ikkrk91
Belki bir bebeğin hayatı kurtulur diye yazıyorum. Öyle çok acı çeken çocuk var ki annesi babası günaha girmemek için hayata gelen. İçim parçalandı gördükçe. Sma lı bebekleri bile gördükçe aklımı oynatacak gibi oluyorum. Hadi 3-4 yaşındaki bebeklerin aileleri bilmiyordu ama şu an heryerde smalı bebek haberleri var. Sağlık ocağına gidiyorsun bir tüp kan veriyorsun ve bebeğinin bu hastalığı taşıyıp taşımayacağını öğreniyorsun. İlla doğurmak istiyorsan doğana kadar tedavisini ayarla ve doğar doğmaz bebeğin acı çekmeden müdahele et. Karşılayamacaksanda bebeği ya yapma ya aldır. Bebeğin çekeceği acının ve ailenin çekeceği acının karşılığı yok. Kürtaj bu kadar korkulacak bir şey olmamalı. Devletin yerinde olsam bütün smalı çocukların tedavisini karşılardım ama yeni doğacak her bebek için zorunlu tutardım sma testini.
Benim inandığım Allah ne yazık ki yarattıklarına o kadar gaddar değil. Bir bebeğin acı çekeceğini bile bile o bebeğin doğmama imkanı varsa onu düşünsün diye kullarına beyin vermiş. Kullarına beyin vermiş ki yıllar içinde hastalıklara tedavi bulsunlar diye. O zaman duran kalbide tekrar çalıştırmak günah, o zaman yoğun bakım ünitelerinde hayata döndürmeye çalışılan bebeklerde hastalarda günah.
Konu çok derin ve bireysel. Benim inancım ve görüşüm bu. Kalkıp benimle aynı şeyi düşünmek zorunda değil. Ancak bu çocukların hayatını doktorlar ve eğitimciler kurtarmaya çalışacak. Çok zor bir sürecin onları beklediğini bilmeliler bir seçim yaparken.