• Down sendromu riskli çıkanlar oldumu?

Mesdeniz bizim cıktı evt nefrettim bu testlerden ikili testim yuksek riskli cıktı doktorum 4 lü test yaptı o dahada kotu cıktı detaylı ultrasona yonlendirdi prof bi doktora bobrekleri hariç hiç bi yerinde sukurler olsun sorun cıkmadı erkek bu arada bebegim iki bobregindede genisleme var dedi emin olmak için amniyosentez önerdi ama ben oda riskli oldugu için kabul etmedim Yavrumu Allahıma teslim ettim o benim o turlü kabulum

Mesdeniz halamin bebegine dediler yuzde 80 down sendromu aldirmasini soylediler halam aldirmak istemedi simdi 8 yasinda ve hic bi problemi yok o testler gercekten yaniltabiliyo eger sizdede ciktiysa sakin canini sikma allahtan saglik iste

Canim selam bizim de çıktı ikili testim normal çıktı dörtlü riskli çıktı amniyosentez önerdiler yaptırmadım bende detaylı ultrason yaptırdım bebeğin yüzde doksan sağlıklı olduğu söylendi arttık dua ediyorum rabbim hepimize sağlıkla kucağımiza almayı nasip eder insallah

Prenslerimvar merhaba peki bu 2 testtede sonuç bebek için doktorlar yuksek rısk down sendromu olur mu dedıler? Ve ona istanedwn bebegın sadece bobreklerındemi sorun çıktı size amniyosentez ve dna mı onerdıler

Haticeyildiz merhaba halanıza aldırmayımı onerdıler ve çok sukur bebek saglıklı dogdu neye gore %8o rıskvar demişler acaba çok mu yuksek cıkmış testler bıde hala kaç yasındaydı ?

Benim de ikili testin yüksek riskli çıktı . amniyosentez önerdi doktor ondan önce detaylı ultrason yapalım duruma göre yaparız dedi .çok şükür detaylida sorun görünmedi amniyosenteze gerek kalmadı.dogum yapalı 10gun oldu. Bebeğim sağlıklı çok şükür. Yüksek riskliler genelde yanıltıyor. Zaten tahminde bulunuyorlar kesin bişey yok.

Mesdeniz Evt her iki testimde cok yuksek risk cıktı yani down sendromlu detaylı ultrasonda prof sadece iki bobreklerindede genisleme var buda bi bulgudur down sendromu için ama tek bunu gore bildim diger bulguların hiç birini goremedim emin olmak istersen aminosentez yaptr dedi kabul etmedim bi cok kişidem duydum ve kendi ablamdanda biliyorum erkek cocuklarında genelde bobrek genislemesine rastlıyolar bu benim ikinci gebeligim ilk ogluma ne ikili test nede detaylı ultrason hiç birini yapmamıstım bu gebeligimde yaptım cok pısmanım yaptırdıgıma ikinci gebeligim kabusa döndu bu testler yuzunden

Mesdeniz canım dovn sendromu riski olduğu söylendi kesin sonucu amniyosentez denildi bende yaptırmadım riskli olduğu icin

Mesdeniz benm ıkılı taramam yuksek cıktı doktor amnıyo sentez riskli olduğu için nifty diye bir test önerdi koldan kan verdım sonuclar yurtdısına gitti 10 gun sonra sonuc geldı ve %99 temiz cıktı 3 lü ve 4lü taramayada gerek yok sağlıklı bebeğin dedi doktor.bende o donem cok araştrdım arkadsmn ablasına aldır demiş ıkılıye göre oda testı tekrarlamış on gun sonra temz cıkmıs kızı 5yaşlarında ve sapasağlam benmde böylelikle içim rahatladı.emin olmak ıcın o testı yaptrabılırsın bıraz malıyetlı ama olsun 9ay bu stresı cekmekten ıyıdır.

Burcuckc cok sukur darısı basıma inşallah 4 doktora gosterdım sonucu bir tanesi down sendromu yasından dolayı çok yuksek ve cok rıskli test onerdi gunlerdır mah fıldum omrumden ömür gıttı resmen dıgerlerıde doktorlar yas rıskın var aslında sonuçlar normal ama için rahat edıcekse dna yı yaptır dedı bende şimdi o testı yaptırıcam arastırdım bu hafta içi 15 gun sınra yurt dısından sonuç gelıcekmiş inş benimde temız cıkar 🙏🏻

Prenslerimvar cok sükğr seninde sendrom çıkmamıs ıllaki bobreklerle ilgili tedavsi mevcuttur ve saglıklı sıhatli devam eder
                    Benımde moralım çok bozuldu gunlerdır dna testı yaptırıcam inş temız cıkar 🙏🏻

Benim yaştan da kaynaklı riskim yüksek çıktı.bulunduğum şehirdeki 3 farklı dr nift vb tarzı dna testi önerdi.niyetimiz raiksiz olduğu için yaptırmaktı ancak yaptırmadık.izmirde alanında iyi diye araştırdığımız nir perinolotoji uzmanı bulduk.onunla görüştük,muayene oldum,ultrasonda bakıldı.dr bilgi verdi,açıklamalar yaptı ve enn sonunda cvs yatırmaya karar verdim ve ctesi yaptırdım.sonuçları bekliyorum.hayırlısı...dr un bana dediği nifty tarzı testler de aynı ikili testler gibi tarama testi dedi.onda küçük bir risk çıksa yine cvs ya da amnitosentez yaptıracaksın dedi.mantıklı buldum...

Mesdeniz tam olarak bilmiyorum neye gore dediklerini iste down sendromu oldugu icin aldir dediler halam 35 yasindaydi tup bebekle hamile kalmisti

O da birşey mi benim ablamın oğlu oldu down sendromlu kırk tane şehir şehir doktor gezdiler 20 si down sendromlu dedi 20 si değil dedi bebeğin ensesine baktığında kalın olduğu gözüküyordu ama bitün hareketleri gelişimi normaldi zekası yerindeydi en aon down sendromlu olduğu anlaşıldı ama düşük bir oranda heralde çünkü çocuk çok zeki maşalah

Mesdeniz İnşallah sizinde temiz cıkar bu testler gercekten moralimizi cok bozuyor insallah hepimiz sag salim saglıklı bi şekilde kavusuruz Rabbim buyuk🙏🏻

Mesdeniz inşallah bu testler cok yanılıyor sonuç gelene kadar bende perişandım seni çok iyi anlıyorum oyuzden sen içini ferah tut kendini uzme bebeğinde etkileniyor sonucta allah sağsağlim kucagımıza almayı nasip etsin hepimize 🙏🏼

Burcuckc aminn ınsallah 🙏🏻🙏🏻 Hepımıze allahın izniyle inş