lkayRazgatLolu çok sukur 🙏🏻🙏🏻
Down sendromu riskli çıkanlar oldumu?
Kuzey İnsallah hepimizin bebkleri saglıklı olurlar buda bi down sendromu olabilşr dedi ben cok endişelendim ama ne olursa olsun o benim yavrum dedim yaptırmadım aminosentez
Prenslerimvar hakliisn bisey diyim mi kime neye gore nasil inanicaz bilmiyorum inan. Abimin kizi icin down sendromlu dediler onlarda aldrmadi allah bize bunu laik gordu dediler sonradan hastaneden haber geldi testler karismis. Saka gibi yani suan cocuk 7 yasinda. Gecen cocuk cerrahisine gittim bebegim icin cunku dogdugu zaman müdahele edilmesi gerekebilr demisti doktorum orda bi bayanla gorustuk. O da bebegini getirmis yeni dogum yapmis ve kendisi hemsire. Cocuguna butun testleri yaptırmış ve nerdeyse gun asiri ultorona girmis ama bebegi dogdugunda down sendromlu oldugunu ogreniyo ve sasiriryo o yuzden birazcik allahin takdiri. Allah'ım nasil laik gorurse oyle olucak hepimizin cocuklari saglikli hayirli evlatlar olsunlar insallah
Mesdeniz sana tek tavsiyem iyi bir perinatolji bul prof. Gerçekten işin dahada kolaylaşır
Mesdeniz canım ben ikili üçlü yaptırmadım rahatım biraz folik asit bile içmedim mesela dr a gittim ki dr um bulunduğum şehirde en iyi dr.aynı zamanda yakın arkadaşım.ikili ve üçlüye bence gerek yok ddedi.dörtlü üçlüye göre daha garantiymiş ama dr şumu söledi normalde down ihtimali 800 de 1 ihtimaldir.diyelim ki sende 200 de 1 çıktı bu rik yüksek demektir.ama 200 de 1 down demek ne demek geriye kalan ihtimal 200 de 199 senin çocuğun sağlam demektir.yani hiçbir bebeğe direk down diyemeyiz çocuk doğuyor sağlam dedi.dr a kalsa dörtlüyü de yapmayalım dedi ama ben dörtlüyü istiyorum risk çıkarsa da sonrasında baika testler yapılır en azından
Ekimucizesi evet canım oyleymiş dna testi yaptırdım rabbim hayırlı sonuclar almayı nasip etsin inşallah🙏🏻Yuce rabbim hepsını korusun hepimizinkini
lkayRazgatLolu dna testi yaptırdım hayırlı sonuclar almayı nasip etsin yüce rabbim inşaallah 🙏🏻 Allahın izniyle
Mesdeniz amin canım inşallah🤲🏼
Bugün ikilili test sonucum riskli çıktı rnse kalınlığı notmaldi aminiyosentez istedi yaptırmayı düşünmüyorum bugün öldüm öldüm dirildim ağlamaktan yataktan kalkamıyorum ama şöle düşündüm diyelimki test doğru bebeğimin down sendromu napıcam ?aldıracakmıyım ?tabiki hayır testtin risksiz oldunu düşündüm yaşatken her an engelli olma riksimiz daha yüksek unutmayalımki hepimiz engelli adayı yız hiç içimizi bozmayalım allahımıza şükredelim nasıl olursa olsun ne durumda olursa olsun onlar bizim canımız ve down sendromu çocukları olan anneler çok şanslılar özel çocuklara sahipler...allahım hepimizin bebekleri korusun sağlıklı bi şekilde kucaklarımıza alalım😀😀
Bugün ikilili test sonucum riskli çıktı rnse kalınlığı notmaldi aminiyosentez istedi yaptırmayı düşünmüyorum bugün öldüm öldüm dirildim ağlamaktan yataktan kalkamıyorum ama şöle düşündüm diyelimki test doğru bebeğimin down sendromu napıcam ?aldıracakmıyım ?tabiki hayır testtin risksiz oldunu düşündüm yaşatken her an engelli olma riksimiz daha yüksek unutmayalımki hepimiz engelli adayı yız hiç içimizi bozmayalım allahımıza şükredelim nasıl olursa olsun ne durumda olursa olsun onlar bizim canımız ve down sendromu çocukları olan anneler çok şanslılar özel çocuklara sahipler...allahım hepimizin bebekleri korusun sağlıklı bi şekilde kucaklarımıza alalım😀😀
Tsevgi canim sonucun cikti mi hadi hayirli bi haber ver
Tsevgi canim sonucun cikti mi hadi hayirli bi haber ver
pembedamlasakizi ya ben size ulaşmaya çalıştım fakat bildirimler belli bir zamandan sonra siliniyodu galiba iyiki yazdınız evet sonucum çıktı temiz bişey yok çok şükür
Tsevgi yaa cok sevindimm ben yaptirmadim test 2 li 3lu temiz sadece bagirsak bizim de insallah bu kontrolumde gecmis der bana da
Mesdeniz Canim benimde riskli cikti gittigim her ozel hastanedeki ve tip fakultesindeki doktor da amnisosentezi onerdi. Ama ben kabul etmedim ne olursa olsun evlat benim evladim her sekilde Rabbimin emanetidir aldirmayi dusunmuyorum dedim. Sonrasinda devlet hastanesindeki dr aldirmayi dusunmuyorsan testi yaptirma desi cunku test yapilsa dahi bikac gun dusuk riskin olacak riske gormek mantikli degil dedi. Bebek buyudukce bacaklari uzamaya basladi daha sonrasinda dedi ki hersey gayet normal hicebir sıkıntı yok daovn sendromunda kol ve bacak boylari kisa olur gelisim geriligi görülür dedi. Cok sukur bizimki babasi gibi uzun olacak bu gidisle. Uzun lafin kisasi kendini rabbime teslim et🙂