ZahideKadem
Yorumları okudukça gözlerime inanamadım. Sağlıkçı arkadaş bile önermiyorum demiş.

Kusura bakmayın ama tıp bilimi bu kadar gelişmişken sizin bu söyledikleriniz tamamen cehalet.
Hele ki aldırmayı düşünmüyorsanız yaptırmayın ne demek. Bebekte risk var ve bunu doktor görüyor öneriyor. Mesela süper dişi sendromu çıksa aldırmayacak mısınız? Bilmediğiniz bir çok tanılama ve hastalık var. Siz sanıyorsunuz ki fotoğraflarda gördüğünüz sevimli down sendromlu bebekler tanılanıyor sadece. Yok böyle bir şey. Yazık en azından bilmiyorsanız bile cahilliğinize kendinize saklayın.

Amniyosentez kesin tanılama yöntemidir. Daha erken zamanlarda da cvs kullanabilirsiniz. Ancak fetal dna tamamen olasılıklara dayalı bir test. İnternette araştırırsanız görürsünüz çok fazla aile şikayetçi olmuş. Sonuç risksiz çıkmasına rağmen bebek engelle doğmuş.

Doktor herhangi bir risk görüyorsa amniyosentez tavsiye eder. Uzman bir doktorla hiçbir tehlikesi olmayan bir yöntem. Tutun ki temiz çıktı amniyosentez içiniz rahat hamileliğinizi geçirirsiniz. Tutun ki tedavisi olan bir problem çıktı bebeğinizde hemen araştırmalarınızı yapar en iyi tedavi yöntemini bulursunuz. Doğuma ya da anne karnında hemen başlarsınız. Ama düşünün ki asla tedavisi olmayan çok ciddi bir problem çıktı. O zaman bebeği aldırmayayım diye birşey düşünmek çok mantıklı değil. Bu hem anneye hem bebeğe çok büyük eziyet.

Burda arkadaşlar testlerini yaptırmıyor, herşeye karşılar ama bilim bu kadar ilerlemişken insanın bilimle inatlaşmasının anlamı yok.

Engelli çocuk büyütmeyi çok hafife alıyor bazı insanlar ama bunun ne kadar zor olduğunu engelli çocuğa sahip ailelere sorun

Merve201119 ikili taramamda değerim 1:212 cut of değeri üzerinde diyor risk varmış down sendromu için felan ondan ötürü. Yani ikili taramamda risk gozukmus o sebepten

_prenses_annesi bende yaptırmayı düşünüyorum rabbim ne eylerse güzel olur razıyım. Dediğiniz gibi tasimayacagimiz yükü Rabbım versin kabulümdür. Ben öğrenirim en azından bilirim. Gözüyle baktım. Ama çok riskli. Hiç gerek yok. Rabbım. Seninde evladına hayırlısını nasip etsin sağlık şifa versin Allahım. Bağışlasın

Eflatunpembe Rabbım bunu ban yazmışsa kaderimde varsa buna razıyım. Binlerce engelli çocuk var evet ama çocuğumun canına bilerek kiymaktansa diri diri onu aldirmaktansa çocuğuma rabbim im hediyesine bakmaya rzi gelirim. Bilmemekte sıkıntı evet hamilelik rahat geçer diyorsunuz ama bilmekte aynı şey.aldirmak çoookk büyük bir karar sorumluluk ve günah diye düşünüyorum. Doktorlarimiz tedavi için biz adayları yönlendirmek. Yerine tamamen tersi şekilde işlemi bambaşka şekilde anlatıp geri çekilmeye neden oluyorlar. Riskli bir işlem. Madem. Tip. O kadar ilerlemiş daha kolay yöntemini bulsunlar o zaman. Bir doktor başka birsey diyor diğer doktor ayrı bir şey söylüyor. Hepsi bir birine yönlendiriyor hangisine güvenelim. Pekala? Veya bu sonuç yzude yüz doğru onca insana hasta denilmesine rağmen çocuğu sapasağlam. Dogan var neden acaba veya onlarca insani net bir şey belli. Olmadan çocuğu aldırmaya yonelndiriyorlsr. Bilemiyorum öznel bir şey herkese açık yorum. Rabbım hakkimizfa en hayırlısıni nasip etsin

Gerçekten cahillik. Yaptırmamak nedir gerekliyse üstelik bebek de bi anomali varsa down sendromu demiyorum o tabikiii allahtan gelen birşey farklı bi hastalık olabilir ben kendim yaptırdım herşeyin allahtan olduğuna inanıp bunu risk görmüşler olacak olsa heryer de her şekilde herşey olur. Bende yaptırdım hiç bir sorun olmadı tıp artık baya bi gelişti bilmem farkında mısınız ?

ZahideKadem
        2li testlerde dediğiniz durum oluşuyor. Olasılık testi olduğu için risk 1:2 bile çıksa bebeğin sağlıklı doğma ihtimali yüzde elli. Böyle kararlar bireyseldir ama o engelli çocukların ailelerinin çektiklerini yaşamadan asla bilemezsiniz. Herkes evladını çok seviyor ama bu kadar acı çekeceğini bilseydim ne gerekirse yapardım diyen bir sürü aile var.
        İkili test ve fetal dna tamamen olasılık testi. Kesin tanı istiyorsanız tek seçenek amniyosentez. Amniyosentezde bebekte sorun çıkınca zaten o sorun devam ediyor. Bebekte sorun çıkmazsa da sağlıkla doğuyor. Önemli olan işini bilen birine kendinizi emanet etmeniz.

Günümüzde anne karnında bile bebeklere ameliyat yapılabiliyor. İnanç ve bu tarz kararlar bireyseldir. Yemek borusu olmayan bir çocuk tanıyorum. Anne karnında gelişmemiş yemek borusu ve öyle doğmuş. Annesi kesinlikle aldırmak istememiş ve bebeğini doğurmuş. Ancak kablolarla besleniyor bebek ve hiç bir fonksiyonu yerine getiremiyor. Annesi akıl sağlığını kaybetmek üzere. Böyle olmasını istemezdim ben hiç böyle düşünmedim diyor başkada bir şey demiyor.

Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

ZahideKadem ben yaptırdım ben istemiyordum eisk çok istedi şükür ki test temiz çıktı içimiz ragat şekilde geçirdik hamileliği şuan hala dogurmadim on günüm var sağlıkla gelsin bebisler. Çok zorlu süreçti yıprattı bizi Allah yardımcın olsun eğer yaptiracksn

Frncdeniz Sonuçunuz çıkınca yazarmısnz bende fetal yaptım temiz cıktı ama yinede korkuyorum ona göre bende yaptırcam

Fetal Dna testim kötü çıktı. Düşük ve bebeğin büyümeme tehlikesi varmış. Doktorum Amniyosentez yaptırmamı söyledi. Bu yorumları okudukça hayrete düşüyorum.

ZahideKadem
              Bende yaptırmadım, bebeğin kalbinde parlaklık ve kist vardı beyinde amniyosentez önerdi, sıvı alabiliriz %1 bebeğin düşme ihtimali var bu işlemde dedi. Göze alamadım ve yaptırmadım geçen hafta kontrolümde kistler kaybolmuştu.

teacherozlem fetal dna testinde hangi hastaliklara bakılıyor benm doktorum yalnizca down sendromu ile ilgili oldugunu soyledi

Frncdeniz çok güZel 2 testinizde temiz çıktı darısı başima ben sadece fetal yaptım temiz çıktı artık doğum beklıyorum

Eflatunpembe valla tebrik ediyorum iyi linclenmeyi goze alip yazmissiniz. Ben cvs postuna yaptirdim iyi bir doktor elinde dusuk riski cok az yazmistim Allahimm söylenmedik sey kalmamisti. Kesin tani istedim diye bebegi aldirmaya niyetlisin bile demislerdi. Oyuzden artik kesin tani testleri hakkinda yorum yapmıyorum. Bir kesim hala fetal dna yi %100 kesin tani veriyor gibi algiliyor. Aslinda okadar yanilma payi yuksek bir test ki farkinda degiller. Evet down sendromu icin %99 luk bir dogruluk orani var ama trizomi sendromu icin ayni doğruluğu asla vermiyor.

ZahideKadem ben yaptırdım bebeğim için yaşaması için elimden ne geliyorsa yaptım ama kaybettim 17 haftalıkken kistik higroma teşhisi konuldu cvs amniyosentez önerildi tanı konulması için maalesef 9 mm ense kalınlığı olmasına rağmen hiç bir tanı konulmadı down trizomi vs hiç bir şey sanırım kalbinde sıkıntı vardı kaybettim 17 haftalıkken

Sila07 ben amniyosentez yaptırdım 3 hafta once.sonucum yeni geldi cok sukur bebegim saglikli icim rahatladi.islemden sonra dikkat etmek gerekiyor 4 gun disari cikmadim enfeksiyon kapmamak için, agir kaldirmadim ve ev işi yapmadim.10 gun sonra rahatladım işini iyi yapan bir doktorsa sorun olmaz zaten düşük riski %1