahibi bu mümkün değil maalesef ben memleketteyim eşim 16 saatlik mesafede başka şehirde. Onun olması için sancıyı beklemek sıkıntı olur

Mesuthan Tamam da o zamanlar normal doğurup çok yırtılan veya çok zor doğuranlar da var. Belki onlar çatısı dar olanlardı? Eski eskide kaldı. Doğurmak elbette her kadının doğasında var ama kimisi için rahatken kimisi için çok zor olabiliyor bu durumda her imkanı değerlendirmek lazım.

Mesuthan eski insanlarla vücut yapılarımızın aynı olmadığına inanıyorum artık ve normal doğumun gitgide zorlaştığını düşünüyorum 🥲 daha doğal besleniyorlardı belki bizden daha aktif bir hayata sahiplerdi. Zamanla evrimleşebiliyor maalesef insan vücudu.

Sltncnz ben sezeryan oldum. Komple uyutularak oldum. Uyandığımda çok ağrım yoktu zaten hemen gelip ağrı kesici yaptılar. Sonrasında ağrım olmadı. Sadece ilk ayağı kalkmak çok zor yalan söyleyemem çok ağrın oluyor ama saniyeler içinde geçen bir acı. Bir haftada komple normale dönmüştüm. Arkadaşım normal doğum yaptı dikişlerden ve basurdan bir ay oturup kalkamadı çok ağrısı oldu. Herkeste farklı geçiyor doğum hikayesi. Doğumun her türlüsü şans. Allahım yardımcımız olsun kolay geçsin. Sen iyi düşün iyi olsun❣️

Feyzaclk eskiden kadın ölümleri ve bebek ölümleri çok fazlaydı. Ters gelen bebek ölümleri, kan kaybından ölen anneler dolu babanelerimizin dönemi.

Sltncnz 2 kere zorunlu sezaryen oldum ilkinde 20 gün ayaklanamadım 2. De hemen kalkcam diye yürümeye çalıştım 2 kere bayıldım 😂

Eğer çatınız darsa kendinizi ve bebeğinizi riske atmayın benim catim darmis dogum sırasında farkettiler öğrendim ve çok zor dogum oldu bebegim kanala girdikten sonra nefessiz kalmis ve vakumla müdahale ettiler şuan sağlıklı çok şükür 🙏
                Şuan ikinciye hamileyim normal doğum düşünmüyorum yani risk almayın ben bilmediğim için bunları yaşadım kimse yaşasın istemem.

Sltncnz benim de aynı haftaya sezaryen var açılma yok bebek kanalda değil

TwinsmomDA herkesin hikayesi farklı ilerliyor. İlk doğumla ikinci doğum bile bir olmuyor. Ameliyat sonuçta bunu bilip herşeye hazırlıklı olmak lazım 🌸

Sltncnz başka bir doktora da muayane olmayı düşündünüz mü benimde aklımda hep bu var. Çatın dar derse ya da baska bişi yani sezeryane yönlendirirse ikinci bir doktora görünürüm diye kendimi endeksliyorum