• Doğum
  • Spinal, Epidural ,Genel anestezi sezaryen ???

Bsrakyc59 peki bebek 3 gün mama mı kullandı yoksa üç gün damla damla azar azar gelip üç gün sonra mı tamamen normal gelmeye başladı 🥰

Ben belden uyuşturmalı olanı dizimde varisten ameliyat olunca yaptılar iğneyi hissetmiyorsunuz bile kızlar hastanede kan vermek bile acıtır ama o acıtmaz bunda emin olun benim tek korkum sadece o ameliyathane ya acı duyarsam hissedersem ondan yana korkum var iğneden korkmuyorum çünkü acı yok

Mervfrt1 Artık her hastanede var diye düşünüyorum çünkü endoskopi ve kolonoskopi esnasında da sedasyon veriliyor uyuyup uyanıyorsunuz. Özellerde mutlaka vardır ama artık devlet hastaneleri de yapıyor diye duymuştum sormak lazım. Aradaki farka gelince kabaca anlatayım spinalde belinizden ilaç verilir 1-2 dk içinde uyuşursunuz ve ek doz verilemez ancak epiduralde belinize katater yerleştirilip anestezik madde verilir 10 dk içinde tamamen uyuşur dokunmaları hisseder ancak asla ve asla acı hissetmezsiniz, ihtiyaç duyduğunuzda kendiniz bile elinize verdikleri tuşa basarak ( bunun bi dozu ve süresi var ard arda basılsa bile belli miktar ilaç gider korkmayın) ağrınız anında kesilir ve taburcu olmadan 1 gün önce belinizden çıkartılır. Takma ve çıkarma sırasında çok çok çok hafif bir his olur.Ben yüksek riskli gebe olduğum halde doğumumdan hiç bir şey anlamamıştım sanki sezaryen olmamış gibi çıktım 3 gün kalıp bu sayede. Hamile olan tüm kadınlara da kolaylıklarla dolu bir doğum dilerim 💐

Edabykl epidural sezeryanda da oluyor mu?Spinalden farkı nedir acaba

Mervfrt1 ilk doğum 7 sene önce genel anesteziyle oldu berbattı. Kendime 1 gün sonra geldim. Sütün gelmedi robot gibiydim Allah’ım çok kötüydü. Tam 11 ay önce epidurel oldum. 2 saat sonra ayağa kalkıp yürüdüm. Sonrası inanılmaz rahattı. Erken diye bebeğim küvözdeydi ama sütüm gelmişti. Şimdi 32 haftalık hamileyim. Yine epidurel olucam. Evet o esnada korkmuştum bu yapıyla da alakalı ama bebeğimi hemen görmek koklamak paha biçilemezdi. Ben epidurel derdim. Tabi hakkında hayırlısı neyse o olsun

Mervfrt1 kesinlikle spiral ol benim ilk doğumum spinaldi bebeğimi ilk ben görmek istedim hiç bise his etmiyorsun inan o ana tanık olmak çok başka tarifi yok oglum oldu şimdi 2.ye hamileyim kızım olucak yine sıpinal olucam Allah nasip ederse

123xyz spinalden farki belden katater takiyolar sana dogumdan sonra cihazi var saat basi tusuna basıyorsun vucuduna ilac giriyo agrilarini baya bi hafifletiyo benim ilk yurumem o yuzden cok kolay olmuştu

bir ay sonra

Nilosfirarda19 peki cok sacma olcak ama 2.gun hastaneden cikiyoruz ya 3.gun ciksak o epidural ne kadar fazla kalsa o kadsr iyidir. Cok mu sacma bisey bu 🥴

Kirmizibalik1 estağfurullah neden saçma olsun, benim doğum yaptığım hastanede 3 gece kalınıyor isteğe bağlı gecelik oda ücreti ve doktor ücretini karşıladığınız takdirde 4. Günde kalabiliyorsunuz. Eğer doktor 3. Günde taburcu olmanıza engel bir durumunuz varsa zaten yatışı devam ettiriyor. Ancak kendinizi şartlamayın ağrım olacak diye çünkü 2. Günün ağrınız hemen hemen kalmayacak ağızdan ağrı kesici yeterli geliyor ve kendiniz epidurali çıkarttırmak isteyeceksiniz emin olun, ağrı acı yapmasa da insanın belinden omzuna ordan göğsüne uzanan bir şey hafif bir fazlalık hissi veriyor kurtulmak istiyorsunuz ondan ☺️

Kirmizibalik1 bu arada benim zerre ağrım olmamıştı, epidurali sadece bir kere merakımdan kullandım emin misiniz sezaryen olduğuma demiştim yani korkmayın umarım sizin de hiç mi hiç ağrınız olmaz olursada basarsınız epidurale ☺️iyi düşünün iyi olsun 💐

Mervfrt1 spinal oldum ilk dogumum 16 gun once aci hissetmedim cok korkuyordum hicbir. Sey yasamadim zaman su gibi akti gecti bebegimi gordum birde ben cok merakliyimdir yukardaki isigin yansimasinda her islemi gordum. Hic korkulacak bir yani yok normla youtubeden birsey izliyormusum gibi korkma yani hahah

Nilosfirarda19 yaa sizin cok iyimiss, acaba bizim hastane nasil daha erken 10haftaligim diye hic konusmadik bile doğum. Ne guzel acisiz agrisiz olmus, ayaga kalkinca kesi aciyo ,karnima bastirinca canim cikti filan diyorlar bende cok korktumm napim 🥴

Kirmizibalik1 inşAllah benim gibi kolaylıklarla olur 🥰 iyi düşün iyiyi çek derler herkesin vücut yapısı,ağrı eşiği farklı tabi ama siz eğer sezaryende kararlıysanız epidural sezaryen isteyin mutlaka, madem bu kadar korkuyorsunuz ağrınız olsa bile epidurali kullanırsınız 5 dk içinde ağrınız sızınız kalmaz . Çok panikseniz de doğum esnasında hastanenizde uygulanabiliyorsa hafid sedasyon alabilir miyim çok gerginim derseniz çok sakin geçirirsiniz. Tabi bunlar doktorunuzla konuşup karar vereceğiniz şeyler 💐

Nilosfirarda19 Amin insallah 🌷
                panik atagim var tir tir titriyorum suan bile dusunun.. cok dua ediyorum bende herkes gibi olayim diye ama olmuyor normal hayatimda da panik bi insanim zaten. Dediklerinizi soyliyim ozaman dogum konusu sekli konusuldugu zaman artik..

Kirmizibalik1 o zaman kesinlikle sedasyon isteyin ne sinir kalır ne stres 🥰 sakin olun bebeğinizi kollarınıza alacağınızı düşünün zaten 10 dk da herşey olup bitiyor sonrası malum mutluluk gözyaşları 🤭💕

Mervfrt1 zaten artık tamamen bayıltmıyorlar anneyi aşağısı uyuşuyor ve anlamıyorsun acı felan duymuyon en güzeli dee bu çunku bebeğinin doğduğu anı görüyon.