Merhabalar,

Geçen gün eşimle birlikte katıldığımız doğum eğitiminden hatırladıklarımı sizlere aktarmak istiyorum 😊

📍 Nişan gelmesi, suyun gelmesi ya da kasılmaların düzenli aralıklarla sıklaşması doğumun başlayabileceğini gösterir.

📍Genellikle nişan geldikten sonra 72 saat içinde doğum başlar.

📍Nişan dediğimiz genellikle akıntı şeklinde kimi zaman lekelenme gibi ya da kanlı sümüksü bir sıvıdır. Geldiğinde panik olacak bir şey yoktur. Doktorunuza haber vermeniz yeterlidir.

📍Bebeği doğum pozisyonunu almamış anne adayları dizleri ile kalçaları aynı hizada oturmalıdır. Hatta hafif öne doğru eğilebilirler. Yani öne doğru eğildiğiniz pozisyonlar bebeği doğum pozisyonuna sokar ve daha da aşağı iner bebek.

📍Doğum başlasın diye duş almak elbette ki iyidir. Fakat su soğuk ya da çok sıcak olmamalıdır. Ilık olmalıdır. ASLA DİREKT OLARAK KARIN BÖLGESİNE SU TUTULMAMALIDIR. **** bebeğin suyu belli bir ısıda olduğu için o ısının değişmesi bebeğin kakasını yapmasına sebep olmaktadır. Biliyorsunuz ki bebeğin kakasını yemesi bebek için tehlikelidir.

📍ACİL DURUMLAR: Eğer bir su bardağı kan bacaklarınızdan akarsa bebek plesentadan ayrılmış olabilir. Yani az uz bir kandan bahsetmiyorum akan bir kandan bahsediyorum nişanla karıştırılmasın.
Ya da bebeğin suyu gelirken yeşilimsi gelirse kakası yaptı demektir. Bu 2 olay bebek için kritik dakikaları başlatır. Hemen hastaneye gidip yoldan doktorunuzu aramalısınız!! *****

📍Hastanede ya da evde sancı çekerken yanınızda size yardımcı olabilecek en önemlisi eşinizin olması gereklidir. Kalabalıkta adrenalin hormonu salgılanacağı için sancılarınız kaçar ve doğum uzar bilgilerinize..

📍 doğumu hızlandırabilmek için loş, sakin, sizin sevdiğiniz bir ortam olmalıdır. Siz nasıl rahat ediyorsanız öyle olmalıdır yani.

📍Doğum esnasında bebeğe güzel oksijen gidebilmesi için nefesi karın bölgesinden almalısınız.

📍Doğum esnasında yırtıklar olmaması için 3 ağızdan hafif nefes verip, 1 derin nefes vermek gerekir.

📍Yırtık olmaması için perine masajı yapılabilir.

📍Ahududu yaprağı çayı açılmayı hızlandırıyormuş ama henüz kullanmadım yine de bi araştırın organik olması gerek yani öyle dışardaki çaylar değil.

📍Son olarak doğumdan sonra bebeğin kordonunu hemen kestirmeyin bi 3-5 dakika bekletin ki bebek anneden alabileceği her şeyi alıp depolasın. Bebeği hemen yıkatmayın üzerindeki verniks kazeoza sıvısını emmelidir teni. Bu sıvı bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir. Bebeği çok ışıklı, çok kalabalık bir ortama sokmayın. Biraz müsade edin saygı duyun. Dünyaya alışmasına fırsat verin. Anne ve baba ile tentene temas çok önemli güvenli bağlanma için..

Çok detaylı bilgiler verildi ama genel olarak söyleyeceklerim bu kadar 🤗 sorusu olan varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Herkese sağlıklı doğumlar diliyorum..
    mucizemizibekliyoruzz canım herşeyi ayrıntısıyla yazmışsın zaten.Aklımda kalan birkaç şeyi de ben ekleyeyim.Nişan bozuk para büyüklüğünde sümüksü kıvamlı,kanlı yada kansız olabilirmiş her akıntı nişan olarak adlandırılamaz dedi.
    İkinci olarak önce sancıların,kasılmaların gelirse ve bunların şiddeti devam ederse arkasından su gelirse hemen doktora haber verilmeli ve hastaneye gidilmeli dedi.Ancak önce su gelirse sancıları evde karşılayalım sıcak duş alalım dedi.Yani önce sancı,sonra su gelirse hızla hastaneye gideceğiz.Ama su önce gelirse evde bekleyeceğiz.Sancılar vurmaya başladığı zaman hastaneye gideceğiz.
    Suyunun geldiğini çoğu gebe karıştırıyormuş mesela.Suyunun geldiğinden şüphelenen gebe büyük bir rulo kağıdı direk bacak arasına koysun eğer rulo tamamen ıslanırsa sudur dedi.yani her nemli durum su değilmiş.Suyun renginde hafif kırmızılıklar normal karşılanıyor ancak koyu yeşil,siyah vb su gelirse de derhal hastaneye gidilecek.
    Korunmasız ilişki önerildi sperm rahim ağzını yumuşatıyormuş son haftalarda ergonomik olarak zor olsa da denemek lazım.
    Hastane odanız loş olsun ,eşinizden ve sizden başka kimse olmasın dedi.Duş imkanınız varsa hastanede de belden aşağıya doğru duş önerildi.
    Sancı aralarında uyumamızı söyledi,enerji veren yiyecekler yememizi söyledi.
    Aklımda kalanlar bunlar💕umarım herkese faydası olur.
    İyi doğumlar herkese
      Mrry canım pilates topunda zıplamak,çömelerek yer silmek,sola yatmak,sandalyeye ters oturmak,pilates topunda kalça çevirme hareketleri yapmak,dik oturmak,koltuğun sandalyenin ucuna doğru oturup bacaklarını açarak pelvik kemiğine doğru göbeği itme.bunları söylemişti canım
        Hcrksk bakınca bulursan bana da haber verirmisin alayım haftaya bende :) benim zaten rahim ağzı ince. şuan içsem doğururum herhalde 😂 haftaya falan alırım artık yavaştan başlarım bende
          Mrry sandalyeye tersten oturup bacaklarınızı açmakta açılmayı sağlıyormuş. Pilates topu ile yapacağınız hareketlerde fayda sağlıyor yada internetten squat hareketlerine bakabilirsiniz 😊