Spinal, Epidural ,Genel anestezi sezaryen ???
Mervfrt1 oda doktor ve ekibinin tecrübesine kalmış.. 😊 sağlıklı şekilde hayırlısıyla kucağına alasınız inşallah 🙏
alisinannesi10 inşAllah karar verebilirim ya
- Düzenlendi
Bsrakyc59 belden vuruyolar ya hani iğneyi acıyor mu çok 😂yani birde rahat emzirmişsiniz normal doğum gibi mi demek istediniz bir nevi normal doğumdan sonra süt daha kolay gelir derler ya o anlamda sordum
Mervfrt1 ay 2. Doğumumu da spinal yapcam allahın izniyle. Cok rahattı. Bir iğne sonra ayaktan ısınmaya baslama gerisinde sıfır acı :) hayatımın en güzel anı kızımın ilk ağlayışını duydugum ilk gördüğüm andı. Bu arada sıfır acı ama cekiştirmeleri vs hissediyorsun hatta bebeği cıkarırken baya bastırıyorlar filan ama sadece sallanıyorsun hiç acı yok. Benim yanımda hemşire vardı telefondan resim flan gösteriyordu muhabbet ediyorduk cok rahat geçti. Bebek cıktı yarım saat daha ameliyat devam etti sonra bitti gitt 1 haftada tamamen ayaklandım tavsiye ederim
Mervfrt1 Kesinlikle epidural sezaryeni tavsiye ederim eğer sezaryen olacağınız kesinse 💐 Eğer stres yaparım diyorsanız anesteziste bana biraz sedasyon verir misiniz derseniz kaygı stres vs hiçbiri olmaz hafif uykulu gibi olursunuz ben ilk doğumum olduğu için istemiştim. Ama 2. Doğumumda sedasyona gerek duymayacağım büyük ihtimalle ☺️ Hayırlı doğumlar dilerim.
Prenses34_annesi yani şöyle süt hemen gelmedi tabiki. Tamamen gelmesi eve gidip duş alıp uyuduktan sonrayı yani 3 günü buldu diyebilirim. Belden vuruyorlar iğneyi ve dediğim gibi sinek ısırığı kadar acıdı
Elifdemir2134 yok korkmadım. Tek duam kızımı kucağıma almaktı zaten dokunmalari haricinde hicbisey hissetmiyorsun.
Bsrakyc59 peki bebek 3 gün mama mı kullandı yoksa üç gün damla damla azar azar gelip üç gün sonra mı tamamen normal gelmeye başladı 🥰
Nilosfirarda19 bu Sedasyon dediğinizi her hastane yapıyor mu acaba söylesek
Nilosfirarda19 bide epiduralle spinalin farkı nedir
Ben belden uyuşturmalı olanı dizimde varisten ameliyat olunca yaptılar iğneyi hissetmiyorsunuz bile kızlar hastanede kan vermek bile acıtır ama o acıtmaz bunda emin olun benim tek korkum sadece o ameliyathane ya acı duyarsam hissedersem ondan yana korkum var iğneden korkmuyorum çünkü acı yok
Mervfrt1 Artık her hastanede var diye düşünüyorum çünkü endoskopi ve kolonoskopi esnasında da sedasyon veriliyor uyuyup uyanıyorsunuz. Özellerde mutlaka vardır ama artık devlet hastaneleri de yapıyor diye duymuştum sormak lazım. Aradaki farka gelince kabaca anlatayım spinalde belinizden ilaç verilir 1-2 dk içinde uyuşursunuz ve ek doz verilemez ancak epiduralde belinize katater yerleştirilip anestezik madde verilir 10 dk içinde tamamen uyuşur dokunmaları hisseder ancak asla ve asla acı hissetmezsiniz, ihtiyaç duyduğunuzda kendiniz bile elinize verdikleri tuşa basarak ( bunun bi dozu ve süresi var ard arda basılsa bile belli miktar ilaç gider korkmayın) ağrınız anında kesilir ve taburcu olmadan 1 gün önce belinizden çıkartılır. Takma ve çıkarma sırasında çok çok çok hafif bir his olur.Ben yüksek riskli gebe olduğum halde doğumumdan hiç bir şey anlamamıştım sanki sezaryen olmamış gibi çıktım 3 gün kalıp bu sayede. Hamile olan tüm kadınlara da kolaylıklarla dolu bir doğum dilerim 💐